≫ 

Krvavi Česi pomrsili račune Hrvatima, komšije sa remijem drhte od ispadanja sa prvenstva Evrope!

Teške glavobolje za Dalića i stručni štab

  • 50
Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacija Hrvatske i Češke odigrali su 1:1 u drugom kolu grupe D i komšije bi sada mogle ozbiljno da se zabrinu za plasman dalje na Evropskom prvenstvu, jer na saldu imaju samo jedan bod.

Videlo se od starta da nešto ne štima kod komšija. Nisu bili ubojiti, nisu kontrolisali situaciju, a protivnik je bio sve bliži i bliži golu. Nisu mogli niti jedni niti drugi da pogode okvir u prvih pola sata, ali onda su se Česi osilili i krenuli dosta agresivnije gore.

To im se isplatilo u 35. minutu kada je Lovren bio zaista nesmotren u kaznenom prostoru, te je pri jednom centaršutu laktom udario Patrika Šika u nos. Napadač je ostao da leži, a sudija Del Sero posle pregleda snimka, pokazao na belu tačku.

Šik je stavio tampon u nos, zaustavio krvaranje, a onda sa 11 metara posla loptu u levi, a golmana Livakovića u desni ugao za vođstvo češke selekcije.

Nešto je moralo da se promeni u Hrvatskoj, jer nisu uspevali nikako da zaprete protivniku kojeg bi nova pobeda u grupi lansirala u zvezde.

Ulazak Ivanušeca i Petkovića je napravio dosta prostora Ivanu Perišiću na levoj strani i to je prilično dobro unovčeno. Kramarić je brzo izveo faul i izbacio napred Perišića koji je poput šila krenuo na dva igrača, probio u kazneni prostor i pogodio suprotni, desni ćošak gola Češke.

Najveće dve prilike za hrvatsku selekciju, za preokret, propustili su prvo Vlašić koji je šutirao tik iznad roga gde se spajaju stativa i prečka, dok je Bruno Petković izblokiran od Kalasa, te je lopta završila ponovo pored okvira.

Na kraju, jedan mršavi bod i veliki strah da u narednom kolu mogu da se suoče sa teškom eliminacijom. Zauzimaju treću poziciju ispred Škota sa kojima i igraju u poslednjoj utakmici u grupi, a o ničemu drugom ne sme da se razmišlja osim o pobedi.

Tok meča:

 

90+3. minut - GOTOVO JE! PODELALA BODOVA HRVATA I ČEHA!

84. minut - Drži Hrvatska loptu, ali za sada to ne daje rezultate onakve kakve Dalić očekuje, tako da Brozović ulazi u igru.

73. minut - Vlašić promašuje sjajnu priliku. Ofanzivac CSKA je dobio povratni pas glavom od Perišića na nekih 13 metara od gola, ali je loptu poslao tik iznad roga gde se spajaju stativa i prečka.

71. minut - Sve prilike sa obe strane se završavaju ili neuspešnim centaršutma ili pre kaznenog prostora. Naravno da Hrvati imaju priotitet da pobede, dok Česi spuštaju loptu.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

63. minut - Probudila se češka selekcija i oporavila se od početnog šoka. Nema više prednost, ali su ponovo u meču, rezultatski svakako, ali sada i psihički.

52. minut - Sada su Hrvati znatno ubojiti. Probudio ih je gol i Česi definitivno sada nisu u dobrom položaju.

47. minut - GOOOOOOOOL, IZJEDNAČENJE HRVATSKE! Nije skoro ni počelo drugo poluvreme, a komšije su već u egalu. Ivan Perišić je dobio loptu od Kramarića na levoj strani, te je slalom prošao defanzivce koji nisu mogli da ga spreče da se namesti na desnu nogu i pogodi kontra ugao nemoćnog Vaclika.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Foto: Tanjug/AP

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Kao što je i rečeno, Hrvati su morali nešto da promene u igri,pa su nakon pauze na terenu Petković i Ivanušec, dok su iz igre izašli Rebić i Brekalo.

45+3. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Jedini pogodak smo videli sa bele tačke i delo je Patrika Šika. Hrvati ne igraju onako kako smo navikli od tog sastava i moraće nešto da promene ukoliko misle da izbegnu i drugi poraz u ovom izdanju Evropskog prvenstva.

45+3. minut - Šik se sada već precenio. Jeste ponovo iznudio sjajnu poziciju da sa nekih 25 metara bude ugrožen gol Hrvata, ali je napadač Češke ponovo poreuzeo odgovrnost i nije bio ni blizu.

43. minut - Imao je Rebič fenomenalnu priliku da odmah poravna, a onda je i Kramarić šutirao izvan kaznenog prostora, ali nije bilo promene rezultata.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Foto: Tanjug/AP

36. minut - GOOOOOL, VODI ČEŠKA! Isti onaj koji je zaradio udarac, preuzeo je odgovornosti - Patrik Šik je namestio loptu, poslao je u levi donji ugao, dok je Livaković zaplivao u desni. Sada su Hrvati u velikom problemu.

34. minut - PENAL ZA ČEŠKU! Šik je pokušao da nadskoči Dejana Lovrena pri jednom centaršutu, te je zaradio lakat u nos. VAR je razmatrao situaciju dok je napadač Čeha ležao krvavog nosa u šesnaestercu i sudija Del Sero je ubrzo pokazao na belu tačku! Protesti besnih Hrvata nisu prošli.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Nismo mnogo toga videli u prvih pola sata igre. Imamo jedan šut u okvir gola, Hrvati za sada ništa nemaju u svojim rukama, a Česi prilično sigurno drže loptu do protivničkog šesnaesterca.

23. minut - Perišić u prilici! Ostao je potpuno sam na nekih 12-13 metara, ali je Vaclik bio dobro postavljen, tako da je samo spustio koleno i pokupio loptu.

21. minut - Jedna veoma čudna situacija desila se na pragu drugog dela prvog poluvremena. Rebić je istrčao i napao golmana koji je bez oklevanja krenuo da ispuca, a onda je pogodio ofanzivca Hrvatske. Lopta se odbila pored gola, a moglo je biti znatno opasnije.

18. minut - Lopta je plesala jedno 10 sekundi po hrvatskom kaznenom prostoru, a na kraju je nije Šik dobro zahvatio, tako da je Livaković imao mnogo vremena da reaguje.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Češka

Foto: Tanjug/AP

12. minut - Sve što se do sad pretilo, otišlo je preko okvira gola, pa i pokušaj Jankta. Ima prilika, samo je pitanje kada će da našteluju nišane i jedni i drugi.

10. minut - Jako jeftin faul Kalasa nad Rebićem u zoni šuta, tako da su Hrvati imali ozbiljnu priliku da ugroze gol protivnika, ali je Dejan Lovren prebacio loptu iznad gola.

4. minut - Česi su zapretili dva puta na startu, prvo preko Masopusta, što je Vida izblokirao, a onda je Souček glavom tukao tik iznad prečke.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

Sastavi:

 

Hrvatska: Livaković, Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol, Modrić, Kovačić, Perišić, Kramarić, Brekalo, Rebić.

Češka: Vaclik, Boril, Čelustka, Kalas, Coufal, Souček, Holes, Jankto, Darida, Masopust, Šik.

Pre meča:

 

Komšijska selekcija svakako mora da obriše iz glave prvi nastup na Evropskom prvenstvu protiv Engleske gde, nije samo poražena, već totalno nadigrana i bez šansi za makar jedan bod.

Sa druge strane, Češka dolazi u prilično lepom raspoloženju sa Patrikom Šikom koji je sa dva gola protiv Škotske pokazao želju za atrakcijom i lepotom fudbala.

Hrvati i Česi su se sastali do sada dva puta, oba puta u prošloj deceniji i u oba navrata smo videli goleade. "Vatreni" su slavili 2011. godine sa 4:2, dok je pet godina kasnije bilo 2:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA