Glasine su bile tačne: Isplivala tužba Luke Dončića protiv rođene majku, a ovo je njena reakcija

Luka želi potpunu kontrolu nad sopstvenim brendom

  • 7
Mirjam Poterbin, Luka Dončić majka Foto: Instagram.com/mirjampoterbin

Luka Dončić predvodi Sloveniju fenomenalno na Evrobasketu, a najbolja partija viđena je u meču protiv Nemačke gde je postigao 36 poena uz 10 skokova.

Pre meča nemački mediji su se pitali gde je njegova majka Mirjam Poterbin, koja je brinula brigu o njegovoj karijeri još iz najmlađih dana, naročito posle razvoda od Lukinog oca Saše Dončića.

Spekulisalo se da je to zbog zahladnelih odnosa između Luke i njegove majke, te da je košarkaš tužio svoju majku i zahtevao da zaštiti lični brend, koji je bio na njegovo ime.

Slovenački mediji sada su objavili i priču sa detaljima tužbe, koja je navodno podneta istog dana kada je i Slovenija savladala Nemačku, a informaciju je preneo američki novinar Mark Stajn.

Kako tvrdi slovenački N1, slučaj datira još od momenta kada je Luka predao majci saglasnost da registruje njegovo ime kao zaštitni znak. Posle brojnih pokušaja i pregovora o prenosu kontorle nad pravima, preko advokatske firme "Brown Rudnick", Dončić je u julu 2021. godine pisanim putem saopštio da želi da poništi pomenutu saglasnost.

Do nesuglasica je navodno došlo kada je Dončić hteo da registruje ime „Luka Dončić“ kao zaštitni znak pod sopstvenom kontrolom, ali je američki zavod za patente odbio njegov zahtev zbog postojećeg „Luka Dončić 7”, koji Mirjam Poterbin nije želela da otkaže. U tužbi koju je u ime košarkaša podnela advokatska kancelarija „Brown Rudnick“ navodi se da Dončić nije povezan sa brendom „LUKA DONČIĆ 7“, kao i da ne odobrava stavljanje robe i usluga pod pomenutim imenom. O svim partnerstvima i ugovorima u SAD brine Dončićeva kompanija Luka99 Inc., koja je takođe podnela zahtev za opoziv saglasnosti Mirjam Poterbin - navodi N1 Slovenija.

Prema Stejnovim rečima, Dončić nije povezan sa kompanijama koje poseduju i prodaju brend LD77 i upravljaju sajtom lukadoncic.com. Prema slovenačkoj javnoj evidenciji (Ajpes), ovim kompanijama trenutno zajedno upravljaju Mirjam Poterbin i direktor Boris Požeg.

- Nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba, tako da mi je važno da kontrolišem sopstveni brend - rekao je između ostalog Dončić za „The Stein Line“.

Ono što je interesantno, jeste i reakcija Mirjam Poterbin, koja je na Instagramu samo podelila fotografiju na kojoj je Luka kao dete na proslavi rođendana.

Mirjam Poterbin, Luka Dončić Foto: Instagram.com/mirjampoterbin/

Da li je ovo bila neka skrivena poruka za Luku, ostaje nam da nagađamo.

Video: Pešić spušta loptu: Nemoj da se previše puvamo i pravimo važni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Paso

    7. septembar 2022 | 14:54

    Majka,otac,deca,porodica, ma sve to nije bitno! Bitni su novci moji sinovci!

  • Miso

    7. septembar 2022 | 17:35

    Dobra mu keva!

  • Ssss

    7. septembar 2022 | 19:15

    Moze li drzava Srbija da zastiti onda prezime Doncic, a ovaj nek bude Poterbin? Nesto nema Doncica u Sloveniji, ali ih je Kim i centralna Srbija puna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA