MMA spektakl u Srbiji: Brazilac silovito do titule protiv Hrvata, ring devojke seksi izgledom izludele muškarce (FOTO) (VIDEO)

Falkao i Pokrajac obeležili borbe u Ožacima

  • 2

Spektakl dostojan najvećih MMA borbi održan je na severu Srbije pod nazivom Serbian Battle Championship 21 – Revenge! Rat u heksagonu u prelepom ambijentu Sportskog centra „Odžaci“ pripao je brazilskoj četi koja je odnela četiri pobede, od toga i obe glavne borbe večeri, ujedno i šampionske pojaseve.

Vrhunski internacionalni borilački spektakl Serbian Battle Championship 21 – Revenge ispunio je do poslednjeg mesta halu, pružio svim ljubiteljima mešovitih borilačkih veština veče za pamćenje i stavio Odžake na mapu najraskošnijih MMA mečeva u Evropi.

Borilačko veče otvorio je pobedom srpski borac, mladi ratnik Predrag Bogdanović savladavši veoma talentovanog kolegu iz Hrvatske Luku Sumića gušenjem u prvoj rundi.

Foto: Promo/Serbian Battle Championship 21 – Revenge

Briljirao je i mladi Ognjen Salatić, velika nada ''Family Fight Team-a'' koji je u njegovom dvanaestom profesionalnom MMA nastupu zabeležio pobedu nad Danijelom Kokorom, poznatim sprskim borcem kome je ovo bila 33 profesionalna MMA borba. Još jednom na visini zadatka bio je iskusni Nemanja Kovač, bivši šampion SBC u lakoj kategoriji. Ovaj put pod snažnim udarcima popularnog Kovača pao je dokazani domaći borac, majstor džudoa Slavoljub Mitić nokautom u drugoj rundi.

Najuzbudljivija borba večeri koja je publiku digla na noge bila je između jednog od najboljih srpskih boraca u lakoj kategoriji koji iza sebe ima 20 borbi, koji je trenirao i ulazio u profesionalna borilišta širom sveta, Slobodana „Limp“ Maksimovića i opasnog borca iz Brazila, vlasnika nekoliko šampionskih pojaseva Benedita Silve Azevedea. Debi za najprestižniju domaću i regionalnu organizaciju Slobodan je krunisao pobedom posle tri runde jednoglasnom oglukom sudija.

Foto: Promo/Serbian Battle Championship 21 – Revenge

Glavne borbe večeri u kojima je ulog bio šampionski pojas bile su kratke, završene su već u prvoj rundi, ali su publici pružile pravi užitak ratom u heksagonu od prve do poslednje sekunde borbe.

Vlasnik SBC pojasa u lakoj kategoriji, predstavnik legendarnog ''Chute Boxe'' tima iz Brazila Džekson Loureiro Tortora opravdao je naslov šampiona pobedivši gušenjem u prvoj rundi izazivača, srpskog borca i predstavnika T’n’T GYM-a iz Slovenije koji je do bitke u Odžacima imao devet pobeda i samo jedan poraz Stefana Zvijera.

U glavnoj borbi večeri, u poluteškoj kategoriji do 93 kilograma legenda brazilskog MMA sporta, Majkl Falkao poznatom kao „Big Rig“ slavio je tehničkim nokautom nad prekaljenim MMA ratnikom iz Hrvatske Igorom „The Duke“ Pokrajcem.

Foto: Promo/Serbian Battle Championship 21 – Revenge

Iako je imao ogromnu podršku publike u SC „Odžaci“ Pokrajac nije uspeo da savlada brazilski zid i tako nakon tri godine od poslednje borbe koju je imao u najjačoj svetskoj MMA organizaciji UFC povratak na MMA scenu ovekoveči pobedom. Falkao je bio nemilosrdan i u njegovoj 56 borbi demonstrirao silu koja ga je dovela do 40. trijumfa u karijeri.

- Nastavljamo da pomeramo granice. Uvek dajemo sve od sebe da svaki naredni događaj bude bar korak dalje. Organizacija Serbian Battle Championship 21 – Revenge sa najjačim fight card-om do sada opravdala je sva očekivanja učešćem vrhunskih majstora ovog sporta. MMA veče u Odžacima dalo nam je novi zadatak, novi izazov, da naredna revija potuče sve do sada prikazano, a mi volimo teške zadatke, volimo da pomeramo granice, što konstantno i činimo. Pored prepunog gledališta, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC Revenge 21 putem besplatnog internet stream-aa, kao i putem malih TV ekrana na TV O2. Po komentarima, sve je prošlo i bolje nego što smo očekivali, a SBC je jos jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta. Jedva čekamo narednu Serbian Battle Championship manifestaciju – zaključio je prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

Foto: Promo/Serbian Battle Championship 21 – Revenge

Zanimljivo je i to da je pojas i trofej predao prošlogodišnji pobednik Satoši Iši, Japanac koji se bori pod hrvatskom zastavom, a koji je 2018. dodelu pehara obeležio tako što je gledao u grudi ring devojke.

Ta ista ring devojka se pojavila i ove godine, a Satoši joj je ovoga puta merkao guzu.

Video kompletnog događaja možete pogledati ispod:

REZULTATI, 04. maj 2019. godine

Hala SPC, Odžaci (Srbija)

1. Predrag Bogdanović pobedio Luku Sumića gušenjem – Submission (Rear-Naked Choke) 1R. 3:08

2. Dušan Salkanović pobedio Mirka Jovanovića gušenjem – Submission (Rear-Naked Choke) 1R. 4:40

3. Nemanja Kovač pobedio Slavoljuba Mitića nokautom – KO (Punch) 2R. 0:26

4. Gian Siqueira pobedio Nebojsu Mršića gušenjem – Submission (Rear-Naked Choke) 1R. 2:29

5. Ognjen Salatić pobedio Danijela Kokoru tehničkim nokautom – TKO (Punches) 2R. 1:15

6. Manoel Fernandes Neto Jr. pobedio Mira Jurkovića gušenjem – Submission (Rear-Naked Choke). 1R. 3:58

7. Slobodan Maksimović pobedio Benedita Silvu Azeveda jednoglasnom odlukom sudija – Decision (Unanimous) 3R. 5:00

Printskrin: Facebook/SerbianBattleChampionship

Co-Main Event

8. Jackson Loureiro pobedio Stefana Zvijera gušenjem – Submission (Rear-Naked Choke) 1R. 4:20

Main Event

9. Maiquel Falcao pobedio Igora Pokrajca tehničkim nokautom – TKO (Punches) 1R. 4:55

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zgb

    5. maj 2019 | 15:36

    Falkao je onaj lik sto je udario curu na benzinskoj pa su on i njegov frend dobili batina on njezinih frendova ,ima i video toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA