≫ 

Sančo očajan zbog rasizma Engleza: Neću da se pravim da nisam čuo, to nije ništa novo

On se takođe izvinio svima zbog promašenog jedanaesterca, ali da mu je to jedna velika lekcija

  • 0
Euro 2020 finale, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Engleska Foto: Tanjug/AP

Reprezentativac Engleske Džejdon Sančo, koji je bio meta rasističkih napada svojih zemljaka zbog promašenog penala u finalu prvenstva Evrope, oglasio se prvi put nakon poraza i istakao da to nije ništa novo.

- Neću da se pravim da nisam primetio rasističke napade upućene meni i mojoj braći Markusu Rašfordu i Bukaju Saki posle meča. Nažalost, to nije ništa novo. Kao društvo moramo da budemo bolji i da smatramo te ljude odgovornim. Mržnja nikada neće pobediti. Svim mladim ljudima koji su doživeli takvu vrstu nasilja imam da kažem jednu stvar - podignite glave visoko i jurite svoje snove. Ponosan sam na ovaj tim Engleske i na sve što smo prošli u ovih teških 18 meseci. Želelii smo da osvojimo turnir, nastavićemo da radimo, da učimo iz ovog iskustva u budućnosti. Hvala svima na pozitivnim porukama koje imaju mnogo veću težinu od negativnih. Ponosan sam što nosim ovaj dres, vratićemo se jači  - rekao je Sančo.

On se takođe izvinio svima zbog promašenog jedanaesterca, ali da mu je to jedna velika lekcija.

- Imao sam šansu da nekoliko dana razmislim o svemu što se dogodilo u finalu. Pre svega bih želeo da se izvinim svim saigračima, stručnom štabu i najviše navijačima koje sam izneverio. Ovo je najgori osećaj koji sam imao u karijeri. Teško mi je rečima da objasnim šta osećam ali ima i dosta pozitivnih stvari koje mogu da se izvuku iz ovoga - naveo je između ostalog Sančo.

Video: Italija gorela i slavila do zore: Azuri posle drame i penala utišali Vembli i rasplakali Engleze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA