Bokserski spektakl u Zrenjaninu uz besplatan ulaz

Kvalitetni boks se vratio u grad na Begeju

  • 0

Kristalna dvorana na Begeju biće poprište borbi za nacionalni dres boks selekcije Srbije. Ljubitelji boksa u Zrenjaninu videće na delu najbolje boksere Srbije u okviru takmičenja na nacionalnom nivou.

Izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije biće održan 23. decembra 2017. godine sa početkom u 18 časova u zrenjaninskoj sportskoj lepotici.

>>> Gledam medalje i plačem: Bio je veliki bokserski as, a sada preživljava čisteći ulice! (FOTO) (VIDEO)

Meč pod nazivom „Selektor - Novinari“ u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici sel ektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje. S druge strane preko selekcije novinara, koju predvode Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, klupski bokseri imaće priliku da upravo oni uđu u nacionalni tim.

VELIKI POVRATAK BOKSA

Jedan od najboljih boksera grada Zrenjanina, koji je upravo u Kristlanoj dvorani pre pet godina odbarnio titulu Sveslovenskog prvaka i nakon toga rekao zbogom takmičarskom boksu, okrenuvši se trenerskom pozivu, Milan Piperski najavio je sjajne mečeve i nešto što će dovesti do novog razvoja ovog plemenitog sporta.

- Svi koji budu želeli da treniraju boks u Zrenjaninu moćiće to da rade besplatno u BK Petrovgrad. Cilj nam je omasovljavanje i novi razvoj ovog sporta koji se u proteklom periodu u velikoj meri izgubio na srpskoj sceni.

- Boks je uvek prisutan, ali njegova moć i njegova snaga su u poslednjih dve decenije su nestali. Imamo novi plan, novu strategiju kojom ćemo pokušati izaći iz mulja u kome se nalazimo, verujem da smo na dobrom, novom putu sa novim predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom, koji je postavio nove temelje za razvoj boksa u Srbiji.

- Jedan od razloga zašto će meč „Selektor-Novinari“ biti održan u Zrenjaninu je upravo taj što želimo da boks izađe iz anonime i dobije svoje nove poklonike, a vrata BK Petrovgrad su svim ljubiteljima boksa širom otvorena – istakao je trener boks selekcije Srbije Milan Piperski.

NA ZLATIBORU OD 10. JANUARA

Nakon spektakla koji nas očekuje u Zrenjaninu, sledi kratka pauza usled novogodišnjih i Božićnih praznika, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu.

- Mečom u Zrenjaninu vraćamo pravilo koje je važilo u ex Jugoslaviji i zlatnoj eri boksa na ovim prostorima, a to je da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju, istovremeno pružajući mogućnost da se do tog statusa i dođe sopstvenim snagama. Jednostavno, uđeš u ring, pobediš i dobio si priliku da dobiješ status reprezentativca. Nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks u Srbiji.

Nakon meča u Zrenjaninu i priprema koje očekuju naše reprezentativce, najpre na Zlatiboru, zatim u Minhenu u nemačkom boks kampu PETKOS BOX PROMOTION čiji je vlasnik naš Aleksandar Petković i koji će ujedno biti sponzor ovih priprema, novu priliku da pokažu svoju snagu i znanje bokseri Srbije imaće na Državnom prvenstvu koje će biti održano u februaru 2018. i koje će biti novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije – zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin na konferenciji u Zrenjaninu.

PAROVI

Elita (seniori):

Kategorija do 52 kg: Dušan Janjić vs Nemanja Gavrilović

Kategorija do 69 kg: Petar Stošić – Nikola Živanović

Kategorija do 75 kg: Stefan Panić – Branko Gubaš

Kategorija do 81 kg: Filip Stanković – Saša Milovac

Kategorija do 81 kg: Nikola Stanković – Geard Ajetović

Kategorija do 91 kg: Nikola Vlahović – Marko Docić

Mladi:

Kategorija do 52 kg: Rade Joksimović – Aleksandar Jovanović

Kategorija do 64 kg: Nenad Jovanović – Matija Tijanić

Kategorija do 69 kg: Miloš Obradović – Milan Branković

Kategorija do 69 kg: Zlatko Janjić – Dejan Dašić

Kategorija do 75 kg: Nikola Đuka – Aleksa Mitić

SELEKTORI - NOVINARI

Parovi:

MUVA: Dušan Janjić vs Saša Suljić

BANTAM: Veljko Gligorić vs Nemanja Gavrilović

LAKA: Miloš Janković vs Sebastijan Šaćiri

POLUVELTER: Damjan Grmuša vs Lazar Stanojević

VELTER: Petar Stošić vs Nikola Živanović

SREDNJA: Aleksa Marković vs Stefan Panić

POLUTEŠKA: Filip Stanković vs Saša Milovac

TEŠKA: Nikola Vlahović vs Marko Docić

SUPERTEŠKA: Vladan Babić vs Milutin Stanković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA