Selektor Poljske posle senzacije pominjao srce, mesec i lubenice: "Presrećni smo, verovali smo"

Hrvatski strateg Igor Miličić presrećan nakon velikog uspeha

  • 1

Senzacionalno, košarkaška reprezentacija Poljske plasirala se u polufinale Evrobasketa i sa trona evropske košarke svrgnula dosadašnje šampione Slovence - u "blokbaster" sudaru koji je prodrmao zidine hale u Berlinu. Ponitka i družina su prošli pakao do trijumfa, vodili su 22 poena, pa gubili 5, a onda opet kupili svu snagu i nokautirali Dončića, Dragića, ostvarili najveći uspeh za poljsku košarku, i to sve pod palicom hrvatskog stratega Igora Miličića.

Selektor Poljaka je imao šta da poruči svojim igračima odmah posle meča, čestitao im je na hrabrosti i karakteru koji su pokazali...

- Nema šta, presrećni smo, moji igrači imaju ja*a kao lubenice, srce kao mesec, ponavljam to i presrećni smo gde smo - rekao je Miličić.

Nezaobilazno je bilo pomenuti junaka meča, čoveka čija je trojka slomila kičmu Slovencima, Mateuža Ponitku.

- To je verovatno najveći poljski igrač svih vremena, on je još mlad, njegovo vreme je ispred njega, ispred nas, neverovatan je lider. Ovo što je danas napravio je neverovatno. Cela ekipa što je napravila je neverovatno.

Na pitanje novinara Telegrafa šta je rekao igračima posle treće deonice, u kojoj su Slovenci istopili 20 poena razlike, Miličić je rekao:

- Da li bi hteli u tom momentu, da nas je neko pre meča pitao da imamo taj rezultat posle 3/4 protiv Slovenije u 1/4 finalu - bili bismo presrećni. Zato sam još više srećan što su igrači pokazali veliki karakter i vratili se, i napravili što smo napravili u 4/4.

Samopouzdanje je bilo ogromno od samog početka sa strane Poljaka.

- Verovali smo da možemo igrati protiv Slovenije, pripremili smo dobar plan u koji su igrači verovali, to je najvažnije - da veruju. Ja sam isto tako napravio neke promene u odnosu na to što mi igrači govore, tako da smo bili zajedno u celom tom pripremnom periodu. Kad se ide srcem i kad svi veruju u to što radimo, onda se daje sto deset posto, a moji igrači su danas dali 150 posto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA