Ovo je čovek koji nam je ukrao medalju na SP u Istanbulu 2010. i sad je u turskom timu: Savanović me i dalje psuje zbog toga! (FOTO) (VIDEO)

Pre sedam godina u polufinalu Svetskog prvenstva selekcija Srbije je doživela najveću nepravdu u istoriji košarke

  • 11
Foto:Telegraf/Motorola Moto Z 2 play

Pred duel sa selekcijom Turske u Istanbulu u dvorani Ulker sport Arena u trećem meču na Eurobasketu (20h RTS) ne možemo da se e setimo bruke od pre sedam godina.

>>>Hoću da čujem BUĆ, a ne DOING: Bobi šutirao sa distance, a Muta davao instrukcije! (VIDEO)

Tačnije iz polufinala Mundobasketa koji je odigran baš u Istanbulu samo u drugoj dvorani u Sinan Erdem domu.

>>> Pričaj srpski da te turski košarkaš razume: Mlada smo ekipa, možemo da pobedimo sve pa i Srbiju! (VIDEO)

Tada su se sastale selekcije Srbije i Turske. Naši momci kako vicešampioni Evrope bili su u naletu, išli smo ka još jednoj medalji posle povratka naše košarke u vrh (od 2003 do 2008) doživeli smo debakl.

>>>Lopte na Eurobasketu nisu toliko loše, još samo da pogodimo nešto! Duhovite opaske Đorđevića i Mačvana! (VIDEO)

Igrali su hrabro momci Dude Ivkovića, ali  finišu meča desila se sporna situacija. Srbija je vodila 82:81, a košarkaš Turske Kerem Tunčeri je na 6 sekundi pre kraja primio loptu, ali je tom prilikom nagazio aut i driblao je do koša i položio za vođstvo Turaka 83:82  na 2,8 sekundi pre kraja.

Pogledajte video:

U poslednjem napadu nismo uspeli da preokrenemo i Turci su ušli u finale gde su igrali sa Amerikancima. Turke je tada vodio Bogdan Tanjević, sadašnji selektor Crne Gore.

Foto:Telegraf/Motorola Moto Z 2 play

Bio je to težak udarac za nas od koga se nismo oporavili pa smo sutradan ubedljivo poraženi za bronzanu medalju. Tada nije bilo moguće da sudije gledaju snimak, tako da je pobeda otišla Turcima.

Sedam godina kasnije igramo sa Turskom opet u Istanbulu, ali u prvoj fazi u Ulker Areni, a Kerem Tunčeri je opet tu. Samo više ne igra već je u stručnom štabu Turske.

Sada je uz ekipu, a na svako pitanje oko ove situacije odgovara da nije gledao snimak i da nikada nije utvrđeno da je nagazio liniju.

Čak je i dodao da je igrao u Efesu dve sezone sa Duškom Savanovićem, koji je tad bio reprezentativac Srbije i da ga je ovaj psovao jer mu je ukrao medalju.

Foto:Telegraf/Motorola Moto Z 2 play

Pogledajte izjave naših igrača posle tog meča

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    4. septembar 2017 | 16:37

    TO je bio samo jedan od spornih momenata na toj utakmici.Tokom meča ih je bilo baš mnogo,da je pravde bilo završili bi sa 15 razlike a ovako malo po malo,koš po koš došli su do ukradene pobede.Ali od svih spornih momenata ovaj sa gaženjem auta je isti kao i ono foliranje onog Kiklopa Omera Ašika kaa je izmislio i icenirao da je ostao bez oka jer nema pojma da izvodi slobodna bacanja pa ga je zamenio igrač koji to odlično radi.I to je isto jedan od najspornijih momenata u tom meču pored ovog gaženja auta.A bilo ih je još dosta sitnijih tokom utakmice.

  • Putin R.S

    4. septembar 2017 | 14:37

    Kao nikada nije video snimak, i nije utvrdjeno da li je nagazio liniju? Ej bre Turcine, lazi tamo nekog drugog, a ne nas. Umesto da priznas i da je to greska sudija, a ne tvoja ti se pravis pametan.

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    4. septembar 2017 | 16:38

    Nije nam on ukrao medalju nego lopovi sudije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA