Vreme čitanja: oko 3 min.

Hezonja o tragediji u Beogradu: “Užas, ja sam inače hladnokrvan, ali…”

Vreme čitanja: oko 3 min.

Hezonja je ostao potresen posle strašne tragedije koja je zadesila Srbiju...

  • 1
Mario Hezonja Foto: Telegraf

Video: “Užas, ja sam inače hladnokrvan, ali…”: Hezonja o tragediji u Beogradu:

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Real Madrida sa 85:78 u četvrtoj utakmici plej-of serije Evrolige, a utiske nakon meča izneo je i košarkaš gostiju, Mario Hezonja.

- Napravili smo kazne u Madridu na terenu. Onda, juče ove vesti... Nema tu više priče o sportu i o košarci. Katastrofa, tuga, žalost...Vidi se na njima, a vidi se i na nama, nas dvojica smo isto sa Balkana... Vide se na nama da je to katastrofa. Ako još oišta mogu reći što se tiče košarke, imamo duži sastav, više igrača koji mogu ući da nam daju energiju. Oni igraju ekstremnu košarku sa Željkom, to je dovedeno do savršenstva. Zato smo i izgubili prve dve, nismo mogli , ali vraćamo se sa energijom, borili smo se kao lavovi ove dve utakmice. Vidite i razliku u skokovima. Igrači koji nisu mnogo igrali u sezoni nam dau energiju, jer su stvarno dobri igrači. To nam je prednost - počeo je Hezonja.

Hezonja je ostao potresen posle strašne tragedije koja je zadesila Srbiju...

- To je katastrofa. Nisam mogao da verujem da se to događa na Balkanu. Ne znam šta da vam kažem. Bio sam mnogo hladnokrvan u životu, što se tiče nekih stvari, ništa me nije doticalo, ali u šoku sam posle ovoga. Danas se videlo ui po celom danu i po treningu, i po igri. Užas, ne znam šta da kažem...

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Istakao je hrvatski košarkaš da je energija jedan od presudnih faktora.

- Energija... Igramo opet kod kuće, i preokrenuli smo seriju, opet imamo naš teren. Imamo prednost i sa dužom rotacijom, što nama igračima nije baš drago, ali svi ulaze i donose nam energiju. Teško je igrati po 40 minuta, kao što igraju neki igrači Partizana. Teško je to, ovo je ozbiljna košarka... Nadam se da će nam to biti prednost...

U petom meču, crno-beli će biti jači za Kevina Pantera koji se vraća nakon suspenzije.

- Imamo dosta igrača koji ga mogu čuvati u svakom trenutku. Pokušaćemo opet napraviti nešto za njega, kako bi ga zaustavili, jer je on fenomenalan igrač. Pokušaćemo da pobedimo i odemo na Fajnal for.

Kada je reč o povredi Gabrijela Deka, Hezonja nije optimističan.

- Ne izgleda dobro... Nisam ga nikad video da se nasmejao, a kamoli da plače... Čovek je "glavom kroz zid", nije mi baš izgledao dobro.

Košarka Partizan Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Real ima duži roster, što bi mogla biti prednost, smatra Hezonja.

- Tu smo... Širina je na našoj strani. Košarka apsolutno na njihovoj, što se tiče naše serije, iako smo sada igrali mnogo bolje nego kod kuće, što baš i ne mogu da shvatim. Navijači... Željko... Ja bih voleo isto da ih vidim, da ne igraju protiv nas, na Fajnal foru, zbog navijača, zbog svega što će se napraviti u državi. Videćemo, peta utakmica i biće pakao i tamo. Videćemo kako ko reaguje i koliko je ko spreman.

Ipak, neće biti lako, a svesni su toga i košarkaši Reala.

- Realno, vraćamo se kući, i prednost bi trebala biti na nama. Ipak, koliko god imamo dobar roster, to nam u prve dve utakmice ništa nije značilo. Širina je na našoj strani, imaju dosta. Biće pakao i tamo u Madridu, pa šta bude - podvukao je Hezonja.

(Telegraf.rs)

Video: Gabrijel Dek na štakama napustio Arenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    5. maj 2023 | 00:33

    Ako je nesto u ovoj tragediji i tugi za pohvalu to je solidarnost i saosećanje svih ljudi na Balkanu ( ne računajući Albance koji i nisu ljudi) sa žrtvama i njihovim roditeljima. Hrvati, muslimani, Slovenci,naši Pazarci...Nadam se da će svi jednom shvatiti da su nam sva zla i ratove napravili američki i engleski satanisti uz pomoć plaćenika i ološa sa svih strana. Manipulacija istorijom, činjenicama, istinom, stvaranje mržnje i zla, zavadjanje, to je specijalnost Amerikanaca i engleskih incestoidnih zločinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA