≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Adam Hanga: "Osvajanje Evrolige mi je skinulo teret sa ramena, sada mogu rasterećeno da je uzmem sa Zvezdom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hanga je otkrio svoje planove za narednu sezonu

  • 7
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Jedno od najvećih pojačanja ovog leta za Crvenu zvezdu Adam Hanga istakao je da je leto bilo pomalo čudno za njega, ali da je srećan zbog promena.

Mađarski reprezentativac je govorio za špansku Marku, gde je otkrio i da je ovo za njega bilo, kako on kaže, "čudno" leto.

- Bilo je pomalo čudno leto, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji da uskoro nemam tim, ali sam srećan i uzbuđen zbog projekta koji ima mnogo da dokaže. Ovo će biti proces tokom cele sezone i u našem slučaju je veoma važno da ključni igrači budu zdravi. Imamo puno poverenja u sastav koji smo izgradili i naš minimum mora biti da budemo u plej-ofu Evrolige - rekao je Hanga za špansku Marku.

Istakao je ciljeve Zvezde i da su oni visoki u narednoj sezoni.

- Biće to veoma teška sezona jer su timovi koji nisu prošli u plej-of prošle godine dosta napredovali, a plej-of timovi su takođe malo napredovali. Plej-in će biti veoma interesantan. Iskreno, ne volim toliko plej-in, jer oduzima malo svakoj utakmici, ali će takođe pružiti priliku timovima koji su se borili cele sezone i na kraju imaju loš niz. Ja sam navijač za top osam i ostati do kraja u plej-ofu bi bilo neverovatno, iako znam da je komplikovano zbog kalendara - dodaje Hanga.

Okrenuo se priči oko osvajanja titule Evrolige sa Real Madridom prethodne sezone, kada se od njih očekivalo sve osim toga.

- Osvajanje Evrolige me je mnogo oslobodilo, skinulo mi je veliku težinu sa ramena. Sada moram da uživam, ali kako vreme prolazi osećaj nestaje malo po malo i želiš da osetiš ponovo taj osećaj, ali sa uklonjenim pritiskom zbog činjenice da je već imam - jasan je bio Hanga.

Pričao je malo i o nastupima i stanju u mađarskoj reprezentaciji.

- Trudio sam se da dobro predstavljam Mađarsku poslednjih godina. Tačno je da nemamo mnogo igrača na ovom nivou, ali ove godine ima igrača poput Golomana u Đironi i Šomođija u Andori koji su stigli do ACB-a i malo po malo vidimo da ima igrača koji su gladni da odu iz Mađarske jer je ranije problem bio što ljudi nisu bili gladni i uzbuđeni što odlaze iz Mađarske. Sada shvataju da ne postoji samo NBA i da postoji i evropska košarka u cilju poboljšanja. Trudim se da nastavim da nosim zastavu Mađarske ovu zastavu dokle god mogu, a onda ćemo videti da li neko može da je preuzme i nastavi da je nosi bolje od mene - zaključuje Zvezdino novo krilo.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Simonović pred meč protiv Žalgirisa u Kaunasu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    11. oktobar 2023 | 15:18

    Imate tim preiskusan, skup, dobro organizovan. Sve predispozicije da budete dobri ove sezone. Ali idite korak po korak, prvo da se približite kosarkaskim velikanima kao sto su real, barsa, makabi, partizan, olimpijakos... Ajde pa srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA