≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Završen regularni deo EBL-a: Zvezda pobedom u poslednjem kolu stigla do plej-ofa, poznati i ostali učesnici!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je poznato, a u plej-ofu će se takmičiti Crvena zvezda, Partizan, Dijamant i SajberVulvsi

  • 0
EBL, Lol Foto: Instagram / Fortuna Esport

Gotov je EBL, makar regularni deo, sve je poznato i jasno je ko odlazi u plej-of i nastavak borbe za titulu šampiona na Balkanskoj LoL sceni. Knjiga se svela na četiri konačna slova, a to su Dijamant, Partizan, te Crvena zvezda i SajberVulvsi koji su došli do tih mesta u poslednjem kolu. Sve se polako kuva za Fortunin spektakl, koji će se održati u sklopu "Reconnect festa" upravo Fortune koji je na programu 1. i 2. aprila ove godine.

Veče poslednjeg dana EBL-a, bar regularnog dela, započelo je i najvećim gejmom, najvažnijim i najbitnijim. Na jednoj strani su bili slovenački SajberVulvsi, dok su na drugoj bili momci iz Valijans ProGejma. Dve ekipe ogromnih očekivanja, koje su spletom čudnih okolnosti morale da se bore za mesto u plej-ofu.

Valijans je na početku sezone skoro ostao i bez šanse za bilo kakav plej-of, ali je tada Lukezy došao na poziciju supporta i krenula je renesansa. S njim na supportu, Valijans je zabeležio skor od sedam pobeda i samo jednog poraza, čime su se vratili u trku.

Poslednja prepreka ka plej-ofu bili su SajberVulvsi, koji su takođe napravili "super tim" pred početak splita, ali nešto nije štimalo. Opasno nije štimalo. Ređali su poraze tokom najvažnijih mečeva, što ih je zamalo i koštalo plasmana među četiri najbolje, no, ipak. Vukovi su uspeli da budu najbolji kad je najpotrebnije i slavili su protiv Valijansa.

Osim njih, Crvena zvezda je takođe morala da juri mesto u plej-ofu i to pobedom protiv XD, koji je doduše bio na poslednjem mestu u ligi sa skorom od 0-13. Praktično niko nije davao ni promil šanse još jednoj slovenačkoj organizaciji da dođe do čuda, što su crveno-beli i iskoristili.

Zvezda je rutinski slavila i došla do 3. pozicije koja garantuje mesto u plej-ofu i duel upravo sa gorepomenutim SajberVulvsima. Zanimljivo je da je Crvena zvezda uspela dva puta da ih savlada u toku regularnog dela, čak iako joj tada niko nije davao nikakvu šansu.

Šokantno je Partizan kiksnuo protiv Magaze u preptoslednjem kolu i praktično je na taj način prepustio Dijamantu prvo mesto, kao i mesto na EMEA Mastersu, niko nije nadao da Bugari skinu skalp crno-beloj ekipi, što je bilo ogromno iznenađenje.

Međutim, to nije poljulalo crno-bele koji su slavili u poslednjem kolu upravo protiv Dijamanta, pokazavši im da, iako su se izgubili prvo mesto, nisu se predali od borbe za titulu. Upravo će ove dve ekipe i odigrati prvi meč polufinala plej-ofa, gde će pobednik otići direktno u finale, a poraženi će dobiti novi šansu protiv boljeg iz duela SajberVulvs - Crvena zvezda.

U revijalnom meču ovog poslednjeg kola, Magaza je došla do pobede protiv Ankore.

Video: Drugi dan Games.cona: Zanimljivi kostimi i još više turnira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA