≫ 

Selektor Poljaka ne odustaje od medalje posle debakla u polufinalu: "Mi naše finale igramo u nedelju"

Hrvatski strateg Igor Miličić kaže da je sada najvažnije da se ekipa oporavi i da zaboravi težak poraz od Francuza

  • 1
Igor Miličić Foto: FIBA (fiba.basketball)

Posle bajkovitog meča sa Slovenijom, košarkaši Poljske nisu uspeli ni izbliza da ponove partiju koja ih je dovela u polufinale Eurobasketa na megdan sa Francuskom. U tom meču viđena je "jednosmerna ulica", totalna dominacija Koleovog tima i krah najprijatnijeg iznenađenja turnira.

Na kraju, pobeda Francuza 95:54 sve govori o igri mačke i miša u Berlinu, sve je jasno i selektoru Poljaka Igoru Miličiću koji je nakon meča mogao samo da konstatuje superiornost rivala.

- Neću ulaziti u to (zbog čega smo izgubili), sigurno je da nismo odgovorili na fizičku igru Francuske koja je igrala na granici  faula, jako agresivno su igrali na lopti, usmeravali što u biti mi sa svojim spejsingom i blokovima koji su centrui postavljali i blokovima koji su centri stavljali i posle njih se otvarali dovoljno brzo, smo im pomogli. Nismo pogodili neke šuteve, Francuska je dobila na samopouzdanju kroz tu odbranu i kontre, i na kraju im se otvorilo da pogađaju i teške šuteve i otvorene šuteve, tako da su definitivno bili bolja ekipa i zasluženo su u finalu - rekao je bez previše emocija u glasu selektor najveće senzacije šampionata.

Borba za treće mesto je, ipak, ono zbog čega bi Poljaci sada morali što pre da se konsoliduju i pokušaju da se domognu medalje.

- Sad moramo imati jako kratku pamet, zaboraviti šta se desilo danas, imamo naše finale u kojem igramo u nedelju. Na kraju krajeva završavamo turnir zadnjeg dana što je veliki uspeh za nas i moramo biti ponosni na to što smo postigli.

Bilo je emotivnog pražnjenja sa Slovenijom, bila je konstatacija novinara.

- Definitivno, igramo više nego što nam potencijal pokazuje, naš san je da igramo i protiv Francuske i svih ekipa puno bolje nego što možemo. Danas smo zakazali u tome, ali treba isto pohvaliti Francuze koji su odigrali odličnu utakmicu, dobro su delovali sa loptom, dobro su nas stiskali i one situacije gde smo imali te neke ootvorene pozicije, oni su to sve iskoristili - zaključio je selektor Poljske.

Video: Rudi Gober o sreći koja prati Francuze: Nastaviću da se molim bogovima košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    16. septembar 2022 | 20:21

    Dobicete to finale isto kao protiv Frncuza- 40-et razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA