≫ 

Vreme čitanja: oko 12 min.

Partizan potonuo u Barseloni: Avramovićevo blistavo veče nedovoljno, komplikuje se borba za Top 10 Evrolige

Vreme čitanja: oko 12 min.

Slaba poslednja deonica za crno-bele presudila

  • 40
KK Partizan - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz na gostovanjima u Evroligi, pošto su večeras u 29. kolu "potonuli" u Barseloni, mada su se držali u igri nekih 30 minuta. Ipak, vrlo slaba poslednja deonica u napadačkom smislu je koštala crno-bele boljeg rezultata - 94:76.

Gledali smo vrlo efikasan meč od samog početka. I jedan i drugi tim su zadali visok ritam, pa smo gledali zaista odličnu i atraktivnu košarku. I dok je u dresu Partizana dominirao Aleksa Avramović, koji je već tokom prvog poluvremena stigao do 19 poena, a na drugoj je Niko Laprovitola pogađao neke neverovatne šuteve za tri poena.

Sve u svemu, najveća boljka igre crno-belih u tih uvodnih 20 minuta bile su izgubljene lopte, kojih je bilo zaista puno, a iz kojih je Barselona i stigla do prve veće prednosti, koju su crno-beli uspeli da anuliraju agilnijom igrom u defanzivi. U nastavku je to definitivno bio šut sa distance.

Nije pomogla ni blistava partija Alekse Avramovića, koji je dao čak 27 poena uz tri skoka i tri asistencije. Pogodio je četiri trojke iz osam pokušaja, ali samo ga je Zek Ledej pratio sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani videli smo dobru partiju Nika Laprovitole koji je dao 17 poena uz pet asistencija, pratio ga je Vili Ernangomez sa dva manje, dok je Rokas Jokubaitis ubacio 13 poena, a Džabari Parker 12.

Željko Obradović, KK Partizan Foto: Aba.league / KK Partizan / Dragana Stjepanović

Prva četvrtina krenula je samo onako kako se poželeti može. Partizan je u prva dva minuta u potpunosti stopirao sve napade Barselone i stigao do početne prednosti od +6, ali je kako je ovaj period odmicao postepeno padao i dopuštao Kataloncima da se malo po malo vrate u igru.

Uz raspoloženog Laprovitolu, ali i Satoranskog, Grimauov tim je uspeo i da povede i da preuzme konce igre pred sam kraj četvrtine, pa je sa +5 ušao u drugu deonicu.

Tamo su problemi Partizana nastavili da se gomilaju, pa je Barselona uz nekoliko dobrih akcija stigla i do maksimalnih +9, posle čega je Željko Obradović reagovao tajmautom i prenuo svoj tim. Aleksa Avramović je ponovo počeo da pleše, uletela je i važna trojka Danila Anđušića u tim momentima, te da je bilo samo malo više koncentracije u poslednjem napadu, crno-beli bi mogli da pričaju i o potpunom egalu u prvom poluvremenu.

Ipak, tada je usledila loša komunikacija između Pantera i Nanelija, pa je propala prilika da crno-beli dodatno umanje minus, koji je ostao na tri poena pred nastavak utakmice.

KK Partizan Cedevita Foto: Mileta Mirčetić

Međutim, početak drugog poluvremena doneo je niz pogođenih šuteva sa distance za Nikolu Kalinića i Džabarija Parkera, posle čega je razlika prvi put na ovom meču bila dvocifrena. Muke su se nastavile, pa je tako posle pogotka Rikija Rubija razlika otišla i na -15.

Ipak, Zek Ledej pokrenuo je mini-seriju koja je vratila Partizan na jednocifren minus, pa smo pred poslednjih 10 minuta košarke imali potpuno otvorenu utakmicu, s obzirom na to da je samo šest poena delilo dve ekipe.

Međutim, poslednja deonica je bila za zaborav. Partizan je dao samo dva poena za pet minuta, a za to vreme je Barselona preko Ernangomeza i Laprovitole stigla do +14, što je za preostalo vreme bila nenadoknadiva razlika za izabranike Željka Obradovića.

Crno-beli su ostali na 11. mestu na tabeli posle ovog meča zbog poraza Valensije, ali će sada morati da strepe, jer svoje mečeve tek treba da odigraju Anadolu Efes i Bajern, koji mogu da se poravnaju sa Partizanom na tabeli ako trijumfuju sutra.

Partizan naredne sedmice u duplom kolu igra sa Baskonijom i Realom na domaćem terenu.

UŽIVO Barselona - Partizan 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8)

IV ČETVRTINA

10. minut (92:75) - Bruno dolazi do poena. Potom pas za Trifunovića, koji ne pogađa trojku. Veseli je pogodio dvojku, onda su tu bacanja za Bruna. Jedno je pogodio. Bacanja ima i Aleksa, jedno je dao.

8. minut (90:72) - Još jedan slab napad Partizana, no ni Barselona ne dolazi do koša. Jokubaitis donosi novih +16, tako da idemo na tajmaut. Još jedna izgubljena lopta Partizana, no nema ni koša za Barsu, igra se dosta sporije. Opet izgubljena lopta Partizana, opet koš Barselone iz kontre.

6. minut (86:72) - Bez trojke Avramovića, opet je Partizan čekao poslednju sekundu za realizaciju. Greška Barseone, Trifunović bez poena iz prodora, dugo nema poena za crno-bele, dali su samo dva u ovoj četvrtini. I trojka koja možda i rešava sve, Laprovitola... Jokubaitis je pogodio za još dva poena, a pre toga Aleksa stiže do svog 26. poena.

4. minut (81:70) - I posle toga stiže kazna. Trojka Aleksa Abrinesa. Preko pola, nije pomogao ni ovaj tajmaut Obradovića. Promašio je Abrines težak šut za tri na isteku napada. Ne može Aleksa sve večeras, ovoga puta je promašio. A onda i malo sreće, Da Silva nije zakucao. Potom faul Abrinesa. Faul u napadu Smailagića, ređaju se greške... I Satoranski je izgubio loptu.

2. minut (78:70) - Faul Satoranskog nad Zekom, ali i dalje nema bacanja. I pogađa Ledej! Koliko važan koš, samo je četiri razlike. Međutim, sada Ernangomez prolazi pored Ledeja i postiže poene i za ekipu Barselone. Panter je opet neprecizan, skok hvata Smajli i onda faul u napadu Zeka Ledeja. I opet ne može Zek da zaustavi Ernangomeza, tako da Željko Obradović opet mora da reaguje minutom odmora. Sada je fauliran Panter od strane Vilija Ernangomeza. Sve je promašio Danilo Anđušić u ovom napadu.

III ČETVRTINA

10. minut (74:68) - Velika rupa u odbrani. Satoranski to koristi... Kaminski je poentirao pod košem. Nova šansa za crno-bele posle dobre odbrane, sada konačno i faul Laprovitole nad Kaminskim za bacanja. On je pogodio samo jedno. Dobra odbrana crno-belih, a na kraju je fauliran Panter i crno-beli mogu da priđu na samo šest poena minusa. I to su uradili i toliko će i biti pred poslednjih 10 minuta.

8. minut (72:63) - Posle tajmauta Grimaua usledio je ekstremno dugačak napad Barselone, gledanje snimka, ali nema poena. Panter opet bez koša. Vrlo slabo večeras doprinosi kapiten crno-belih. Veseli je sada ostao potpuno sam i pogodio je za dva. Avramović je to vratio, ali nažalost - Niko Laprovitola... Neverovatan je večeras, sve mu ulazi. Ali ulazi i Aleksi! Ide trojka!

6. minut (67:58) - Ni ovaj posed Partizana nije iskorišćen, a onda stiže još jedna trojka - Rubio iz ćoška. Sada ni Avramović ne može da pogodi trojku. Ispucavaju se sada košarkaši Barse, pokušao je i Rubio još jednom, a pošto nije postigao poene, jeste Zek Ledej iz reketa. Umalo da ukrade loptu Partizan, umesto toga mrtva lopta. Panter je uspeo da nadskoči rivala, a Zek Ledej postiže nova dva poena, pa onda ukradena lopta i još dva poena. Ledej je vratio Partizan na -9.

4. minut (64:52) - Ernangomez je pogodio još jednom, a Panter ostaje bez trojke. Smailagić ovoga puta pravi faul nad Ernangomezom. Izašao je sada Smajli sa terena. Imaće dva bacanja Ernangomez, ali prvo nije pogodio. Smajli je nezgodno skočio na skočni zglob, pa je zbog toga morao da izađe napolje. I drugo je promašio Ernangomez. Ovoga puta još jedan faul... Kaminski nije pogodio, nije ni Ponjitka iz odbojke, od Doužera lopta odlazi u aut. Kalinić sam u ćošku, opet trojka, opet +9. Doužer gubi loptu. I trojka Parkera i tajmaut Željka Obradovića, prvi put je razlika dvocifrena.

2. minut (56:52) - Interesantna odluka, Ernangomez je fauliran! Nema koša Doužera sa poludistance, a Kalinić je sam na trojci i pogodio je. Pi Džej ovoga puta je sam i ide sve do samog kraja. Parker ne pogađa, ali Kalinić je na svim stranama i hvata skok, posle kojeg stižu još dva poena Parkera. Ponjitka nije pogodio zicer, ali jeste Smailagić.

II ČETVRTINA

10. minut (51:48) - Kevin Panter pogađa za dva, evo malo i njegovog doprinosa večeras. Dobro je, konačno promašuje Laprovitola sa distance. Avramović ovoga puta bez trojke, onda ukradena lopta Alekse. Panterova jako, jako loša lopta za Aleksu Avramovića i opet kontra za Barselonu preko Parkera. Mrtva lopta na drugoj strani... Ostaje posed za crno-bele. Naneli pogađa za tri poena i to preko Džabarija Parkera, koliko važan šut! Neverovatno... Zbunio se Partizan posle ukradene lopte. Ostaje tri razlike.

8. minut (49:43) - Bez koša Ledeja, a Anđušiću je ovo treći faul, a biće bacanja za Kalinića. Moraće na teren Kevin Panter. Jedno bacanje je realizovao Kalinić, odmah stiže do poena Avramović, njegov 16. Niko Laprovitola pogađa trojku i idemo na tajmaut Željka Obradovića. Avramović ima 19 poena, nova njegova trojka! Laprovitola je opet sam i pogodio je za tri još jednom... Gubi loptu Partizan i odmah kazna - Satoranski.

6. minut (40:38) - Danilo Anđušić! Za tri! Kako važan koš za crno-bele, a potom sudije sviraju faul Danilu na šutu Satoranskog za dva. I Čeh je neprecizan prvi put, dok je drugi put malo bolji. Pogađa i Naneli, vraća se Partizan u potpunosti u ovaj meč. Da Silva bez pogotka, i onda prekršaj pravi Aleks Abrines. Idemo na TV tajmaut. Naneli nije pogodio, ali je Smailagić fauliran. Imaće i dva slobodna bacanja. Oba je pogodio i nerešeno je. Veseli je ubacio uz asistenciju Satoranskog.

4. minut (37:31) - Dobra akcija za Avramovića, ali momentalno Rubio provlači loptu za Ernangomeza. Avramović se nije snašao, ali je Ledej gurnuo loptu na ofanzivnom skoku, tako da će ostati posed za crno-bele. Jako, jako dugačak napad Partizana, nema koša, a to kažnjava Aleks Abrines pogotkom sa distance. Vraća trojku Aleksa Avramović, već ima 14 poena!

2. minut (32:26) - Slabo šta Partizan uspeva da odbrani u ovih poslednjih šest-sedam minuta. Kaboklo faulira Ernangomeza, koji je pogodio i dodatno bacanje. Nema koša za Partizan, a onda Aleksa Avramović pravi faul da prekine akciju Katalonaca. Uspevaju crno-beli konačno da se odbrane, a na drugoj strani faul pravi Rubio. Potom i Oskar da Silva pravi prekršaj nad Ledejom na samom isteku napada. Dobiće bacanja. Realizovao je oba. I onda opet sjajna odbrana Partizana, istekle su 24 sekunde.

I ČETVRTINA

10. minut (29:24) - Sudije sada donose odluku da sviraju faul na šutu za dva poena nad Rikijem Rubiom, a Doužeru je sviran prekršaj. Pogodio je oba penala, potom izgubljena lopta Partizana i koš za Ernangomeza. Momentalno je usledio minut odmora za Željka Obradovića. Faul Ernangomeza nad Doužerom za dva slobodna bacanja. Pogodio je oba. Umalo da preseče loptu Doužer, ali Rubio je tu da postigne koš na drugom obruču. Lepo je prošao do kraja i Džejms Naneli, nedostajao je Partizanu na prethodnim mečevima. Na kraju Kaboklo faulira Ernangomeza za dva bacanja. Oba su i ovoga puta realizovana. Težak šut sa distance za Doužera i nema pogotka. I za kraj pogodak Jokubaitisa sa poludistance za +5 za Barselonu.

8. minut (19:20) - Jan Veseli ovoga puta stiže do poena pod košem, a Panter ne može da pogodi dugačku dvojku, pošto je gazio liniju. Rokas Jokubaitis je zato precizan na šutu za tri na drugoj strani i Barsa je sada na samo -2. Kaminski je bio sam na šutu za tri, promašio je, ali je tu skok Ledeja za nove poene crno-belih. Ekspresan odgovor Barselone stigao je na drugoj strani preko Jokubaitisa. Greška Kaminskog, a onda Ledej faulira Parkera koji još daje dva poena, pa će imati i dodatno bacanje. Pogodio je i njega. Ni ovaj napad Partizana nije uspešan, a Barselona gubi loptu.

6. minut (9:16) - Aleksa Avramović je sada nadtrčao i Veselog, a možda iznenađujuće, Grimau već sada traži tajmaut. Crno-beli gotovo da nisu propustili nijedan napad za sada. Džabari Parker bez poena na šutu za tri, a Kaliniću svira prekršaj sada arbitar Pjotr Pastusjak. Zek Ledej nije pogodio sa distance, a Kaminski je dobio faul na skoku. Satoranski ne pogađa preko Ledeja, a u međuvremenu na drugoj strani faul pravi Laprovitola. Nažalost ovoga puta Aleksa neprecizan, međutim, Panter krade loptu, a na drugoj strani sjajna pozicija za Kaminskog, koji postiže prve poene iz igre.

4. minut (9:12) - Prvi put od početka meča i Barselona stiže do realizacije preko Džabarija Parkera, dok je na drugoj strani fauliran Frenk Kaminski, a Olegs Latiševs pokazuje da će to biti i dva slobodna bacanja. Ovoga puta samo jedan od dva za centra Partizana. Nažalost na drugoj strani Niko Laprovitola postiže trojku, pošto je ostao sam nakon udvajanja na drugoj strani. Ide odmah trojka Avramovića! Ali Satoranski sada ekspresno postiže nova dva poena. I Kevin Panter se upisuje u strelce, jako brz ritam. I Kalinić upisuje poene...

2. minut (0:6) - Prvi napad je za Partizan, sjajna akcija za Avramovića i prvi poeni za crno-bele pod košem. Asistirao je Mateuš Ponjitka. Satoranski nije pogodio preko ruke za tri poena na drugoj strani. Panter je sada bio sam na poludistanci, ali nije bio uspešan. Međutim, opet dobra odbrana crno-belih, a na kraju prekršaj nad Zekom Ledejom, mogao je to da bude i koš, ali je lopta iskliznula. Imaće dva slobodna bacanja. Pogađa Zek oba penala. Još jedan skok crno-belih i biće novih poena za Partizan preko Avramovića!

UVOD U MEČ

- Interesantan uvod u meč, jedna dama je uz trubu odsvirala himnu Barselone u polu-mraku "Blaugrane". Navijači Partizana su sada raštrkani posvuda po hali.

- Za razliku od gostovanja protiv Olimpije u Milanu, kada su crno-beli imali podršku nekoliko hiljada navijača, ove večeri u Barseloni nešto manji odziv i nekoliko stotina Grobara. Ni Španci još nisu u potpunosti ispunili samu dvoranu.

- Prema poslednjim informacijama, u sastavu večeras za meč sa Barselonom neće biti Džejlin Smit i Balša Koprivica. U pitanju je odluka stručnog štaba.

KOMENTAR PRE MEČA

Ekipa Željka Obradovića je prošle sedmice nesrećno poražena u poslednjim momentima utakmice pogotkom Šabaza Nejpira sa poludistance, posle čega za preostalih pet sekundi, Zek Ledej nije uspeo da realizuje koš za produžetak u "Asago Mediolanum Forumu".

U prvom delu sezone, ekipa Partizana doživela je poraz od Barselone rezultatom 83:92, tako da će crno-beli imati dodatni motiv u tom smislu da se osvete Kataloncima.

Željko Obradović ne bi trebalo da ima nekih većih problema večeras kada su povrede u pitanju, ali je i sam napomenuo pred ovaj meč da će njegov tim morati da odigra fenomenalnu utakmicu.

- Ponavljam, imaju stravičan kvalitet i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica ako želimo eventualno neki povoljan rezultat - rekao je Željko.

Ko će pobediti na meču Barselona - Partizan?

Glasajte

Meč će suditi vrlo dobro poznati arbitar Olegs Latiševs iz Letonije zajedno sa Pjotrom Pastusjakom iz Poljske i Arturasom Šukisom iz Litvanije.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cacak

    14. mart 2024 | 22:42

    Vodi li zoc navijanje u caffe zoc zna li se sta?

  • GP

    14. mart 2024 | 22:57

    Što se čudite ljudi,nas su gazili Studentski centar,Split,tri puta u mjesec dana cigani su nas razvalili,u Aba ligi se sprdaju s nama,u Evroligi još gore.Mrš svi.

  • Sale

    14. mart 2024 | 22:36

    Ja govorim vec zadnjih par meseci da je glavni krivac Zoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA