Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreće Fajnal for u Berlinu, ali jedan u Beogradu će biti upamćen: Evo koji su turniri bili najgledaniji

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Onaj u Atini je ipak nenadmašiv

  • 0
Panorama Beograda, Beogradska Štark arena Foto: Marko Jovanović

Ovog petka u Berlinu počinje Fajnal for Evrolige, na kojem nažalost nećemo gledati srpske ekipe, Crvenu zvezdu i Partizan. Za titulu će se boriti Panatinaikos, Real Madrid, Olimpijakos i Fenerbahče.

Prestonica Nemačke moraće da se nosi sa nekim vrlo "vatrenim" navijačima, ali turnir u Berlinu neće prići ni blizu po posećenosti nekim prethodnim, a u Top 5 se nalazi i Beograd.

Naime, prestonica Srbije je tokom 2018. godine ugostila ukupno 63.714 navijača na utakmicama Fajnal fora, što je postavlja na ukupno četvrtu poziciju na večnoj listi.

Iza nje se nalazi Istanbul sa ukupno 61.336 navijača na petom mestu iz 2012. godine, dok su ispred samo tri grada.

Najviše navijača viđeno je u Atini 2007. godine, kada je ukupno 73.452 navijača viđeno na tribinama, dok je u Pragu godinu dana ranije uspelo da se iskupi 67.220 pristalica.

Još malo ranije, 2003. godine u Barseloni se okupilo 66.680 navijača i samo ta tri turnira ostaju ispred Beograda na lestvici.

S obzirom na to da Arena sada može da primi negde oko 20.000 navijača, deluje da će te brojke, barem za sada, ostati nedostižne. Videćemo, ipak, šta će se desiti u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Rokviću se poslednjeg dana hodočašća pridružio slavni košarkaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA