≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga priznala dve greške sudija sa meča Partizan - Monako

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gosti su morali da dobiju novi posed pri rezultatu 87:85 za crno-bele, dok arbitri nisu svirali faul Lojda nad Ledejom u samom finišu

  • 28
Džejms Naneli, Majk Džejms Foto: Marko Jovanović

Evroliga je zvanično priznala da su sudije meča Partizan - Monako napravile grešku u finišu meča i tako oštetile gostujući tim!

Naime, sudije su trebale da sviraju prekršaj od osam sekundi u poslednjim trenucima produžetka, pri rezultatu 85:83 za crno-bele, te tako daju loptu u posed igračima Monaka.

Partizan posle odbranjenog napada niej uspeo da prenese loptu na vreme, sudije se nisu oglasile, a crno-beli su na kraju slavili rezultatom 89:85 i nedugo zatim izazvali bes gostujućih igrača.

Veliki broj njih se javio odmah posle meča i poručili su da je suđenjena istom bilo sramotno i da bi EL trebalo da reaguje i ispita situaciju.

Nije to bila jedina sporna situacija na meču, a Evroliga je detaljno analizirala poslednjih 50 sekundi. Tako se navodi da su sudije ispravno postupile što su preinačeile odluku da Pi Džej Doužeru sviraju faul u napadu i daju mu slobodna bacanja, kao i da je greška bila to štpo je Moteijunasu sviran faul nad Smailagićem koji je takođe preinačen.

Na sekund pre kraja, prilikom ubacivanja lopte. Džordan Lojd je sa obe ruke čuvao Ledeja i to je trebalo da bude faul koji bi Partizanu doneo slobodno bacanje i loptu sa strane. Tom priliko se desio i slučajan kontakt u predelu Lojdovog lica, nakon čega su obojica završili na zemlji. To nije okarakterisano kao faul, što je procenjeno kao ispravna odluka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    8. decembar 2023 | 11:44

    A je li priznala gresku na utakmici Olimpijakos - Partizan! Nesto o tome niste pisali kada je Partizan ostecen. Placite crveno-bele devojcice, samo placite.Hahahahaha....

  • Siki

    8. decembar 2023 | 11:23

    Kad će priznati grešku za Jabuselea Musu i Ljulja.

  • Lakirana cipelica

    8. decembar 2023 | 11:36

    Greske nisu strasne i normalne su. A to sto su svirali partizanu 7 prekrsaja u napadu i time vracali monako u zivot plus oba centa pre kraja prvog poluvremena sa po 3 licne greske. To se ne radi na domacem terenu. Zeljko Obradovic je doneo postovanje partizanu ali moze to jos mnogo bolje. Takodje znaju sudije da naprave poredjenje izmedju rela, barse, makabija, partizana, olimpijakosa u odnosu na druge solidne renomeom ekipe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA