Progovorio VAR sudija najkontroveznijeg meča na Euru: "Penal je bio strog, nisam smeo da se mešam"

Evo ko je dao penal Englezima protiv Danske...

  • 5
Rahim Sterling, Fudbalska reprezentacija Engleske, Fudbalska reprezentacija Danske, penal, EURO 2020 Foto: AP/Tanjug

Penal nad Rahimom Sterlingom u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Danske i to u produžetku jedan je od najkontroverznijih detalja sa nedavno okončanog Eura.

Iako su mnogi skloni krivom razmišljanju kako je VAR pomogao Engleskoj u toj situaciji, suština je da sudije u VAR sobi nisu imale ništa s odlukom i da je sva "krivica", ako je uopšte ima, na glavnom sudiji Daniju Makeliju.

Skoro nedelju dana posle burnog meča na Vembliju oglasio se Pol van Bekel, sudija koji je bio u VAR sobi u trenutku prekršaja nad Sterlingom, a koji kaže da zbog VAR protokola nije mogao da promeni odluku glavnog sudije.

Rahim Sterling, Fudbalska reprezentacija Engleske, Fudbalska reprezentacija Danske, penal, EURO 2020 Foto: AP/Tanjug

- Zapitao sam se nekoliko puta šta bi bilo da sam se umešao? Razumem da postoje kritike, ali su one neopravdano upućene meni. Ako se ne radi o jasnoj greški Makelija, ja ne mogu ništa da uradim iz sobe - pravda se Van Bekel.

Holanđanin potom dodaje:

- Iz jednog ugla kamere video sam kontakt između defanzivca i napadača. Mislim da je penal prestrogo dosuđen, ali morao sam da podržim sudiju, jer je to globalni VAR protokol - ističe Van Bekel.

Posle prekršaja Mejlea nad Sterlingom, Hari Kejn je dohvatio loptu i nakon što mu je Šmajhel odbranio udarac sa 11 metara, pogotkom iz odbitka odveo Engleze u finale, gde su kasnije izgubili od Italije na penale.

Video: Haos na ulicama Londona do kasno u noć: Orilo se Its coming home

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    14. jul 2021 | 07:22

    Neka ovako je bilo slađe.Posle silnog loženja i igre na Vembliju,prepunih tribina odvaljenih Engleza, posle raznih manifetluka, bili su ubeđeni da će da budu prvaci, kad ono cvrc Milojka.

  • Рашо

    14. jul 2021 | 10:05

    Људи, чему бука? ВАР је и осмишљен да се помогне моћницима да варају и уређују ствари по својој жељи. Они се играју само оних игара у којима имају огромну предности и могу да утичу на исход. Погледајте и како је утакмичењу за песму Евровизије, сви се такмиче да би могли да дођу у позицију да се надмећу са 5 одабраних! Ако то није расизам не знам шта јесте, у још се то дешава у култури где би ваљда требало да су сви једнаки али! Дакле имамо посла са расистима, пљачкашима и преварантима па никакав исход не треба да чуди! Јер, да су хтели правду и поштење уместо ВАР увели би систем из америчког фудбала где онај ко сматра да је оштећен тражи проверу, судија погледа снимак и пресуди уз јавно образложење зашто одлучује тако а не другачије! Потом нема врдања и приче попут ја сам мислио, учинило ми се, ...

  • 123

    14. jul 2021 | 06:43

    Ovi sude neku sopstvenu pravdu, veze nema sa fudbalom, totalno su skrenuli, treba ih sve zameniti. Znaci pored jasno postojecih pravila u fudbalu, oni intepretiraju sopstveno misljenje i dosude ono sto je najmanje stetno u tom trenutku za obe ekipe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA