≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Partizan ponovo poražen od Reala u Beogradu: Crno-beli moraju u Madrid po Fajnal for Evrolige

Vreme čitanja: oko 11 min.

Imao je Partizan dve prilike da dođe do trijumfa u seriji pred svojim navijačima, ali nije uspeo to

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Košarkaši Partizana nisu iskoristili ni drugu meč loptu u seriji protiv Reala iz Madrida, pošto su na svom terenu ponovo poraženi od "Kraljevskog kluba", ovoga puta sa 85:78. To znači samo jedno, crno-beli će morati u Madrid po Fajnal for Evrolige.

Imao je Partizan novu, drugu šansu da pred svojim navijačima dođe do plasmana u Kaunas, ali nisu uspeli da je iskoriste. Ponovo je velika muka bio Valter Tavareš, centar Reala, koji je bio ogroman problem pod košem crno-belih.

Dosta se razlikovala ova utakmica od prethodnih, Partizan je bio taj koji je jako loše počeo utakmicu, ostali su u velikom zaostatku na samom startu, pa su kasnije jurili, nekako su uspeli da stignu tokom treće deonice, ali se to veoma brzo raspršilo.

Ovoga puta je Partizan imao dosta muke sa penalima, dosta su promašivali, a to je i prelomilo meč. Takođe, ne može da se ne istakne i činjenica da je ponovo falio Kevin Panter, kapiten crno-belih koji je morao da odsluži još jednu utakmicu suspenzije. Njegovi poeni su bili i veoma bitni, jer je i Dante Eksum zakazao. Čak ni odlična partija Zeka Lideja od 25 poena nije bila dovoljno. On je bio i najefikasniji akter meča, dok je kod Reala prednjačio Adam Hanga sa 15.

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Iako su obe ekipe startovale sa promašajima, Real je bila ekipa koja je dosta bolje otvorila utakmicu. Kraljevski klub je odmah na početku utakmice bio taj tim koji je pogađao u serijama, što je bilo dovoljno za prvu prednost. Brzo su otišli na 14:7, što je odmah presečno tajmautom.

Dosta velik problem za Partizan su bile trojke iz kornera, koje je pogodio Adam Hanga, čak je dve u samo dva napada na startu meča. Posle njega je pogađao i Džanan Musa, kao i Ćaćo Rodriges.

Partizan je imao dosta muka sa napadom u prvoj deonici, što se videlo po neefikasnošću. Međutim, sve što im nije išlo u prvoj deonici, krenulo ih je u drugoj.

Real jeste završio prvih 10 minuta sa dvocifrenom razlikom, imali su prednost od 27:15, ali je tada Joanis Papapetru stupio na scenu. On je pogodio tkoš uz zvuk sirene, a onda je otvorio drugu deonicu sa dve neverovatne trojke.

Dante Eksum je takođe bio igrač koji je dobio priliku u drugoj četvrtini i to je odmah koristio, prolazio je kroz odbranu Reala bez muke.

Tada je Partizan pojačao svoju odbranu, a Real je počeo da ulazi u krizu kada se radi o napadima. Kraljevski klub nije koristio napade kao u prvoj deonici, lomila se greška za greškom, na sreću Partizana.

Koristili su to crno-beli, imali su priliku u nekoliko navrata i da izjednače, ali i pređu u vođstvo, ali je u tim momentima koncentracija bila u zapećku. Uspeo je na kraju Partizan i da izjednači, da dođe do 42:42, kada je Ljulj iskusno naterao Madara na faul na šutu za tri poena. Španac je iskoristio to, potom je i Anđušić pogodio trojku s pola terena, ali je to uradio nakon što se sirena oglasila.

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Drugo poluvreme je bilo dosta drukčije nego li prvo. Partizan je bio taj koji juri prednost, koji juri rezultat, uspevali su da dođu do nje, čak su i izjednačili u jednom momentu, preuzeli i vođstvo. Ipak, to nije bilo dugotrajno.

Taj kraj treće deonice je doneo i ogromnu prednost Reala od šest poena.

Imao je "Kraljevski klub" prednost od 61:55, opet su crno-beli bili tu koji jure tu razliku.

Jurili su je uspešno i opet su je sustigli, ali, nisu imali snage za preokret. Na kraju je Jam Madar sa dve ukradene lopte vratio Partizan na samo dva poena zaostatka, ali je tada Valter Tavareš postigao poene uz faul, čime je i odlučio meč.

Naneli i Lidej su imali trojke za vraćanje u život, međutim, promašili su obe, pa je tako Real otišao u pobedu.

Parizan - Real Madrid 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24)

Partizan: Vukčević, Lidej 25, Koprivica, Smailagić, Papapetru 18, Eksum 6, Naneli 2, Lesor 11, Trifunović 3, Anđušić 7, Madar 6

Real Madrid: Vilijams - Gos 6, Rendolf 3, Fernandez, Abalde, Hanga 15, Hezonja 5, Rodrigez 8, Dek 14, Korneli, Tavareš 15, Ljulj 5, Musa 14.

TOK MEČA UŽIVO:

- Sada i neverovatan koš Valtera Tavareša... Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Ostao je Lidej sam na trojci i promašio je, pokušao je i Naneli, ali je i on promašio.

01:19 (78:80) - Eksum je uzeo loptu, dodao je Naneliju koji proleteo odbranom, ostavio je za Madara, ali je promašio trojku. Neverovatan promašaj Eksuma, ali Madar krade loptu i dolazi do poena. Ponovo Madar krade loptu i ponovo poentira!

02:10 (74:78) - Opet pogađa Zek Lidej. Postigao je 25 poena na utakmici. Sada je faul na Deku koji ostaje na parketu. Umesto njega je na terenu Vilijams Gos koji je izveo bacanja i oba je pogodio. Jako teška pozicija Papapetrua, nije uspeo da pogodi. Pravi faul Vilijams Gos u napadu!

03:41 (72:76) - Uspeo je Gabrijel Dek da postigne poene i imaće faul. Pogađa Dek i dodatno bacanje.  Anđušić je izgubio loptu, ima Real novi napad. Promašio je Tavareš zicer, sada crno-beli idu u kontru. dobio je Lesor bacanja i oba je pogodio. Lesor je sada izblokirao pokušaj Rodrigesa. Pogađa Ćaćo sada...

05:16 (70:71) - Eksum pravi novi faul, njegov četvrti. Gabrijel Dek je šutirao trojku i promašio, dok Hezonja pravi faul na Papapetruu. Pogađa ponovo Zek Lidej, ovo je njegova utakmica. Promašio je Rudi Fernandes za tri sada! Ima priliku Partizan da se ponovo približi na samo poen zaostatka i to uspeva preko Lideja!

06:32 (66:71) - Promašio je sada Hezonja trojku. A pokušao je potom i Eksum za tri, ali ni njegov šut nije bio dobar. Anđušić pogađa uz faul! Ali promašuje bacanje, dok to koristi Entoni Rendolf koji pogađa zicer. Ostaće lopta za Partizan u ovoj situaciji. Lidej je prošao, ali je promašio i biće lopta za Real.

07:55 (64:68) - Promašio je Rudi trojku, Partizan je želeo u kontru, ali je Hezonja oduzeo loptu i poentirao iz kontre. Eksum pogađa trojku konačno! Evo i poena Gabrijela Deka. Pogodio je Lesor uz faul, dok je potom Partizan došao do novog napada. Dosuđen je faul Serhiju Rodrigesu koji je oborio Papapetrua pri šutu za tri.

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

IV Četvrtina

00:00 (55:61) - Pogodio je jedno bacanje Lidej. Pokušao je Gabrijel Dek za tri i ubacio je preko Lideja. Ostao je Eksum sam, ali je promašio trojku. Maši i Džejms Naneli trojku. F

01:12 (54:58) - Pogađa Papapetru trojku! Treća trojka njegova. Kakav koš Tavareša... Poentira sada i Musa posle ukradene lopte. Promašio je Naneli. Tavareš je i dalje enigma za crno-bele, a sada je poentirao i dva puta sa linije penala. Promašio je Eksum, a potom i Lesor nije uspeo da poentira. Pravi faul sada Tavareš.

03:35 (51:52) - Promašuje i Gabrijel Dek, Smailagić je uzeo loptu, a Anđušić ide u novi napad. Veliki promašaj Danila u ovom momentima. Pokušao je Vilijams Gos za tri, ali je promašio i on, ide novi napad crno-belih. Smailagić je želeo za tri, ali je promašio čitav obruč. Tavareš je sada poentirao preko Trifunovića, koji je načinio i faul.

05:05 (51:49) - Dobio je tehničku Dante Eksum. To koristi Real i dolazi na četiri poena prednosti. Evo ga Zek Lidej i u svom stilu pogađa jednom rukom. Odmah Zek Lidej pogađa još jednu. Greši Hezonja i Partizan ima novi napad. Pogađa i Danilo Anđušić!

06:39 (45:46) - Protraćen novi napad Reala, dok Papapetru dobija faul i imaće dva bacanja.  Pogađa Grk samo jedno bacanje. Pokušao je Musa za tri, dok je Eksum potom ispod koša napravio faul na Tavarešom. Pokušao je Hezonja i promašio, ide Partizan u napad. teo je Eksum da zakuca preko Tavareša, ali nije uspeo.

07:54 (44:46) -  Tražio je Željko Obradović čelendž i dobio je loptu za svoju ekipu. Promašio je Anđušić preko Tavareša. Loš napad Reala, odlična odbrana Partizana, a potom Musa pravi faul na drugoj strani. Eksum je šutirao za tri, ali njegov pokušaj je ostao na obruču.

08:46 (44:46) - Otvara Papapetru poenima ovo poluvreme. Tavareš je na drugoj strani dobio bacanja, ali je promašio jedno. Čini faul Adam Hanga na Danilu Anđušiću sada. Promašio je Partizan, a Smailagić je izborio mrtvu loptu protiv Muse. Smailagić je bio bolji u skoku, ali je lopta od Eksuma izašla u aut.

III Četvrtina

Kraj poluvremena

00:00 (42:45) - Ljulj je prelako prošao pored Lesora i poentirao je iz polaganja. Pogađa Danilo Anđušić trojku! Sada je iskusno Ljulj naterao Madara na faul pri šutu za tri poena.

01:10 (39:40) - Promašio je Lesor jedno bacanje. Naterao je Partizan sada Real na grešku, Džanan Musa je promašio čitav koš. Naneli je išao u prodor, ali nije uspeo da poentira. Real to kažnjava i poentira, ali uzvraća Partizan. Lidej je sada zakucao iz alej-upa!

02:39 (34:38) - Pravi Entoni Rendolf faul u napadu i Partizan ide u napad kojim može da dođe do izjednačenja. Promašio je trojku Eksum, a do lopte je došao Real koji poentira preko Gabrijela Deka. Zek Lidej pogađa iz teške pozicije. Ne može Lidej da zaustavi Deka, koji ponovo poentira. Lesor je izblokiran od Tavareša. Anđušić je promašio trojku iz kontre.

04:50 (32:34) - Gubi loptu Real! Ne uspeva Lesor da poentira. Promašuje i Mario Hezonja na drugoj strani. Zek Lidej je ostao sam i poentirao je i on. Rudi Fernandez je pokušao je da pogodi trojku, ali je promašio sve, dok Lesor dobija dva bacanja zbog faula Hezonje. Pogađa oba bacanja Francuz.

06:20 (28:34) - Adam Hanga je otišao u napad, ali je promašio polaganje. Evo konačno poena za Lesora, koji je fauliran i imaće dodatno bacanje. Promašio je lesor, ali je Lidej došao do skoka. Pogađa Joanis Papapetru trojku i navijači su takođe to propratili aplauzom. Tavareš je ostao protiv Eksuma i poentirao je preko njega. Promašio je Dante, ali je Lesor poentirao.

07:52 (21:32) - Eksum sada poentira uz faul, imaće priliku i da sa bacanja dođe do još jednog poena. Poentirao je Dante. Ostao je sam Ćaćo Rodriges i došao je do poena. Pogađa trojku Joanis Papapetru, veoma teška trojka, ali je pronašla dno mrežice. Promašio je Partizan novi napad, imao je Naneli priliku da poentira iz skoka, ali je i to promašio.

II Četvrtina

00:00 (15:27) - Tavareš je imao dva bacanja i oba je pogodio. Pravi faul Vilijams Gos. Lidej je igrao protiv Hezonje i postigao je dvojku. Nova trojka Adama Hange... Nije promašio igrač iz Mađarske na ovoj utakmici. Lidej je opet išao protiv Hezonje, izgradila se pozicija za Madara na trojci, ali nije pogodio mladi Izraelac. Promašuje Rendolf čitav koš na drugoj strani. Maši i Naneli... Pogađa Hezonja trojku. Lesor je zaradio dva bacanja, od kojih nije nijedno iskoristio.

02:47 (11:19) - Opet promašen napad Partizana i Džanan Musa pogađa trojku iz ćoška. Evo ga, siguran je Zek Lidej sa poludistance. Dek je bio udvojen, našao je Tavareša, ali je Lidej napravio faul nad centrom Reala. Odlična reakcija Partizanovaca, Lesor je ukrao loptu Musi, ali je u nastavku akcije uspeo da dođe do lopte i poentira.

04:40 (7:14) - Pogodio je Lidej sada sa jedne ruke, opet Hanga pogađa trojku. Dve sa iste pozicije. Poentirao je Uroš Trifunović trojku, ali odmah Real uzvraća preko Deka. Naneli je potom bio sam ,ali je promašio zicer i Vilijams Gos to koristi.

06:19 (2:7) - Tavareš je promašio i imaju crno-beli šansu za kontru, ali Madar usporava tempo i  pronalazi Lesora, koji pravi korake. Promašio je Musa sada trojku, a Naneli je krenuo u napad, ali je Hanga zaustavio faulom napad Partizana. Pogodio je Madar, ali je Hanga odgovorio torjkom...

08:15 (0:4) - Otvorio je meč Vilijams Gos promašajem za tri. A na drugoj strani je promašio Madar. Do prvih poena dolazi Real, preko Džanana Muse. Sada je grešku napravio Uroš Trifunović i Real ima novi napad, ali Trifunović zaustavlja Musu faulom. Poentira sada i Hanga.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Real Madrid u trećoj utakmici TOP 8 faze pred svojom publikom, poraženi su sa 82:80, čime su došli i do još jednog meča pred domaćim navijačima. Novu meč loptu imaju za fajnal for od 20 časova i 30 minuta, ali, utakmica ne dolazi u najboljem raspoloženju za srpsku ekipu i srpski narod.

Partizan je imao veliku prednost protiv Reala u trećoj utakmici, sve je slutilo na to da će upisati veoma laku, svoju treću pobedu i tako da se plasira u Kaunas, međutim, desio se pad u igri, to je iskoristio Real koji je na kraju i slavio.

Ruku na srce, Partizan je bio oslabljen u ovom duelu, nisu mogli da računaju na prvog centra - Matijasa Lesora, kao ni na svog kapitena, Kevina Pantera, čije se odsustvo osetilo pri samom kraju meča, kada je rezultat bio izjednačen i kada niko nije mogao da preuzme odgovornost u tim momentima.

Crno-beli će sada moći da računaju na Lesora, dok će Panter morati da odsluži još jednu utakmicu kazne, dok se i kod Reala u sastav vraća Gabrijel Dek.

DEŠAVANJA PRE UTAKMICE:

- Navijači Partizana spremaju neverovatan oproštaj od nastradale dece protiv Reala: Mnogi će zaplakati u Areni.

- Partizan pozvao navijače da odaju počast stradalima na Vračaru, ovde će se paliti sveće i polagati cveće.

- U potpunoj tišini, sa cvetom: Grobari najavili prvo poluvreme bez navijanja zbog tragedije na Vračaru.

- Počast stradalima u tragediji: Partizan protiv Reala u kompletno crnim dresovima

- Musa se oglasio zbog tragedije u Beogradu: Košarkaš Reala uputio saučešće i poslao jasnu poruku javnosti

- Bodiroga otkrio zašto Partizan i Real igraju danas

- Ispred Arene navijači u suzama pale sveće i ostavljaju cveće: Tužne scene zbog užasnog masakra

- Najtužnija scena i muk ispred Arene: Navijači Partizana se opraštaju od ubijenih đaka i njihovog čuvara

- Legenda Partizana upalila sveću ispred Arene i položila cveće zbog ubijenih đaka

- Evroliga je takođe objavila sliku ispred Arene u znak nastradalih đaka.

- Centar Reala Valter Tavareš je spreman za ovaj meč.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Partizana odradili trening pred duel sa Realom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    4. maj 2023 | 21:08

    Bolesnici, napunili halu i još hoće da navijaju drugo poluvreme. Kome je sad do toga, pa ni na jednoj fudbalskoj utakmici nije bilo organizovanog navijanja,čak ni navijači Novog pazara, svaka im čast. A ove srbende iz beogradskog malog kluba su za psihijatriju.

  • Ukratko

    4. maj 2023 | 22:36

    Ljulj pobedio. Panter izgubio.

  • Beograd Srbija

    4. maj 2023 | 21:36

    Ljudi pevaju na današnji dan !!!!! Kakvi su to ljudi ????? Ili neljudi........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA