≫ 

Novi udarac za hrvatsku košarku: Vođa tima se povlači iz reprezentacije!

Kapiten ''Kockastih'' Roko Leni Ukić neće više nositi reprezentativni dres

  • 2

Košarkaška reprezentacija Hrvatske doživela je debakl na Eurobasketu, gde je poslata kući posle ubedljivog poraza od Rusije u osmini finala sa 101:79. Odmah je otišao Aco Petrović sa klupe, a na to mesto je umesto njega postavljen Ivica Skelin, dok se Krunoslav Simon oprostio već posle sletanja u Zagreb na aerodromu od hrvatskog dresa.

>>> SKANDAL DRMA HRVATSKU: Šarića maltretirali saigrači na Eurobasketu?

Sada se na taj potez odlučio i Roko Leni Ukić, kapiten i vođa ove generacije hrvatskih košarkaša. On je u razgovoru za Jutarnji list istakao da je takvu odluku doneo posle dugog razmišljanja i da ona nije posledica lošeg rezultata na Eurobasketu.

- Dobro je to za mene, ali je dobro i za reprezentaciju. Sad smo u situaciji kad se mora dogoditi smena generacije, igraju se te kvalifikacije za SP, koje bi meni bile četvrte, a ja u njih ne bih mogao ući s istim žarom nakon svega što sam odigrao. Vreme je da uđu momci koji će imati taj žar, potrebu da predstave sebe, da daju više nego što ja mogu.

Foto: AP/Tanjug

- Uostalom, do sedećeg velikog takmičenja su dve godine, ja ću tada imati 35 i pitanje je koliko ću moći da ponudim. Logičan je potez da se povučem. I nisam to odlučio preko noći, razočaran Eurobasketom, nametala se ta odluka već nekoliko godina. Možda bi čak bilo prirodno da sam se oprostio nakon Rija, ali kako smo igrali dobro prošle godine, nadao sam se da ove možemo da napravitmo nešto više pa sam još imao taj entuzijazam - rekao je Ukić.

Na kraju je realno istakao i koji su bili problemi Hrvatske na Eurobasketu.

- Nije sve funkcionisalo onako kako smo hteli i mislim da naš poraz od Rusije nije produkt lošeg dana, nekog nesrećnog spleta okolnosti, mislim da od prvog dana ovog leta nismo vredili za više, bez obzira na pumpanje očekivanja. Kad vratim film, sad mi izgleda tako, a u tom slučaju nemaš za čim previše da žališ. Igrao sam 15 godina za reprezentaciju i ne moram najviše da žalim za poslednjim pokušajem. Mogao sam nešto da napravim i prve, i sedmu godine...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    19. septembar 2017 | 14:41

    Kod njih kada bi izbacili Srbe ne da nebi nikada ništa osvojili nego nebi prošli ni kvakifikacije a to važi i za Sloveniju,Crnu Goru i BIH u svim kolektivnim sportovima.

  • NОBL 135

    19. septembar 2017 | 20:11

    Ha..ha ko zadnji izađe nek ugasi svetlo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA