DVA DANA SMO GA VRAĆALI IZ MRTVIH: Sale otkrio Mačvanovu tajnu sa priprema - tada smo postali tim! (VIDEO)

Kad nema Tea, kapitenska zamena je više nego dostojna

  • 9

Mnogo toga je preko leđa prevalio Milan Mačvan do pobede nad Italijom u kojoj je bio istinski lider. I nadamo se da ta partija još nije njegova kruna na Eurobasketu.

Mačvan je još kao klinac pod Mutinim vođstvom osvojio svetsku titulu u Novom Sadu protiv Stefa Karija, Deandrea Džordana i ekipe, tako da je još od najmlađih dana naučen da pobeđuje.

Ponekad vam može delovati nezgrapno i sporo, ali savršena košarkaška inteligencija, "namazanost" i fanatičnost dovode do ludila i najveće zvezde.

Ta fanatičnost nekad ume da bude loša i po njega samog, ali vuče celu ekipu napred.

>>>MUTIN VATRENI POLJUBAC: Kad Bogdanova trojka baci Nikolića u trans (VIDEO)

>>>Da vratimo Rusima za ono što nismo u grupi: Đorđević smiren posle ulaska u polufinale (VIDEO)

>>>Hrvati u čudu: Da Srbi pošalju trubače iz Dragačeva, dominirali bi na Eurobasketu! (FOTO)

- Tokom prijateljske utakmice protiv Grčke ili Crne Gore u pripremnom periodu mu nije palo napamet da ne igra iako je imao temperaturu. E, tada je ova ekipa postala ekipa. Samo je rekao u jednom trenutku: "Sale, ja ne mogu više", pa je seo i onda smo ga dva dana vraćali iz mrtvih... Zaista, ovi momci toliko pričaju među sobom i malo puta sam osetio toliku želju za informacijama - otkrio je Sale Đorđević ko je zapravo Milan Mačvan.

Đorđević mu je vratio za one reči iz dvorane "Ranko Žeravica" pred odlazak u Istanbul, koje najbolje opisuju duh ove reprezentacije. Mačvan je dočekao pitanje o otkazima sa osmehom, jer se na to nadovezala priča da je pritisak na ekipu manji bez Tea, Jokića, Bjelice...

- Kad radiš sa Saletom, nije baš da nemaš pritisak ima ludačku energiju i ambiciju. On je naš duhovni vođa, idemo puni opitmizma, verujemo u sebe - rekao je tada Mačvan.

U ponedeljak je odveo ekipu na  ručak, slegli su se utisci posle Mađarske i samokritike u kojoj se Mačvan nije štedeo.

- Tri-četiri dana nismo izlazili iz hotela. Što je Sale rekao, možda smo bili prefokusirani na utakmicu i malo napeti, tako da smo se odmorili. Odradili smo kvalitetno teretanu, i dosta međusobno pričali - naveo je kapiten Orlova pred duel sa Italijom kojoj je sve rekao na terenu.

Postigao je 13 poena, održavao harmoniju u reketu u kombinaciji sa Marjanovićem ili Kuzmićem, uhvatio šest lopti uz tri asistencije, čime je poslao dobru poruku Rusima.

Od Rusije smo izgubili u grupnoj fazi, a prilika za revanš je u petak od  20.30.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    14. septembar 2017 | 11:48

    Практично играмо са 4 играча. Боби, Кузмић, Јовић и Богдановић. Остали су епизодисти, али за сад одрађују посао. Нека наставе тако. И нек ова четворка издржи до краја.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA