Isto kao na Voždovcu: Danci se okupili u krug, pratili Belgijance i pravili feštu po prolasku dalje

Bilo je tu i suza radosnica, baš kao što je trener Zmajeva, Predrag Rogan zaplakao nakon što je saznao da je njegov tim opstao u Superligi Srbije

  • 0
Danska - Rusija

Foto: Tanjug / AP

Nije mnogo prošlo od završnog kola Superlige Srbije, a na Evropskom prvenstvu smo u trećem kolu grupne faze takmičenja gledali scenu koja nas je nekako sve podsetila na dramatične trenutke poslednje runde nacionalnog šampionata. Tada su se paralelno igrale utakmice u borbi za opstanak, a kasnije od ostalih se završio susret Rada i Spartaka iz Subotice. Građevinarima je bila neophodna pobeda, odigrali su "samo" nerešeno i ostavili Voždovčane u prvom rangu.

Oni su čitavu završnicu pratili putem svojih mobilnih telefona, a kada je sudija Novak Simović označio kraj meča u Subotici, usledila je ogromna fešta. Bilo je tu mnogo suza, skakanja, zagrljaja... Što je nekako i logično kada se ostvari veliki uspeh. A istu takvu priču su nam paralelno juče priredili fudbaleri na Evropskom prvenstvu u Grupi B.

Video: Slavlje na Krovu, Rogan u suzama, Voždovac opstao: Rad ispao, igrači slomljeni leže na travi

Drama je u završnih 20 minuta dostigla svoj vrhunac. Danska je igrala ubedljivo protiv Rusije, na kraju je slavila sa velikih 1:4, ali je istovremeno morala da brine zbog ishoda u Sankt Peterburgu na meču između Belgije i Finske. Dugo su se Đavoli mučili da probiju bedem svog rivala, ali kad su to uspeli usledila je velika radost navijača na "Parkenu". Doduše, fudbaleri ove reprezentacije nisu mogli da budu mirni sve do samog kraja.

Po poslednjem zvižduku meča protiv Rusije svi su se okupili i zagrlili, a čelnici Fudbalske federacije Danske doneli su telefon na kojem je bila uključena "fleš-skor" aplikacija gde su pratili rezultat iz Sankt Peterburga. Na semaforu je tada bilo 0:2 za Belgijance, što je Dancima odgovaralo, ali su i pored toga morali da "refrešuju" stranicu svake sekunde. Kada je ozvaničen kraj, još jednom je usledila velika fešta, fudbaleri su počeli da skaču i plaču od sreće, a kako i ne bi kada im se otvorila velika šansa za četvrtfinale, pošto će u nokaut fazi igrati sa Velsom.

Epilog Grupe B je takav da je Belgija sa prvog mesta otišla dalje, Danci su obezbedili drugo mesto sa tri boda i boljom gol-razlikom od Finske i Rusije, dok su Finci takođe ispali, jer će se naći među najslabije rangiranim trećeplasiranim selekcijama.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA