≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Zvezda ponižena u Istanbulu: Crveno-beli izbacili Partizan i žestoko se obrukali protiv Efesa pred Evropom

Vreme čitanja: oko 11 min.

Klub sa Malog Kalemegdana ispustio je priliku da se pozitivnim utiskom oprosti od Evrolige za ovu sezonu

KK Anadolu Efes - KK Crvena zvezda Foto: Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da ostvare pobedu koja bi dala šansu Partizanu za potencijalni plasman u plej-in Evrolige, doživeli su poraz od Efesa u Istanbulu i nastavili loš niz koji imaju na ovom gostujućem terenu. Turci su slavili rezultatom 100:55, po četvrtinama 15:11, 30:20, 31:13, 24:11.

Utakmicu su oba tima krenula veoma sporo, mali broj poena obeležio je prvu četvrtinu, a oba tima igrala su užasnu košarku prepunu grešaka, kako u napadu, tako i u fazi odbrane.

Ipak, po greškama prednjašila je ekipa Zvezde, koja je imala dvocifreni broj grešaka već po startu druge četvrtine, a trend loših odluka nastavio se do kraja poluvremena.

Efes je krenuo da koristi svoje šanse i u jednom trenutku su uspeli da vode sa čak 16 poena prednosti, a startom druge deonice napravili su seriju 11-2 koja ih je pogurala do rane dvocifrene prednosti.

Užasna igra nastavlja se i u trećoj četvrtini, sa tim da je Zvezda sada izašla na teren protiv daleko kvalitetnijeg i motivisanijeg protivnika koji je video da može da dobije ovu utakmicu i koji to svim silama pokušava da uradi.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini dostigla neke nove negativne momente, Efes je u jednom trenutku došao do prednosti od 48 poena, da bi na kraju utakmicu završili utakmicu sa 45 poena prednosti.

Najefikasniji igrač u Zvezdi bio je Luka Mitrović sa 11 poena i šest skokova, a dvocifreni su bili i Nedović i Rokas sa po 11 poena. U Efesu se istakao Elajdža Brajant sa 26 poena i po dva skoka i asistencije. Derek Vilis je postigao 15 poena, Oturu je 13, dok je Osmani dao 12 poena.

To je kraj regularnog toka sezone za ekipe Zvezde i Efesa, a kako sada stvari stoje crveno-beli su završili sezonu u Evroligi, dok su Turci ostvarili plasman za plej-in fazu takmičenja.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 100:55 - Vilis pogađa sada trojku iz desnog kornera, a onda krade loptu i pogađa novu trojku za 100 poena Efesa. To je to, kraj utakmice, Zvezda je izgubila 45 poena razlike.

9. minut - 94:55 - Novi promašaj Zvezde, a onda Vilis pravi korake u reketu. Sada se Efes prilično opustio što Zvezda treba da iskoristi kako bi bar malo smanjila zaostatak. Međutim ništa od toga, nastavlja se sa užasnom košarkom. Tobi za dva, pa Rokas popravlja ispod koša.

8. minut - 92:53 - Krade Zvezda loptu, Smart do koša, do Giedraitisa, ovaj pogađa sa poludistance iz floutera. Brajant sada napada Tobija u mismeču, ali promašue trojku, a onda Hanga uzima trojku i pogađa, da bar malo smanji zaostatak.

7. minut - 92:48 - Smart umalo pogađa polaganje, ali Tobi izbacuje loptu iz koša. Brajant sada izbacuje loptu Hangi, ali pritom prejako udara po ruci krilo Zvezde i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Precizan drugi put Zvezdin Mađar.

6. minut - 92:47 - Još jedna izgubljena lopta Zvezde. Dalibor Ilić promašuje za tri poena. Smart dolazi do prvih poena tako što je Vilis udario loptu u padu. Brajant promašuje trojku. Još nekoliko neuspešnih napada na obe strane.

4. minut - 90:44 - Brajant dolazi do lakih poena, da bi onda Efes ponovo odigrao dobru odbranu. Smart za tri poena ne pogađa. Sam je Jilmaz i on se upisuje. Nakon pogotka centar Efesa je ušao u nepotrebno grub kontakt i namerno gurnuo Lazića na parket. Tu je Bolomboj odreagovao da zaštiti saigrača pa je došlo do novih čarki na terenu. Sudije su ekspresno i kvalitetno reagovale i sprečile da izbije veći sukob. Sudije su gledale snimak i odlučine da isključe Džounsa i Bolomboja kako bi se potencijalno izbegao veći sukob. Tobi uzima šut koji nije njemu karakterističan i naravno da promašuje. Zvezda gubi 46 poena razlike.

2. minut - 83:44 - Smart promašuje trojku, ali Vilis neće, trojka za visokog igrača Efesa. Jago promašuje trojku. Tompson lako polaže na obruču, odbrana ne postoji. Smart u prodoru, ali Bobua izbija loptu. Dalibor Ilić gubi loptu od Bobue, a onda pravi nesportski faul. Pogađa bek Efesa oba pokušaja.

KK Anadolu Efes - KK Crvena zvezda Foto: Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia

Treća četvrtina

10. minut - 76:44 - Teodosić promašuje za tri poena, a onda se desilo nešto veoma čudno u kontranapadu, Efes je umalo izgubio loptu. Na kraju je Teodosić dobio tehničku, a potom je i isključen zbog duple tehničke greške. Pokušavaju da ga zaustave. Njegova reakcija je bila na neuspešnu asistenciju Tompsona, koju je protumačio kao ponižavanje Zvezde. Precizan sa linije bacanja. Kraj treće četvrtine.

9. minut - 72:44 - Sada Tompson faulira Hangu i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Hanga od dva pokušaja koristi samo prvo. Efes sada napada preko Brajanta, a njega Lazić faulira. Bio je ovo poslednji mali faul Zvezde. Bobua preko ruke, ne pogađa, ali lopta nesrećno dolazi do Vilisa, koji zakucava.

8. minut - 70:43 - Vilis fauliran, ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan oba puta. Tompkins pokušava da šutne iz teške pozicije, ali ne uspeva da pogodi. Teodosić do Nedovića, koji polaže i donosi lake poene Zvezdi. Klajburn igra leđima, vidi samog Brajanta, ali ne koristi, pa ne koristi ni Larkin, ali Vilis dolazi do novog skoka i dva slobodna bacanja. Hanga je napravio novi faul. Biće bacanja za Vilisa. Pogodio je prvo bacanje. Precizan i drugi put.

7. minut - 66:41 - Ostaje Brajant sam na tri poena i Sferopulos traži novi tajmaut. Efes trenutno vodi 25 poena razlike. Nedović za dva sa poludistane, težak šut i njegov deveti poen. Brajant do Vilisa, povratni pas i promašaj Brajanta. Klajburn dolazi do lopte i dva laka poena.

6. minut - 59:39 - Nedović na pas Bolomboja pokušava za tri, ali nedovoljno precizan. Oturu na zakucavanju, stavlja Bolomboja na poster, a pritom Džoel pravi faul i daje dodatno bacanje za Efes. Biće novi televizijski tajmaut. Hanga do Mitrovića, koji spušta loptu, ide do koša i biva fauliran od Oturua. Imaće dva slobodna bacanja. Precizan na prvom pokušaju, ali neprecizan na drugom reprezentativac Srbije. Larkin do Oturua iz rola i lako zakucavanje. Teodosić u pik, do Tompkinsa koji daje ekstra pas za Nedovića, ali dobra odbrana.

5. minut - 56:39 - Nedović napada daleko višeg Plajsa i pogađa polaganje i to uz faul. Precizan sa penala. Osmani nastavlja da igra fantastično i još jedno njegovo atraktivno zakucavanje. Za TV špice. Nedović do Bolomboja, ulazi u prodor i na njemu Holac pravi prekršaj. Lopta je sa strane.

4. minut - 54:36 - Dobra odbrana Giedraitisa, krade "živu" loptu Klajburnu iz ruku. Jago u bloku sa Bolombojem, do Mitrovića, ali promašuje centar Zvezde. Osmani u kontranapadu promašuje polaganje, a onda Osmani pravi faul na Nedoviću. Lopta je sa strane.

3. minut - 54:36 - Osmani za tri poena za +20. Mitrović iz kratkog otvaranja do Bolomboja, koji iz floutera pogađa za dva poena. Klajburn pogađa o tablu preko ruke Mitrovića. Jago do Nedovića koji vraća tu trojku.

2. minut - 48:31 - Dobra prva odbrana Zvezde u drugom poluvremenu. Jago nabacuje loptu za Bolomboja, ali centru Zvezde ispada lopta iz ruku. Sam Holac za tri i naravno da koristi šut. Jago do Nedovića, jači kontak Klajburna ali bez faula. Jago promašuje trojku. Klajburn ipak ne promašuje.

KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

Druga četvrtina

10. minut - 45:31 - Osmani ne prašta greške večeras. Ali prvi poeni Nedovića na ovoj utakmici, na dodavanje Mitrovića. Brajant lako ide do polaganja. Nedović fauliran od strane Brajanta, ovo je poslednji "mali" faul. Dolazi Rokas do koša u finišu.

9. minut - 40:27 - Mitrović uzima težak šut iz okreta sa daleke dvojke i pogađa. Nismo ovo do sada viđali od njega. Vilis promašuje sa centralne pozicije, daleke dvojke. Hanga je iznudio kontakt i imaće dva slobodna bacanja. Hanga samo jednom pogađa sa linije slobodnih bacanja.

8. minut - 40:24 - Hanga ponovo gubi loptu, nastavlja se užasna košarka Zvezde. Tajmaut Sferopulosa. Nedović ide na prodor, dotura loptu do Mitrovića i fauliran je. Šutira bacanja i pogađa oba. Dobar protok lopte i Brajant ostaje sam za dva nova poena.

7. minut - 38:22 - Novi promašaj Giedraitisa za tri poena. Tompson ide na prodor, ali ostaje kratak. Hanga do Nedovića, pas za Ilića, Rokas ide na prodor i konačno dolazi do dva poena. Brajant napada Bolomboja i preko ruke cepa mrežicu.

6. minut - 35:20 - Rokas pokušava za tri, ali promašuje. Oturu ide ka košu, ali promašuje i ide na liniju slobodnih bacanja. Faul Teodosića. Precizan u oba pokušaja visoki igrač Efesa. Teodosić pokušava da doda bez gledanja, ali ukradena lopta. Napušta teren Teodosić. Novi faul i nova bacanja za Elajdžu Brajanta. Precizan oba puta sa penala. Najveća prednost za Efes. Jago do koša, ali blok Tompsona.

5. minut - 31:20 - Rokas dolazi do novih poena za dva. Tompkins je dobro učestvovao u napadu. Tompkins pravi sada faul na Brajantu, a sudije kažu da važi koš i da će biti dodatno slobodno bacanje. Dobar potez Teodosić na polaganju.

4. minut - 28:16 - Jago još jednom gubi loptu, ali onda i loš napad Efesa. Pa onda loš napad Zvezde. Trojka Brajanta, pa brz napad Zvezde. Teo pravi prekršaj da spreči potencijalni mismeč na niskom postu. Brajant napada Rokasa i dolazi prelako do poena.

3. minut - 23:14 - Bobua ostaje sam promašuje trojku, potom Tompson šutira daleku dvojku i pogađa. Teodosiću ispada lopta i ovo je deseta za samo 12 minuta. Užasna igra Zvezde. Pokušava Teoda vrati loptu dobrom odbranom, ali Osmani postiže dva poena.  Jago do Lazića, ali promašuje trojku. Brajant u prodoru šutira flouter i daje +9 za Efes. Sferopulos traži tajmaut.

1. minut - 17:14 - Osmani napada Teodosića, Oturu sam i koristi šansu, dva poena. Teo do Tompkinsa, koji koristi i pogađa trojku! Prelep napad Zvezde. Tompkins dobro pomaže u odbrani i tera Tompsona da promaši. Teodosić pokušava do Tobija, ali samo izgubljena lopta. Ipak Sferopulos traži čelendž i deluje da je u pravu. Ipak je nakon gledanja snimka doneta odluka da je Tobi poslednji igrao loptom. Efes ima napad.

Prva četvrtina

10. minut - 15:11 - Jago gubi loptu i poklanja napad Efesu. Hvata se Brazilac za glavu, ne može da veruje kakvu je grešku napravio.Lopta sa strane. Tompson igra pik sa Plajsom, duplira. Napada koš, dodaje Osmaniju, ali novi promašaj. Teo organizuje poslednji napad, igra pik sa Mitrovićem, pas za Lazića u levi korner, ali Branko pravi grešku u koracima i poklanja loptu na 3.9 sekunde do kraja možda šutnu. Tompson pokušava sa osam i po metara, ali promašuje. Kraj prve četvrtine.

9. minut - 15:11 - Klajburn napada Rokasa Giedraitisa, pravovremeni faul Zvezdinog krila i biće lopta sa strane. Rokas napušta teren, Lazić je na terenu, čuvaće sada Klajburna. Jago kasni sa dodavanjem i gubi loptu, loš pas ka Mitroviću. Tompson do Klajburna, koji igra protiv Lazića, ali loše dodavanje i izgubljena lopta za Efes.

8. minut - 15:11 - Teodosić odmah po ulasku pokušava za tri poena,, ali neprecizan. Klajburn protiv Rokasa iz okreta i pogađa "bez koske". Rokas fauliran od strane Klajburna, veoma je ljut na sudije što i ranije nisu koristili pištaljku. Jago do Mitrovića i lagano polaganje za nova dva poena. Osmani promašuje šut za tri poena. Teo do Mitrovića još jedan prelep napad i nova dva poena.

7. minut - 11:7 - Nedović umalo da izgubi loptu, ali Mitrović dolazi do nje i pogađa za dva poena. Larkin pokušava za tri poena, ali promašuje. Ipak, dolazi Efes do ofanzivnog skoka, Larkin ponovo ide na prodor, samo je ovog puta fauliran. Faul je na zemlji, lopta će biti sa strane, ali igra se nastavlja posle prvog TV tajmauta.

6. minut - 11:5 - Efes dolazi do nova dva poena. Zvezda pokušava preko Nedovića, ali nije njegova utakmica. Bolomboj dobija ruku na niskom postu, ali ne uspeva uz jak kontakt da pogodi. Plajs dobija loptu u desnom korneru za tri poena i cepa mrežicu.

5. minut - 6:5 - Klajburn napada Rokasa, dobija rampu i biće napad za Zvezdu. Jago šutira trojku, ostaje sam i pogađa! Holac gubi loptu. Dobra kretnja u napadu, Rokas se pozicionira, ali gazi aut liniju. Osmani zakucava brutalno preko Bolomboja! Možda i zakucavanje sezone!

3. minut - 4:2 - Klajbur promašuje i drugu trojku, a onda Holac krade loptu i sam u kontri zakucava. Nedović diže šut za tri poena, ali promašuje i daje novi napad za Efes. Plajs promašuje polaganje levom rukom, a onda Hanga gubi novu loptu. Moraće da izađe iz igre, Jago će ga zameniti.

2. minut - 2:2 - Haga i Nedović nisu uspeli da povedu nova dva vezana napada. Veoma dobar protok lopte Efesa, ali promašaj za tri. Nedović pokreće novi napad posle toga, veliki promašaj na polaganju, ali ofanzivni skok Bolomboja i koristi drugu šansu.

1. minut - 2:0 - Sudija podbacuje loptu prvi napad je za Zvezdu. Odmah Giedraitis rano pokušava, ali promašuje. Larkin neće promašiti polaganje na drugoj strani. Spušta Rokas loptu na Hangu, ali veoma neprecizno i lopta je za Efes. Klajburn pokušava da položi preko Bolomboja, ali ne uspeva da iskoristi.

Kakav ishod očekujete na meču Efes - Zvezda

Glasajte

Najava meča

Zvezda nema dobru tradiciju na terenu u Istanbulu, pošto do sada nikada nisu slavili protiv Efesa u gostima, a sudeći po kvotama kladionica, nisu favoriti ni u današnjoj utakmici. Zvezda u Istanbul putuje bez Topića, što se i ranije očekivalo. Međutim, uz Topića neće nastupiti Dejan Davidovac i Stefan Lazarević.

U domaćem timu, predstavniku Turske, očekuje se da gotovo svi igrači budu u konkurenciji za sastav, a tim se nalazi i u dobroj formi i veoma dobro igraju u poslednje vreme. U poslednjih šest mečeva ne znaju za poraz, a poslednji put su poraženi od strane Partizana.

Zvezda, sa druge strane, nije u dobroj formu u Evroligi, osvojili su samo jedan meč u poslednjih devet utakmica i postoji svaki razlog da ne budu favoriti za ovu utakmicu. Ipak, najavili su iz tima crveno-belih da se neće predati i da pobedom žele da završe sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Bolombojev sin čekao oca, a onda je pala ograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    11. april 2024 | 20:08

    Vidi se da je Zvezda ove godine jedna od ubedjivo najgorih ekipa u evro ligi.Pojma nemaju.Ovo nije tim za evro ligu.

  • bg

    11. april 2024 | 20:07

    Nikad nisu ni znali nista,10 godina brukaju Srbiju

  • Mire

    11. april 2024 | 20:15

    Nemojte nam više pomagati ko boga vas molim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA