Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizanove kalkulacije pred Real u Beogradu: Koja je najbolja opcija posle suspenzije Pantera i Lesora?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-belima se situacija znatno zakomplikovala posle kazni koje su izrečene od strane Evrolige

  • 22
Tuča Košarka Real Madrid Partizan Foto: Profimedia/900/Cordon Press

Košarkaši Partizana uspeli su da naprave dvostruki brejk protiv Real Madrida u Španiji u prva dva meča plej-of serije Evrolige i dobili su najmanje dve meč lopte na svom terenu u Beogradu za plasman na Fajnal for u Kaunasu.

Ali, senku na fenomenalnu košarku koju su priredili izabranici Željka Obradovića bacila je brutalna tuča na kraju drugog meča, kada je duel i prekinut i registrovan pobedom Partizana odm 95:80, rezultatom koji je bio na snazi kada je došlo do sukoba.

Epilog sukoba nakon izrečenih kazni Evrolige je dva meča suspenzije za Pantera i jedan za Lesora, dok je kod Reala na pet utakmica suspendovan Geršon Jabusele, a jedan meč će pauzirati Gabrijel Dek.

Utisak je da je Partizan znatno gore prošao, jer je ostao bez dva lidera, za razliku od Reala, kome Jabusele nije lider, dok je Dek važan igrač, ali ne lider. Takođe, Dante Eksum je pod znakom pitanja, jer je posle brutalnog nasrtaja Jabuselea na njega doživeo povredu.

Odmah posle ovih sankcija navijači Partizana počeli su i da se pitaju da li je možda bolje da se Real dobije sa 3:1 umesto sa 3:0.

Podsetimo, ukoliko Partizan pobedi sa 3:0, Kevin Panter će propustiti meč na Fajnal foru u polufinalu protiv Barselone ili Žalgirisa. Ukoliko se pobedi sa 3:1, onda bi Partizan bio kompletan na eventualnom Fajnal foru, dok bi za četvrti meč imao na raspolaganju Lesora.

Takođe, Partizan bi napunio još jednu Arenu i zaradio novih 300.000 evra od ulaznica.

Ali, ipak je i rizik da bi Real u slučaju da dođe do pobede mogao da se vrati u igru i da dobije na samopouzdanju, a Partizan za četvrti meč ne bi imao ni Pantera, dok bi Real imao Deka, što bi dodatno komplikovalo situaciju crno-belima.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno: Eksum za Telegraf o tome da li će igrati treći meč, videćemo, ko zna...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    28. april 2023 | 19:45

    Da se ja pitam imali bi kolektivno lose veče u utorak , Dante da odmori Pa ih zgaziti ko crve u četvrtak jači za Exuma i Lessora i extra love od ulaznica taman da pokrije ovih 50 hiljada za kaznu plus Panter može igrat polufinale Sva sreća da se ja ništa ne pitam Napred Partizan !!!

  • Oki

    28. april 2023 | 20:05

    3-0 i tačka to je najveća kazna za Real.

  • Mihailović

    28. april 2023 | 19:54

    Celo vreme provocirali sudije i igrače, a na kraju kaznili Partizan koji ostaje bez 3 najbolja igrača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA