≫ 

UEFA žestoko kaznila Engleze zbog lasera prema Šmajhelu

Kazna se odnosi na engleske navijače

  • 9
Kasper Šmajhel Foto: AP/Tanjug

UEFA je kaznila Fudbalski savez Engleske sa 26.000 funti nakon što je navijač zasijao laserskom olovkom u lice golmana Danske Kaspera Šmajhela tokom engleske polufinalne pobede na 2020. na Vembliju.

Incident se dogodio pre nego što je Hari Kejn video penal koji je spasio golman ekipe Lester Sitija, samo da bi kapiten Engleske u prvoj polovini produžetaka pogodio odbijenu loptu.

Kazna se odnosi i na pristalice Engleske koji su tokom državne himne Danske zvuždali i postavlili vatromet ili baklje tokom polufinala Euro 2020. godine.

Naime, engleski navijači su se ružno poneli prema rivalu tokom intoniranja himni, da bi prilikom izvođenja penala neko sa tribina laserom pokušao da omete Kaspera Šmajhela. Ovaj je, ipak, odbranio penal, ali je Hari Kejn iz odbitka ugurao loptu u mrežu.

Zatim, korišćenje vatrometa i baklji nije dozvoljeno i UEFA će definitivno kazniti Engleze. Međutim, pitanje je samo kakva će konačna kazna biti. Sudeći prema nekim najavama iz Britanije, verovatno novčana...

Engleska će u finalu EP igrati protiv Italije 11. jula na Vembliju, i to pred krcatim tribinama. A vi u nastavku možete pogledati kako je teklo slavlje na ulicama Lodnona posle trijumfa nad Danskom.

Video: Haos na ulicama Londona do kasno u noć: Orilo se Its coming home

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA