Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijakos prepisao od Zvezde: Vodio sa +7, pa dao Barsi seriju 14:0 u četvrtoj četvrtini i izgubio u Pireju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katalonci su uspeli da slave trijumf u dramatičnoj završnici

  • 0
Jan Veseli Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Barselone slavili su u derbi meču 2. kola Evrolige na gostovanju Olimpijakosu u uvek vrelom Pireju. Crveno-beli su imali prednost sredinom četvrtog kvartala ovog meča imali +7, ali su onda doživeli veliki pad u igri koji su Katalonci umeli da iskoriste - 68:77.

Naime, Barsa je tada vezala seriju 14:0 i zasluženo odnela pobedu iz Grčke. Dominirali su tada Nikola Kalinić pre svega u odbrani, kao i Aleks Abrines, Niko Laprovitola i Jan Veseli u napadu.

Nije bilo povratka za Pirejce iz tog minusa, pa posle pobede nad velikim rivalom Panatinaikosom iz prvog kola, sada kraj sebe imaju i prvi neuspeh.

Sa druge strane, Barselona je sada na skoru od dve pobede, pošto je posle trijumfa nad Efesom slavila i u Pireju.

Naš Nikola Kalinić je u pobedi Barse imao osam poena uz šest skokova i jednu asistenciju za 27 minuta na terenu. Najbolji je bio Laprovitola sa 17 poena, Abrines je dao jedan manje, dok je Rokas Jokubaitis imao 10 kraj svog imena.

U Olimpijakosu, Milutinov je bio ispred ostalih sa 10 poena uz četiri skoka i dve asistencije, dok je Tomas Vokap imao 14 poena kao najefikasniji.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović komentarisao poraz od Žalgirisa: Bio je jedan od najboljih na terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA