≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mijailović posle istorijskog uspeha Partizana i plasmana u Evropu: "Pokazali smo da smo miljama ispred Zvezde"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Predsednik esport sekcije Partizan, Jovan Mijailović, istakao je da je ovo tek prvi uspeh ali da cilj osvajanja EBL lige još nije ostvaren

  • 42
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Svela se knjiga u EBL-u na samo dva slova - na Partizan i Dijamant, koje očekuje finalni duel 1. aprila na LAN-u tokom "Reconnect" festa koji organizuje Fortuna esports. Slovenačka ekipa je postala i drugi finalista pobedom protiv SajberVulvsa, čime su crno-bele i poslali na EMEA Masters, po prvi put u njihovoj istoriji.

Partizan je pažljivo pratio polufinalni duel između Dijamant i SajberVulvsa, gde im je pobeda prvonavedene ekipe i garantovala izlazak u Evropu, bez obzira na to šta uradili u finalu i to zbog kraja ligaškog dela. Sreća je pogledala crno-bele, Dijamant je slavio, samim tim i poslao Partizan na EMEA Masters.

Ovo je inače i najveći uspeh u istoriji Partizana, bar njihovog LoL tima, kome je ovo treći split, uključujući i učešće na Sigma kupu, ali tada su nastupili u poprilično oslabljenom sastavu. Ipak, ovaj novi split je pokazao neki novi, snažniji Partizan, završili su na drugom mestu u ligaškom delu, a potom su rezultatom 3:1 protiv Dijamanta prošli u veliko finale.

Zbog toga, Telegraf je kontaktirao i predsednika Esport Partizan, Jovana Mijailovića, koji je jednostavno bio presrećan zbog uspeha svog tima.

  • Kao prvo, čestitke na plasmanu na EMEA Masters, kakvi su utisci pošto će ovo biti prvi izlazak Partizana u Evropu (izuzimajući Sigma Cup)?

- Hvala puno na čestitkama. Utisci su podeljeni. Srećni smo zbog EMEA Masters-a, kao i prvog izlaska u Evropu, no, sa druge strane nismo još u potpunosti zadovoljni kako titula još nije obezbeđena. Cilj je da prvog aprila pred našim navijačima podignemo prvu EBL titulu, a posle toge se možemo u potpunosti fokusirati na Evropu - istakao je Jovan.

Partizan je mogao i ranije da obezbedi plasman na EMEA Masters, prvo mesto u regularnom ligaškom delu je obezbeđivalo jedno mesto, dok je drugo rezervisano za šampiona EBL lige, međutim, to prvo mesto je "iskliznulo" zbog poraza od Magaze i Valijansa, dok je Partizan slavio protiv svih ostalih rivala po dva puta (Crvena zvezda, SajberVulvs, Dijamant).

- Nije nam teško palo. Od prvog momenta sastavljanja ovog rostera u potpunosti verujemo u njih. Nemamo ni zrno sumnje, iz prostog razlog što znamo da radimo i treniramo mnogo više od bilo koga sa naših prostora. Prema tome neočekivani porazi od Magaze i Valijansu su nam u neku ruku došli i kao benefit, kako su nas pogurali da još više radimo.

Partizan je posvećeniji prema Esportu, miljama smo ispred Zvezde

Među ekipama u plej-ofu, našla se i Crvena zvezda, koja je završila kao trećeplasirana na kraju ligaškog dela, što je značilo i da je moguć prvi istorijski večiti derbi na LAN-u, gde bi i navijači mogli da prate LoL gejm između crveno-belog i crno-belog tabora, no ipak, Zvezda je poražena od SajberVulvsa posle preokreta - 3:1.

Prethodnih split je bio drugačiji, tada Partizan nije uspeo da se domogne finala, dok je sada situacija promenjena, što znači da će na Reconnect festu borbu za titulu voditi Dijamant i Partizan. Jovan Mijailović je prokomentarisao situaciju u esportu, gde je istakao da je Partizan trenutno dosta ozbiljniji od večitog rivala.

- Postoji. Moja želja oduvek je bila da to finale bude večiti derbi. No, do toga nažalost nije došlo, kako je Zvezda eliminisana iz plejofa. Ostaje da se nadamo da ćemo u budućnosti gledati LAN susret nas i večitog rivala. Mada uzimajući u obzir razliku u tome koliko je Partizan ozbiljniji i posvećeniji prema Esportsu, ne mislim da ćemo u skorije vreme gledali večiti derbi u Finalu. Prosto u ovom momentu mnogo više radimo i ulažemo od njih, i na taj način smo miljama ispred Zvezde - istakao je mladi Mijailović, koji je potom i objasnio šta misli pod time da su ispred svog rivala.

- Naš rad i ozbiljnost je to što prednjači u odnosu na njih. Ipak, Partizan je nedavno osnovao i ekipu u CS:GO, gde smo već uspeli da se probijemo među TOP 50 ekipa na svetu. Pored toga, naša LoL organizacija je svojim igračima podarila i ugovore na godišnjem nivou, a čitava ekipa se nalazi u Beogradu gde smo izgradili i Bootcamp za bolju pripremu.

Ono što daje dodatni vetar u leđa ekipi Partizana, jeste činjenica da je Partizan u trenutnoj sezoni na sjajnom skoru od pet pobeda i samo jednog poraza protiv Dijamanta.

- Sigurno je da nam to daje vetar u leđa kada je u pitanju samopouzadanje, ali to treba uzeti sa velikom rezervom. Finale se igra u LAN uslovima pred publikom i totalno je drugačije od bilo kog duela koji smo do sada odigrali u sezoni, prema tome ne osvrćemo se previše na prošle rezultate sa Diamantom, već se fokusiramo na to da se spremimo kao da se ništa od toga nije desilo.

Za kraj kratkog razgovora, Jovan se još jednom osvrnuo na činjenicu da esport publika i dalje ne prepoznaje ovaj sport kao ono što je u ogromnoj ekspanziji. Međutim, on kaže da će LAN pokazati i koliko Grobara će zapravo doći da podrži svoj omiljeni tim.

- Smatram da ćemo odgovor na vaše pitanje videti na samom finalu. Još uvek primećujem otpor prema Esportsu od strane pojedinaca, no mislim da će to biti prvi i najveći fanovi Partizan Esports-a u slučaju podizanja trofeja.

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Talamaska

    22. mart 2023 | 18:49

    Koji kompleksi od Crvene Zvezde 😁 Gospodine limar vi mozete samo u gejmingu (virtuelnom svetu) da budete mozda ispred Zvede! Svi ostali sportovi su teska dominacija Zvezde... Pa cak i u kosarci na koju se palite, ostali ste bez 1 trofeja a ostala su jos dva koja cemo opet mi osvojiti! Zamalo da zaboravim, PLATI POREZ!!!

  • Šurda

    22. mart 2023 | 18:50

    Plati porez

  • Darko

    22. mart 2023 | 22:01

    Fk se gasi, vi niste platili porez, miljama ste daleko, tacno tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA