Otac mu je bio diler, majka zavisna od heroina, a onda je ON uspeo u životu: Klasična priča iz američkog geta! (FOTO) (VIDEO)

Životna priča Flojda Mejvedera juniora nalik je na mnoge američke sportske priče iz geta

  • 5

Najveći bokser u istoriji, ili jedan od najvećih Flojd Mejveder junior klasičan je primer malog crnca iz geta koji je uspeo. Siromašno detinjstvo u zabačenom delu grada i dečak koji želi da se izvuče iz svega toga.

>>> MEJVEDER UĆUTKAO MEKGREGORA: Izudarao ga u 10. rundi, pobedio u meču milenijuma (VIDEO) (FOTO)

Poslednjim mečom karijere, nikad lakšim u svojoj profi istoriji, zaradio je 300 miliona dolara i pokazao da je neprikosnoven. A njegova priča slična je mnogima u SAD.

>>> Pogledajte poslednju rundu u kojoj je Mekgregor jedva živu glavu izvukao (VIDEO)

Ono što ga deli od drugih je da je imao boksersko poreklo i nije upao u to slučajno. Otac Flojd Mejveder stariji i ujaci su mu bili bokseri, jedan od njih čak i šampion sveta. Ali, Flojd Mejveder stariji, baš kao u lošem filmu, nije uspeo da održi visok nivo zarade od boksa u to vreme pa je počeo da diluje drogu.

Uhapšen je i osuđen na 5 i po godina.Za to vreme majka je postala zavisnica od heroina. Zbog svega toga socijalna služba ga je poslala kod bake.

Međutim, Flojd junior je video da od škole neće imati vajde, pa je napustio srednju školu i posvetio se boksu i postao NAJBOLJI ikada. I što je manje važno najbogatiji sportista ikada. Sam nadimak "Money" (novac) dovoljno govori.

Pre profesionalne karijere radio je amaterski i imao 84 pobede i osam poraza. Postao je prvi američki bokser koji je pobedio takmičara sa Kube u proteklih 20 godina. To je bilo na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Foto: AP/Tanjug

U profi karijeri (1996. počeo) je stigao do 50-0 skora i to će ostati dugo nedostignuto.

Osim toga osvojio je 15 titula prvaka sveta u četiri kategorije. Pred njim su padali i takve veličine poput Oskara dela Hoje, Meni Pakjaa, Hesusa Čaveza, Hoze Luis Kastilja i drugih.

Foto: AP/Tanjug

Pogledajte kratak prikaz Flojdovih borbi kroz karijeru

Koliko je Flojd manimejker Mejveder bio dominantan govori i čuvena američka statistika, a pošto su oni najbolji u tome, red je da pogledamo šta kaže. Čuvena Kompu boks statistika koja računa bokserske udarce koji jedan borac zada i primi najbolje pokazuje njegovu dominaciju.

Flojd Mejveder junior pogađa 46% svojih udaraca, do recimo dva najbolja borca nove ere Velter kategorije Serhio Martinez i Miguel Koto imaju 34%.

Sa druge strane recimo Kličko je imao 13%,  Muhamed Ali 4%, Šuger Rej Leonard 13%

Naravno, život van ringa nije bio ružičast i bed boj Flojd je imao i policijski dosije, ali uglavnom zbog kućnog nasilja zbog čega je dobio 200 sati dobrotvornog rada i godinu i po dana uslovne kazne.

Foto: AP7Tanjug

(Telegraf.rs/Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    27. avgust 2017 | 17:29

    Dogovoren rezultat,logicna pobjeda i nitko na podu.u svakom slucaju zanimljiva borba za gledaoce

  • misael

    28. avgust 2017 | 00:03

    sta je vama njegov otac je bio svetski sampion u istoj kategorii kao floyd bio godinama najbojli sad odma droga kao uspeo je on iz nicega uspeo je zato sta od svojoj 5 godini njegov ga otac i ujak vodili na treninge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA