≫ 

Držao sam pištolj u krilu i razmišljao da pucam: Dionte Vajlder otkrio šokantne detalje iz života

Bokserskog šampiona slomila depresija zbog bolesti deteta

  • 0

Američki bokser Dionte Vajlder (34) otkrio je u ekskluzivnoj ispovesti da je razmišljao o samoubistvu usled problema u podizanju ćerkice Naidže i borbe sa depresijom.

Svetski šampion je imao samo 19 godina 2005. kada mu je rođena najstarija ćerka kojoj su odmah po dolasku na svet ustanovljeni problem sa kičmom. Udarač iz Alabame je otkrio i da je nakon toga često bio u depresiji i da je pomišljao čak i da digne ruku na sebe.

- Najlošiji period za mene desio se pre mnogo godina kada mi se rodila prva ćerka. Posebno je 2006. bila teška do te mere da sam držao pištolj u krilu i bio spreman da izvršim samoubistvo. To su česte misli koje ti dođu u glavu u teškim trenucima - svi smo ljudi. To često pada napamet i drugima koji prolaze kroz depresiju ili razna žaivotna iskušenja. Kao jedini način za rešenje problema vidite okončanje života. Ne razmišlajte o drugima, milsite samo o sebi i tome šta vam se događa - izjavio je Vajlder za BT Sport.

Diontej Vajlder Foto: AP/Tanjug

Potom je prepričao dane borbe sa problemima deteta.

- Bilo je teško kada imate 19 godina i prvo dete vam se rodi sa poremećajem. Svi smo se molili da nam se deca rode zdrava i kada vas neko iskušava tako u životu , posebno kao mladića, morate sami da pronađete svoj put. Ali, onda je veći izazov pred vama, vaše dete zbog problema traži veću pažnju nego neko drugo normalno dete, a tu su i računi koji se neće sami platiti. Video sam sve to, iksusio, znam koliko je teško - napomenuo je Vajlder.

Zanimljivo da je Vajlder radio kao konobar u jednom restoranu dok u oktobru 2005. nije uzeo rukavice kao poslednji pokušaj da zaradi novac za bolesno dete. Nakon olimpijske bronze 2008. postao je i svetski šampion i uspeo da izjednači rekord Muhameda Alija od deset vezanih odbranjenih titula u teškoj kategoriji.

Tajson Fjuri i Deontej Vajlder Foto: AP/Tanjug

Vajlder se sada sprema za novu borbu, tačnije revanš koja ga očekuje protiv Britanca Tajsona Fjurija kojeg je nokautirao prošli put, a ispričao je i kako se u teška vremena spremao za borbe.

- Tuširao sam se hladnom vodom, svakoga dana i čim bih izašao iz kupatila odmah bih otišao na spavanje i budio se kao nov čovek sa novim razmišljanjima, mnogo pozitivnijim. To praktikujem i danas, ne predajem se i želim da motivišem ljude oko sebe da prebrode najteže trenutke. Svi smo ljudi - zaključio je Vajlder.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA