≫ 

Zakazana borba veka vredna 300 miliona dolara: Nurmagomedov i Mejveder ulaze u ring!

Ruski borac pokušaće da skine oreol nepobedivosti amerčkom bokseru koji će samo zbog Dagestanca raditi borbu nakon dve godine pauze

  • 23

Dogovor je "pao" - ruski MMA borac Habib Nurmagomedov i američki bokser Flojd Mejveder, "ukrstiće" pesnice januara naredne godine u spektaklu vrednom 300 miliona dolara!

Ovu informaciju servirao je u javnost menadžer Nurmagomedova, Ali Abdelaziz, i vrlo brzo izazvao euforiju među ljubiteljima boksa i borilačkih veština.

Mejveder je trenutno u penziji, ipak njegova nedavna izjava da bi mogao da se vrati 2020. godine mnoge je zainteresovala o planovima Amerikanca i ko bi mogao da bude njegov rival. Uz to je i dodao da sa predsednikom UFC orghanizacije Dejnom Vajtom "radi na jednom spektakularnom događaju".

Iako i dalje nema zvanične potvrde "borbe veka", spekuliše se da je dogovor postignut i da iza spektakla stoji organizacija "Zuffa Boxing enterprise", koju takođe vodi Dejna Vajt.

Abdelaziz je pomenuo Saudijsku Arabiju kao moguću lokaciju borbe koja će, kako kaže, premašiti vrednost one koja je akumulirana pre dve godine kada su snage odmerili Mejveder i Mekgregor.

- Borba je odranije planirana, ali je "veliki tata" borilačkog sporta današnjice (Dejna Vajt) skrivao od očiju javnosti. Samo nas troje je znalo šta se sprema, i da budem iskren drago mi je što je Vajt sa Flojdom konačno dgovorio borbu - napisao je Abdelaziz.

Ljubitelji borbe željni su okršaja Mejvedera i Nurmagomedova, o njihovom duelu spekuliše se već godinu dana, a priča je aktuelizovana onog trenutka kada je Mejveder savladao Mekgregora.

U međuvremenu, Nurmagomedov je branio titulu u oktagonu protiv Dastina Poirijea u septembru ove godine, pa nije bilo prostora da se njegov tim i on sam ozbiljnije posvete spektaklu sa Mejvederom, ali sada je došao trenutak da se krene u taj poduhvat.

U tom momentu, ipak, Habib je odbio mogućnost okršaja sa Mejvederom, pominjao je Tonija Fergusona kao narednog rivala u ovoj fazi njegove karijere.

- MMA mi je u ovom trenutku važniji od boksa - rekao je tada Nurmagomedov, nedugo nakon trijumfa nad Poirijeom.

Podsetimo, Mejveder se zvanično penzionisao nakon slavne pobede nad Mekregorom pre dve godine, u međuvremenu je odradio jednu egzibiciju, a sve upućuje na to da ćemo ga ponovo gledati u svom "prirodnom okruženju" preko puta dagestanske "zveri".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    23. novembar 2019 | 16:34

    Већ смо гледали Мејведера и Конора у боксу, нек сад Мејведер против Кабиба ради ММА меч, мада то би трајало 15 секунди

  • 88

    23. novembar 2019 | 17:25

    Kad mu Konor nije mogao nista na ruke,tek Habib ne moze nista...nerelna borba

  • UFC

    23. novembar 2019 | 18:01

    S obzirom koliko su Habibovi "fanovi" nerealni oni verovatno misle da ce Habib da dobije i Flojda. Ajd Konor je jos i imao 10% sansi protiv Flojda jer je dobar na ruke i udara jako tom levicom, ali Habib ima 2% sansi. Da je Habib neki nokauter koji jako udara pa ajd jos nekako mada bi i tad bile skoro nikakve sanse da uradi nesto protiv Flojda. Ovo ce bukvalno da bude setnja u parku za Flojda ako uopste dodje do borbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA