≫ 

Lučić iskritikovao sudije posle meča: Nemaju kvalitet dostojan finala Eurobasketa! (VIDEO)

Krilo Srbije ističe da se osetio nedostatak evroligaških sudija na prvenstvu

  • 23

Košarkaška reprezentacija Srbije nije imala snage u završnici meča protiv Slovenije i propustila je šansu da osvoji zlato u Istanbulu. Vladimir Lučić je posle meča bio među najtužnijima. Čestitao je Slovencima na pobedi i posebno istakao lep gest Gorana Dragića na kraju, kada ga je tešio na klupi.

>>> Lučić je skinuo štitnik, seo i zaplakao: Ovo je najbolniji momenat jednog od srpskih heroja Eurobasketa! (VIDEO)

- Odradili smo veliki posao ove godine, ali kad dođe ovako poraz u finalu kada si imao priliku da se boriš do kraja, onda stvarno teško pada. Bili smo prenervozni od početka. Dragićč je imao neverovatnu utakmicu, Prepelič je pogađao neverovatne šuteve.

- Imali smo šansu, tri četiri minuta pre kraja, imali dva napada na egal rezultat da povedemo, verovatno bi meč ušao u drugi tok, ali šta da se radi sada. Teško je razmišljati sada o tome šta smo napravili, moraju da se spuste emocije.

>>> Bogdan zaplakao dok je davao izjavu, novinari na ivici suza: Krivo mi je što sam izgubio snagu... Nema veze! (VIDEO)

>>> Mačvan se setio krađe u Istanbulu 2010, pa nabrojao čak četiri stvari koje su mu smetale u suđenju protiv Slovenije! (VIDEO)

>>> SRBIN PRESUDIO SRBIJI: NBA Dragić ostavio Orlove bez evropskog zlata! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Lučić je posebno apostrofirao loše suđenje u finalu i istakao je da arbitri nisu imali kvalitet koji je potreban za ovakvo takmičenje i za ovako važan meč.

- Nema šta, očigledno nemam drugo objašnjenje nego da ne poseduju kvalitet dostojan ovakvog takmičenja. Oseća se nedostatak evroligaških sudija. Čestitke Slovencima na pobedi, ali taj faul u napadu koji je bio na meni, gde bismo imali na minut i po do kraja dva penala, gde smo mogli da vratimo u egal utakmicu, mislim da je bilo više nego očigledno. Ali, ne treba sve sada okrenuti na priču o suđenju. Imali smo svoju šansu, nismo je iskoristili, a oni svoju jesu - konstatovao je Luičić i posebno rekao da mu je bilo drago što ga je Dragić pozdravio na kraju.

- Kako da ne, prija to kada vidite, na kraju kada dođe sudijski zvižduk treba čestitati boljem. Ono što se dešava tokom utakmice, to smo navikli, finale, tuča... na kraju treba boljem čestitati - zaključio je Lučić.

Pogledajte video sniman Motorola Moto Z 2 play telefonom:

Daljinac

(Izveštači Telegrafa iz Istanbula - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    17. septembar 2017 | 23:59

    Momci, čestitke za srebro, sa takvom upornošću, zalaganjem, voljom.. sija jače od zlata! Republika Srpska je navijala i ponosna je na vas!

  • MIMA

    18. septembar 2017 | 00:20

    Sudije nula!U pravu si.Ne razumeju se u košarku,ma ni govora!Amatersko sudjenje.Oni doßli na EP?Užas!

  • Srbija

    17. septembar 2017 | 23:50

    Tako je Lucicu, sudije su sramno donele svaku odluku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA