Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nažalost, pobediće Partizan!" Đurović šokirao voditelja RTS-a odgovorom na pitanje o 3. meču protiv Reala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni trener smatra da će crno-beli sa 3:0 obezbediti Fajnal for Evrolige

  • 21
Vlade Đurović Printskrin: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Legendarni košarkaški trener Vlade Đurović, gostovao je na RTS-u u emisiji Oko magazin, kod novinara Gorislava Papića, gde je tema bila Partizanova druga pobeda nad Realom koju je obeležila brutalna tuča, posle koje je Evroliga izrekla kazne igračima oba tima.

Kevin Panter je dobio suspenziju od dva meča, a Matijas Lesor neće igrati na jednom.

Zbog toga Đurović smatra da je za Partizan bolje da izgubi prvi meč u Beogradu i da pobedi u drugom i da ukupnim rezultatom 3:1 ode na Fajnal for u Kaunas, gde bi onda imao kompletan tim i Kevina Pantera na raspolaganju u potencijalnom polufinalu.

Ovakve kalkulacije inače rade i mnogi navijači Partizana.

Može li Partizan da pobedi u trećoj utakmici? - pitao je voditelj Đurovića, uz konstataciju da će biti značajno oslabljeni.

- Nažalost, pobediće Partizan. Prvo tako je publika naelektrisana... - počeo je Đurović, nakon čega ga je voditelj prekinuo.

- Mislite na sreću će pobediti Partizan? - upitao je on.

- Ne, nažalost, ja kažem, jer onda neće igrati Panter u prvoj utakmici protiv Barselone. Niste me dobro shvatili. Ja bih voleo da Partizan izgubi prvu, a da drugu dobije, da istekne kazna Panteru, jer mi govorimo o Željku - nastavio je Đurović, a zatim detaljnije obrazložio koliko je Obradović bitan za ovakve mečeve.

- On se u ovakvim utakmicama oseća kao riba u vodi. Ja sam mu malo bio i trener. On ovakve utakmice dobija. Finala, polufinala, to se ne igra, to se dobija. On protiv Igokee i Zadra je običan trener, ali kada dođu neke ovakve utakmice, on nešto ima i to je nešto što bih stalno govorio igračima. Ja mislim da bar osam igrača Partizana ne zna kako se zove trener Reala. Trener recimo Žalgirisa, ko zna kako se zove. Dođi samo do dva minuta pred kraj da budemo egal i samo pustite Željka. Kada dođe Željko do Fajnal fora, on će ga dobiti. Ali bez Pantera neće. Zato kažem da je bolje da izgubi treću utakmicu. Ne možeš da izgubiš i neće je izgubiti, to je najgore, jer niko ne voli da izgubi, neće ni publika dati da se izgubi.

- Smajli i Ledej će da kontrolišu skok. Igrači Reala treba da istrpe tu atmosferu, plašim se da ne budu neki upaljači ili flaša vode, da ne bude neka suspenzija. Jabuseleu je bolje što nije došao, on se spasao, ne znam kako bi ostao živ ovde. Partizan dobija, ide sigurno u Kaunas - ubeđen je Đurović.

Podsetimo, Partizan je u Madridu napravio dvostruki brejk, vodi sa 2:0 u seriji i sada mu je dovoljna jedna pobeda za plasman na Fajnal for.

Međutim, crno-beli u slučaju da dobiju sa 3:0 na Fajnal foru u prvom meču protiv Barse ili Žalgirisa, pa se mnogi navijači crno-belih pitaju da li je možda bolje plasman na F4 juriti u potencijalnoj drugoj utakmici u Beogradu.

Naredni meč između Partizana i Reala na programu je u utorak, drugog maja od 20.30 u rasprodatoj Areni.(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno: Eksum za Telegraf o tome da li će igrati treći meč, videćemo, ko zna...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    28. april 2023 | 22:10

    Ti bi voleo da Partizan izgubi,al na tvoju žalost neće

  • eee

    28. april 2023 | 22:13

    neka si ti njima kazo

  • Ckm

    29. april 2023 | 01:39

    Pre dva meseca si se ozbiljno izblamirao sa izjavama o Željku i koga sada zanima šta to imaš da kažeš o KKP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA