≫ 

Omraženi sudija nam više neće suditi: Feliks Brih završava internacionalnu karijeru

Nemački arbitar će se naredne dve godine posvetiti Bundesligi

  • 6
Aleksandar Mitrović, Aleksandar Kolarov, Feliks Brih, Srbija - Švajcarska, sudija, Svetsko prvenstvo Rusija 2018

Foto: Profimedia/Tass

Feliks Brih je godinama jedan od najboljih nemačkih sudija i čovek od poverenja UEFA, ali je ovaj 45-godišnji arbitar, koji je Srbima posebno ostao upamćen zbog Mundijala u Rusiji, sada najavio kraj međunarodne karijere.

Brih posle 14 godina silazi sa velike fudbalske pozornice i više ga nećemo gledati da sudi internacionalne utakmice.

- Na Euru sam nedeljama bio izuzetno koncentrisan, inače ne možete da budete uspešni na ovakvom turniru. Ne mislim da mog da ponovim ovo dostignuće ili motivaciju. Zbog toga sam odlučio da više ne sudim na turnirima - rekao je Brih za Kiker.

Briha takođe neće biti ni na mečevima Lige šampiona od 2022. godine, ali će ostati na nemačkim stadionima i sudiće Bundesligu.

- Radujem se predstojećoj sezoni Bundeslige - rekao je Brih, koji želi da sudi još dve sezone, kada će dostići starosnu granicu koju je odredio Fudbalski savez Nemačke.

Feliks je sudija sa najviše utakmica u Ligi šampiona, učestvovao je na pet glavnih FIFA i UEFA turnira, a takođe je sudio u finalu Lige šampiona.  Mnoge utakmice za koje je bio određen da sudi tokom karijere su bile vrlo eksplozivne i teške za vođenje - rekao je šef nemačkih sudija za sajt Fudbalskog saveza Nemačke.

Podsetimo, Briha će navijači Srbije posebno pamtiti zbog meča između Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, kada nije dosudio penal nad Aleksandrom Mitrovićem, iako su ga dva švajcarska igrača vukla u kaznenom protoru u vazdušnom duelu. Tada čak ni VAR nije reagovao, pa je Srbija oštećena za penal, a ta greška je kasnije ekipu koštala i ispadanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    15. jul 2021 | 12:21

    Da ima pravde bio bi u zatvoru,zna se i koliko i na koji racun mu je uplaceno...uefa ga nagradila dobeim sudjenima da nebi bio procesurian...

  • Vodolija

    15. jul 2021 | 12:20

    Hvala Bogu više

  • Ja

    15. jul 2021 | 18:53

    Nek ide kod svoje Merkelove... Imaju oni mnogo toga zajedničkog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA