Najveći je krivac za rušenje Srbije, ali je o njoj nakon toga pričao sa poštovanjem: Koliko je medalja samo osvojila (VIDEO)

- Svi znaju ko su oni - rekao je Aleksej Šved

  • 1

Sa kakvom je lakoćom Aleksej Šved igrao protiv Srbije u 2. kolu D grupe. Plejmejker "zbornaje", makar ovaj put, bio je nezaustavljiv i protiv naših košarkaša, i ključan je bio u drugom trijumfu Rusije na Eurobasketu.

Rusi sada mogu mirno da spavaju, s obzirom da imaju skor 2:0, i da su pregrmeli ozbiljne protivnike. Pre Srbije, u neizvesnoj završnici savladali su domaću Tursku u punoj "Ulker Areni".

Turcima je Šved "spakovao" 22 poena, kao i našoj reprezentaciji (od toga četiri trojke).

- Prosto samo igram tako. Nekad pogodim, nekad ne. Samo želim da pomognem timu - skromno je poručio Rus, i komentarisao srpsku reprezentaciju.

Foto: fiba.basketball

- Srbi su odličan tim. Imaju sjajne igrače, trenera. Igrali su prethodnih godina u finalima, osvajali medalje. Svi znaju ko su oni. Naravno da smo osećali pritisak. Igrali smo kao tim, i moramo tako da nastavimo - rekao je košarkaš Himkija.

Jedan strani novinar je prokomentarisao kako je Bogdan Bogdanović dan ranije Letoncima dao 30 poena, ali da protiv Rusije nije imao tako uspešnu partiju.

- Imamo skaute kao i svi drugi, a i svi znaju ko je Bogdan Bogdanović. On je njihov glavni igrač. Pokušavali smo da ga zaustavimo, u prvom smo uspeli, ali u drugom slabije - rekao je raspoloženi Šved.

Pogledajte snimak napravljen telefonom Motorola Z2 Play.

Inače, dok je Šved davao izjavu, njegov saigrač Mozgov je prošao pored njega: Moram da p***am, baš me briga za vas.

(Izveštaći Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixy

    3. septembar 2017 | 05:54

    Daj ljudi kakvi crni rusi,nece biti peti,svaka cast nasim momcima ali nama ne racunajuci Bogdanovica ne igra prva petorka,sta god uradimo je podvig

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA