≫ 

Formula 1 napravila grešku sa stazom u Majamiju, vozači nezadovoljni uslovima

Gotovo svaki vozač je imao primedbu na novu stazu

  • 1
Maks Ferštapen, Šarl Lekler Foto: Tanjug / AP

Ovog vikenda na programu je prva trka u Majamiju, gde će karavan Formule 1 biti još najmanje devet godina. Iako je sve bilo spremno za pravi spektakl, vozači nisu baš oduđevljeni uslovima na stazi.

Definitivno najozbiljnije treba da se shvate zamerke Estebana Okona i Karlosa Sainca, koji su tokom slobodnih treninga imali udese, a žalili su se na tvrdoću zaštitnog zida pored staze, za koji su rekli da je previše tvrd i da su nakon tih udaraca mogli da prođu dosta lakše da je bolje odrađen zid.

Okon se žalio na to što u zidu nema Tekpo ograde, koja bi amortizovala udarac bolida i omogućila i samom vozaču da dosta lakše podnese taj udarac.

Osim Okona i Sainca, svoje zamerke izneli su i aktuelni šampion Maks Ferštapen, kao i Serhio Peres, Fernando Alonso i Lando Noris

Formula 1 Majami Foto: Tanjug / AP

Oni su se žalili na podlogu, koja je prema njihovim rečima veoma loša i ne dozvoljava ni najmanju grešku i silazak sa idealne putanje.

Ferštapen je još govorio o tome da vozači nisu imali dovoljno vremena da nauče stazu, koja je svakako veoma teška.

Staza u Majamiju je montažna i nalazi se oko "Hard Rok Stadiona", doma NFL tima Majami Dolfinsa. Oko staze postavljena je veštačka marina za jahte, a na oko staza deluje veoma neobično. Ipak, vozačima se očigledno ne dopada.

Trka za Veliku nagradu Majamija na programu je u nedelju od 21.30h, a pol poziciju obezbedio je Šar Lekler iz Ferarija.

Video: Red Bull F1 u Beogradu: Doživeli smo izbliza mašinu od 7 miliona evra koju vozi Maks Ferštapen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA