≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan u "lovu na krvavi Dijamant": Crno-beli imaju prvu priliku za plasman na LAN finale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako kaže čuveni film, ovo će za Partizan biti pravi "lov na krvavi Dijamant"

  • 0
Jopa, ShyCarry, Partizan, Dijamant Foto: Instagram / fortunaesports

Partizan je tek nedavno stigao na eSport scenu u Srbiji i već je napravio poprilično solidne rezultate. Crno-bela ekipa se tu ne zadovoljava, a novi cilj jeste plasman u finale EBL lige, pošto će u prvom meču plej-ofa igrati protiv Dijamanta s početkom od 18 časova.

Ovo je tek prvi duel plej-ofa, gde će prvoplasirani tim proći direktno u veliko finale koje će na programu biti 1. Aprila i to u sklopu velikog "Reconnect Festa" koji organizuje Fortuna, najveća esport organziacija u Srbiji. Ujedno će to biti i neverovatno, nikad viđeno finale na ovim prostorima, a najavljen je i pravi spektakl za publiku.

Samim tim, pred Partizanom, ali i Zvezdom je motiv više da se pronađu u velikom finalu koje će biti odigrano pred publikom, međutim, put do finala nije tako jednostavan.

Prvi će na scenu izaći igrači Partizana, predvođeni mladim AD kerijem, Jopom, koji je bio najveća uzdanica ekipe tokom ligaškog dela takmičenja. On je zajedno sa Cl0x-om činio vrhunski tandem i jedan od najboljih botlejna u čitavoj ligi. Naravno, dosta su im u gejmovima pomagali i toplejner Lundorf, kao i Snylle i R1lle iz džungle i mida. A ne treba zaboraviti ni trenere u vidu Colamax-a i Chopsteek-a.

Esport Partizan, Jopa Foto: Esport Partizan

Međutim, sve viđeno se sada zaboravlja i sve se svodi u nekoliko novih gejmova, pošto, plej-of se igra po sistemu "BO5", iliti, ko pre do tri pobede. Tu taktiziranje dolazi do mnogo većeg izražaja, kao i psihička snaga koja je veoma bitna.

Dijamant je već dva puta poražen od Partizana u toku lige, iako je ShyCarry imao vrhunsku sezonu, on zajedno sa Mafrom, Kektzom, Divom  i Vojtusom nije uspeo da odoli uigranoj ekipi crno-belih. Ipak, čak i povrh toga su završili na prvom mestu, što im ih je odvelo u plej-in EMEA Mastersa.

Ipak, treba istaći da je Partizan uspeo čak dva puta da se oklizne u ligi protiv Magaze i Valijansa, ali su pokazali klasu protiv Dijamanta... Sve je moguće.

Naravno, poraženi iz ovog meča će imati i još jednu šansu da se domogne finala, pošto će igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kom učestvuju Crvena zvezda i SajberVulvsi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fortuna Esports (@fortunaesports)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA