≫ 

Finska bajka traje, Grci pred eliminacijom!

Heleni će u poslednjem kolu igrati protiv Poljske za ostanak na Evropskom prvenstvu

  • 2

U sudaru najprijatenijeg i najneprijatnijeg iznenađenja šampionata Evrope u košarci, Finska je odnela pobedu protiv Grčke i gurnula Helene na rub eliminacije već posle prve faze takmičenja čiji je domaćin Helsinki.

Markanen, Koponen i ostatak selekcije "hiljadu jezera" nanela je treći poraz Grcima, bilo je 89:77, čime su izborili plasman u osminu finala u koje će ući gotovo sigurno sa druge pozicije zbog pobede nad Francuskom u prvoj rundi.

Mesto broj dva Finska će imati priliku da overi u poslednjem kolu protiv autsajdera Islanda.

>>> Hrvati umalo režirali horor scenario za Srbiju: Španci slavili, ali i pokazali da su ranjivi!

Ponovo su Skandinavce do pobede "vukli" dvojica najboljih na prvenstvu, iskusni Koponen (24p) i senzacionalni 20- godišnji Lauri Markanen, koji je ovoga puta sa 17 poena doprineo trijumfu.

>>> Bizarna konferencija Rusa posle meča koji je obradovao Srbe: Mozgov rekao samo jednu reč, grickao nokte, čačkao nos i otišao! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Nošen velikom podrškom navijača, domaći sastav je delovao daleko motivisanije i poletnije od Grka, stekao sigurnih devet poena prednosti već posle prve deonice, a u poslednji period je ušao sa idiličnih 15 poena.

Ispostaviće se da je to bio preveliki zaostatak za Grke, koji su uspeli da priđu na šest poena minusa u dva navrata, ali preko toga nisu imali snage, ni znanja.

Finci su priveli meč kraju bez drame, a Grcima ostaje još jedna šansa za osminu finala: direktan duel za plasman u nokaut fazu protiv Poljaka.

Grupa A

Island - Slovenija 75:102

Poljska - Francuska 75:78

Finska - Grčka 85:74

TABELA: Slovenija 4-0, Finska 3-1, Francuska 3-1, Poljska 1-3, Grčka 1-3, Island 4-0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA