Došli su tiho i postali heroji nacije: Generacija koja može da uđe u istoriju srpske košarke! (VIDEO)

Košarkaši Srbije igraju finale Eurobasketa sa Slovenijom (20.30) a osvajnje zlatne medalje bilo bi neverovatan uspeh ove generacije

  • 4

Košarkaška reprezentacija Srbije koja igra finale Eurobasketa (nedelja 20.30 RTS) mogla bi da uđe u istoriju srpske košarke posle ovog takmičenja.

Sve ono što su prošli i izdržali samo je od njih napravilo bolje igrače i ljude i spremilo ih za veliko delo u nedelju uveče.

>>> Brutalna poruka Saleta Đorđevića Slovencima pred finale: Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo sa našim oružjem, kome je drago, neka dođe u bitku (VIDEO)

>>> Preko noći se promenila kvota za finale Eurobasketa: Slovenci favoriti za zlato!

Pripreme su počeli sa 16 igrača, a onda su otpadali jedan po jedan, Simonović polomljen prst, Nedović rame, Raduljica koleno, Teodosić list noge, a pre svih Nemanja Bjelica zbog stopala.

Ostali su samo oni najzdraviji i radili su kao niko do sada. Đorđević je istakao da od ovih igrača niko nije propustio nijedan trening od početka priprema sem Jovića.

>>> Za nas Srbe iz Vukovara to je bila najvažnija trojka: Mačvan se uoči finala podsetio kako je počeo da trenira košarku (VIDEO)

Diskretni heroji su ćutali i radili iako im javnost nije davala neke šanse. Pričalo se daje ovo B  reprezentacija Srbije, da bez Teodosića ne možemo ni do četvrtfinala.

>>> Ubedljivo najlepši momenat posle plasmana u finale: Kad ćeš ako ne sad, kad igraš za svoju zemlju? Ne padaj bre! (VIDEO)

Foto: fiba.basketball

Ali, zaboravili su na TRI stvari koje krase ovu generacju: Srce, rad i drugarstvo. Malo, po malo, iz utakmice u utakmicu, budilo se interesovanje javnosti za tamo neke momke koji u Turskoj igraju Eurobasket.

Kada ih vidite kako se bore na terenu, kako izgaraju, kako bodre jedan drugog uz poklič : NE PADAJ BREEE! postane vam jasno ko su ovi momci.

Nekako, tiho su se probijali kroz grupu, ne toliko briljantnim igrama, ali samo iskusni su znali da se forma tempira za četvrtfinale i dalje. Nekako je savladana Mađarska uz vrlo stegnutu igru u osmini finala.

A onda eksplozija energije. Pregažena je Italija u četvrtfinalu, pa zatim i Rusija koja je nadigrana totalno i da nije bilo povrede Jovića rezultat bi bio ubedljiviji.

To je i probudilo želju kod navijača iz Srbije koju su dobili nove ljubimce: Gagija, Luču, Bobija, Guduru, pa i Bogdana koji je pokazao da može sam da vodi tim do medalje, nadamo se zlatne.

Zato je i odmah posle finala nastala velika potražnja za kartama, jer će nekoliko stotina navijača iz Srbije doći da gleda uživo i prisustvuje istoriji. A vi ostali koji ne stignete u Istanbul budite uz TV i bodrite ove momke. Značiće im vaša energija.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • АНДРА

    17. septembar 2017 | 18:37

    ТИХА ВОДА БРЕГ РОНИ.

  • Даца

    17. septembar 2017 | 18:58

    Шта год да буде они су хероји! А ја верујем да ће бити добро... ;)

  • Lol

    17. septembar 2017 | 18:51

    Koja je vec usla u istoriju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA