Veteranski bljesak Rudija Fernandeza: U 37. godini se bacao na parket, sipao trojke i "ukrao" pet lopti!

Španski veteran sa 11 poena i nekoliko preciznih hitaca potvrdio klasu

  • 4
rudi fernandez Foto: Fiba/Eurobasket

Veteran španske i evropske košarke Rudi Fernandez (37) zablistao je u osmini finala Evrobasketa protiv Finske i sa 11 poena, trojke 3/5, dao ogroman doprinos da se slomi rival i trasira put ka pobedi.

Igrač koji je simbol, ikona španske košarke, ne samo da je precizno bombardovao finski koš sa distance, što mu je i uža specijalnost, već je mladalačkom energijom i žustrinom dao primer svima, prekidao protivničke akcije, bacao se na lopte poput fudbalskog golmana...

Rudi je na kraju sakupio čak pet ukradenih lopti, najviše na utakmici!

Za Skariola nije bilo dileme pred Evrobasket, igrač poput Rudija Fernandeza se morao naći na spisku, pa iako je u dosadašnjem toku imao samo epizodnu ulogu, što je i razumljivo s obzirom na njegove godine, samo njegovo prisustvo u svlačionici, sa ekipom, je dragocenost koja, vidimo, Španiji donosi ogroman rezultat. To je ta komponenta koja se mora imati za ovakav turnir.

Koliko Rudi znači Španiji dokaz su njegovih deset medalja na najvećim takmičenjima u dosadašnjoj karijeri, dva svetska zlata ima sa Svetskih prvenstava, tri sa evropskih, nedostaje mu samo najsjajnija olimpijska medalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    13. septembar 2022 | 21:35

    E PEŠIĆU PEŠIĆU. A TEO SI. 🤣🤣🤣🤣

  • NekoKo

    14. septembar 2022 | 01:28

    Šta reći.? Skariolo je u ovom vremenu ono što je Pešić bio pre 20 godina, najbolji evropski trener, aktuelni prvak sveta, osvajač Evro kupa ... Ne bi me čudilo mada teško da ovakva igrački gledano šarena Španija postane prvak Evrope. Španci imaju moćan i vrhunski organizovan savez, vrhusnkog trenera i vrhunsk istručni štab. Kod nas Marinović i ekipa čine stručni štab... Smešno je to porediti. Vrhunski je skockan sastav prema protivnicima i mogućnostima. E gde bi nam kraj bio da imamo takvog selektora.? Naš selektor ima izgleda neki kompleks vezan za srpsku košarku, prekonosira pitem medija čitavom srpskom narodu da se kao ne puva jer nismo najbolji...Prvo naši srpski igrači su najbolji od Evrope do NBA lige i sve živo su osvojili i sva živa individualna priznanja pokupili u poslednje dve godine. Rezultate već jako dugo ne prave naši treneri, a oni legendarni ni sa Zvedom ni sa Partizanom ne osvajaju titule i gube od Radonjića i Vujoševića. Drugo, jedini ko se puva to je Svetisalv Pešić. Puva se jer na račun stare slave izigrava velikog genija, a punih 19 godina nije ništa značajnije osvojio. Tu je samo nekoliko nacionalnih kupova i jedno prvenstvo Nemačke sa Bajernom.

  • petar

    13. septembar 2022 | 23:02

    Ovaj sa 37.g. Valja a Teiodosic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA