≫ 

"Niko ovo nije očekivao, kao kod kuće da smo igrali": Vanja zatečen ogromnom podrškom protiv Holandije

Marinković je bio jedanod najboljih u prvoj utakmici na Evrobasketu, drugi strelac sa 18 poena

  • 0

Najbolji srpski košarkaši sa mnogo autoriteta startovali su na Evropskom prvenstvu, upisana je pobeda nad Holandijom 100:74, uz igru koja je obećava, koja je bila taman toliko angažovana da se dobije autsajder. Napadački, osim Jokića, eruptirao je Vanja Marinković sa 18 poena i pet trojki kojima je dao veliki doprinos da stvari nijednog trenutka ne izmaknu kontroli.

Vanja je odmah posle meča izneo utiske posle prvog meča na Evrobasketu, a dotakao se i kratkih minus faza u igri našeg tima.

- Malo grč, malo smo se opustili u prvih par minuta u drugom poluvremenu, tako da, jeste, bilo je malo, onako, malo mic po mic, ali nismo mislili da će biti mnogo gore od ovoga. Tako da je bilo ok, prvi meč na turniru, bitno samo da smo dobili i idemo dalje - rekao je Vanja.

Svi igrači kojima je Pešić dao minute upisali su se u strelce, Vanja je bio drugi najefikasniji iza Jokića, no tome ne želi da pridaje ikakav značaj.

- Ma nije ni bitno, rekao sam već to, bitno je samo da dobijamo... Nije bitno, daće on (Jokić) svojih 20 i kusur, tako da samo da dobijamo i idemo napred.

Naredni rival Srbije, već u subotu, je Češka, koja će imati veliku pomoć navijača, ali imaće je i Srbija sudeći prema ogromnom broju ljudi koji je bodrio ekipu protiv Holandije.

- Biće puna hala sigurno, ima Čeha, ali ima i naših. Ne znam koliko ih je bilo sada, tako da biće sjajna atmosfera, a njima (navijačima Srbije) hvala za ovo, stvarno je bilo kao da igramo kod kuće - poručio je Marinković, pa se nadovezao na temu podrške koju je tim imao večeras sa tribina. A ona je bila baš velika.

- Ja nisam očekivao ovo, ne znam da li je iko očekivao baš ovoliko ljudi, mislim stvarno znači ovo. Kao da igramo kući. Baš je bilo ono, kao "šesti igrač" fraza, ali stvarno je bilo tako. Baš je bilo lakše igrati uz ovakvu podršku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA