≫ 

"Meni pritisak ne smeta, ja sam svoju knjigu i karijeru već napisao": Pešić skida temperaturu pred Eurobasket

Selektor kaže da će se potruditi da maksimalno pomogne srpskoj košarci

  • 6
Svetislav Pešić Foto: Telegraf

Reprezentacija Srbije sutra počinje svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u košarci utakmicom protiv Holandije u "O2 Areni" u Pragu od 21.00 čas.

Pored komentara o stanju igrača, a naročito Nikole Milutinova, te miru koji želi tokom ovog Eurobasketa, Pešić je između ostalog istakao i kako se nosi sa navodnim pritiskom.

- Što se tiče pritiska, ne bih do ovde stigao da ga nisam osećao, ali imam odgovornost prema sebi kao treneru i prema igračima. Moja odgovornost je takva da volim da je nosim i meni to uopšte ne smeta, prva karakteristika trenera je da je tu da preuzima odluke, za igrače, za rezultate, za igru. Kada sam počinjao da se bavim ovim poslom, možda je to smetalo, a sada se govori o interesu ekipe - počeo je Kari, a onda je dodao:

- Ja sam knjigu napisao, ne mislim na knjigu, nego karijeru. Ja sam tu da pokažem momcima na pravi put, da vratimo srpsku košarku gde svi želimo. Odgovoran sam čovek i želim da pomognem, ne samo za Holandiju, Češku Republiku, nego ukupan taj paket, nego srpsku košarku. Tu nije samo reprezentacija, ona je možda važna, ali ja gledam košarku u Srbiji kao paket i želim da dam doprinos, to je meni zadovoljstvo, zato sam i došao.

Video: Pešić: Ja sam ovde da momcima pokažem pravi put, da vratimo srpsku košarku gde svi želimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сл.Ђ.Бијелић

    1. septembar 2022 | 22:20

    Наш селектор, осим велике тренерске каријере, поседује и неке важне, нашем менталитету итекако потребне врлине: мудрост, сталоженост, скромност и, ево, данас смо схватили колико паметно и одговорно мисли о националној кошарци свеукупно. То је изузетан, рекао бих, врхунски приступ питању стања наше националне спортске мезимице. Ако његови изабраници прихвате овакав његов став и резон о овој игри по којој смо добро познати у спортском свету онда ћемо имати разлога да се радујемо тамо, после 18-ог септембра... Корак по корак, из утакмице у утакмицу, ако је могуће, без повреда и евентуалних неправди... “Паа, све је то нормално,” рече Мута Николић... А сад, на Берлин!

  • Sharac

    2. septembar 2022 | 06:18

    Vi niste svjesni koje igrace ima Dzordzija npr. Dzordzija moze da potuce bilo koji NBA tim. Mi nemamo takve igrace. Najblizi tom profilu bio je Danilovic u proslom vijeku. Eksplozivnost i fizika nevidjena. Mi nemamo sanse na ovom prvenstvu sa nasom boranijom.

  • Banja Luka

    2. septembar 2022 | 11:38

    O kakvom nametnutom pritisku prica? Ima MVP igraca NBA, Evrolige, Evrokupa, ABA lige, normalno je da si favorit za zlato. Izabarao si svoj tim, neko se slaze, neko ne. Po meni je greska za Teodosica, takodje ne bi vodio Ristica koji zauzima mjesto mladjem Koprivici, Petrusevu a nece svakako igrati. Ali podrzavam odluku. Ali ako ne osvojimo zlato, normalno da ce biti neuspjeh ako ne osvojimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA