≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hard Enduro super-zvezde oduševljene Tarom: "Lepo je završiti trku i biti na cilju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bolt i Letenbihler zadovoljni organizacijom i stazom

  • 0
Xross Hard Enduro Tara Foto: Mileta Mirčetić

Spektakularna Xross Hard Enduro trka nastavljena je tokom današnjeg dana na Tari. Preko 300 takmičara iz 40 zemalja širom sveta doputovalo je na jugozapad Srbij.

Odlična organizacija, zvuk dvotoškaša, svetske zvezde i dobro raspoloženje uticali su da svi uživaju u spektaklu. Tu su i najbolji vozači Hard Endura, poput aktuelnog šampiona, Manuela Letenbihlera, kao i vicešampiona Marija Romana, sjajnog Bilija Bolta iz Velike Britanije, kao i legendi kao što je Grejem Džarvis.

Posle takmičenja na Tari, Bolt je za Telegraf izneo svoje utiske.

- Nije bilo loše. Bio sam spreman za kraj, ali nije bilo loše. Pratio sam jedan trag unazad. Izgubio sam možda minut, ali ostatak je bio dobar. Nekoliko delova su bili malo drugačiji, ali, manje-više je to isto.

Bolt je prokomentarisao i uslove na stazi.

- Lep miks između brzih delova. Slično prošloj godini, samo mnogo vlažnije i blatnjavije. Više volim da vozim po suvom, ali vreme je vreme, ne možete ga promeniti. Isto je za sve.

Potom, moto superstar je istakao koji je njegov omiljeni deo staze u današnjem danu.

- Cilj. Lepo je završiti trku i biti na cilju.

Sa druge strane, zadovoljan je i aktuelni šampion Letenbihler, i pored toga što je vodio, a na kraju završio kao drugi.

- Nisam siguran šta se desilo. Uvek je teško sa trkom sa navigacijom. Možda je neko krenuo pogrešnim putem. Nisam napravio greške, sve je bilo dobro na mojoj strani. Nastavljam trke kao i obično. Uživao sam. Reke nisu bile baš zabavme, ali je ostatak bi baš dobar - istakao je Letenbihler.

Zanimljivo, tokom današnjeg dana zbog problema na "mišolovci" barem 15 do 20 vozača nije zavbršilo trku. Naime, "crna tačka" današnjeg danai bukvalno liči na mišolovku. Tako, ako se ne uzme dobar zalet vozač može da se prevrne. Pored "mišolovke", važne su bile još četiri tačke, i to, potok, stanica za tehnički pregled, tunel kod šarganske osmice i cilj.

Da podsetimo, pored Tare, takmičari će proći i kroz staze na obližnjoj Mokroj Gori gde će se voziti blizu 100 kilometara, kao i na Zlatiboru gde je u subotu postavljena ciljna ravnina uz takođe oko 100 kilometara koje će takmičari morati da pređu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA