UEFA pokrenula postupak protiv mađarskih navijača zbog anti-gej parola na Euru

Mađarska reprezentacija je ispala, ali će njihovi navijači još uvek imati priliku da učestvuju na Evropskom prvenstvu

  • 11
fudbalska reprezentacija nemačka - mađarska navijači Foto: Tanjug/AP

Krovna evropska fudbalska organizacija UEFA pokrenula je postupak protiv navijača iz Mađarske zbog zastava koje su bile usmerene protiv LGBT zajednice na utakmici protiv Nemačke u Minhenu, gde je njihova selekcija odigrala 2:2.

Navijači u Mađarskoj su poznati po svojoj mržnji prema LGBT zajednici, a takođe i prema rasizmu, a tokom utakmice s Nemačkom, isti ovi navijači su imali i zastave upućene svima koji podržavaju LGBT zajednicu.

UEFA je trpela ogromne kritike zbog prvobitne zabrane da se "Alijanc Arena" oboji u dugine boje, a i Premijer Mađarske Viktor Orban je odbio da prisustvuje ovoj utakmici. Podsetimo, navijači iz Mađarske su na utakmici protiv Francuske vređali fudbalere ove selekcije na rasnoj osnovi, čak i ako u njihovoj reprezentaciji igra tamnoputi fudbaler iz Francuske, Loik Nego.

Narednu utakmicu na "Puškaš Areni" će igrati Holandija i Češka, a kapiten Holandije Đorđinijo Vajnaldum je najavio da će nositi specijalno dizajniranu traku s duginim bojama u sklopu podrške LGBT zajednici.

Takođe je ovaj fudbaler rekao i da njegovi saigrači i on razmatraju mogućnost napuštanja terena ukoliko dođe do rasističkih povika s tribina u toku utakmice.

Video: Terzić o Prijoviću: Nadobudan je, nije pokazao poštovanje prema Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    25. jun 2021 | 16:24

    Uefa sad postade gej organizacija 👎

  • YYY

    25. jun 2021 | 16:49

    Bravo za Mađare! Podrška!

  • Kontrasi

    25. jun 2021 | 18:49

    Vi srbi uvek kontra.. i posle se pitate sto vas mrzi ceo svet.. niko ali bas niko normalan ne podrzava danasnju madjarsku.. osim srba naravno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA