Borac za Srebrenicu, "albanski čekić" protiv "crne zveri" i jedan od najvećih ikad: Brutalan UFC 247

Ljubitelji MMA će biti u prilici da uživaju u ozbiljnim borbama

  • 11
UFC 247 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Instagram/mirsadbektic

Predstojećeg vikenda očekuje nas UFC 247, koji će biti održan u Hjustonu u noći između subote i nedelje, a gde će glavna zvezda biti Džon Džons!

Legendarni šampion poluteške kategorije odmeriće snage sa Amerikancem Dominikom Rejesom, koji je u seriji od šest vezanih trijumfa u UFC-u, dok je u karijeri ostvario 12 pobeda iz svih 12 mečeva.

Zato mnogi smatraju da Džon Džons, jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, neće imati lak zadatak da odbrani titulu i da Rejes može da ga uzdrma.

Džons je favorit po kladionicama, kvota na njega je svega 1,22, dok se kvota na Rejesa kreće oko 4.5.

Iako legitimno nosi epitet jednog od najvećih MMA boraca svih vremena, Džons u poslednjih nekoliko borbi nije impresionirao, a imao je i poznati doping skandal kada je pao na testu posle borbe sa Danijelom Kormijerom u legendarnoj borbi, zbog čega je privremeno imao suspenziju od dve godine, koja je kasnije ukinuta.

Džon Džons, Ovens Sent Pru Džon Džons u duelu protiv Ovinsa Sent Prua; Foto: AP/Tanjug

Džons u karijeri ima svega jedan poraz i to još 2009. godine od Meta Makila, kada je diskvalifikovan zbog nelegalnog udaranja laktovima i očekuje se da nastavi seriju.

Druga najvažnija borba za UFC 247 je između Valentine Ševčenko i Kejtlin Čukejgen, u kojoj je ulog titula u muva kategoriji u ženskoj konkurenciji.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ufc (@ufc) on

Pored njih, u glavnih pet borbi su Han Adams protiv Džastina Tafe, kao i dva momka poreklom sa Balkana, koji nastupaju pod zastavom drugih država.

Mirsad Bektić, koji je rođen u Srebrenici, a sada nastupa kao Amerikanac. Mirsad se bori protiv Dena Iga iz Amerike. U dosadašnjoj MMA karijeri, Mirsad ima skor od 13 pobeda i 2 poraza, dok njegov rival ima 12 pobeda i 2 poraza i trenutno je u seriji od četiri vezana trijumfa.

Borcu iz Bosne je ovo veoma bitan meč, jer je u poslednjoj UFC borbi poražen od Džoša Emeta, i ukoliko bi vezao još jedan, bio bi u problemu kada je njegov status u najjačoj MMA promociji.

Mirsad je inače poznat i po tome da često ističe svoje poreklo i to što je rođen u Srebrenici i borbe često počinje tako što izlazi u majici u kojoj je poruka za Srebrenicu i to da se zločin koji je počinjen 1995. godine ne sme nikada zaboraviti.

 
 
 
View this post on Instagram
We wish everyone celebrating a wonderful Eid al-Adha, Eid Mubarak!A post shared by Mirsad Bektić UFC (@mirsadbektic) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mirsad Bektić UFC (@mirsadbektic) on

Poštovalac je i Alije Izetbegovića, na člijem se grobu slikao

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mirsad Bektić UFC (@mirsadbektic) on

Još jedna borba koja se nalazi među pet najatraktivnijih jeste borba Ilira Latifija i Derika Luisa. Albanski čekić, kako zovu Latifija, koji se bori pod zastavom Švedske, u karijeri ima skor od 14 pobeda i 7 poraza, ali ima seriju od dva vezana poraza, pa je u problemu ukoliko doživi i treći.

A neće biti lako da to izbegne, jer mu je protivnik jedan od najopasnijih nokautera UFC-a, Derik Luis, zvani "crna zver". Luis u karijeri ima skor od 22 pobede i 7 poraza.

Albanac je poznat i kao neko ko često ističe svoje poreklo na drušvenim mrežama, a i u ring ulazi sa zastavom Albanije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ilir Latifi (@ilirlatifi) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ilir Latifi (@ilirlatifi) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ilir Latifi (@ilirlatifi) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лили

    7. februar 2020 | 17:15

    Срби никада нису починили геноцид!

  • Mimi

    7. februar 2020 | 16:01

    Bektić je dokaz da nije bio genocid u Srebrenici, rodio se!

  • Nekoizfrancuske

    7. februar 2020 | 17:27

    Da je neki srbin dosao sa majcom o ubistvu srba, u bosni, hrvatskoj ili kosovu onda bi ceo svet brujio o tome. Opsovao bi ali mi nebi bio pusten komentar ! Nista gore nije nego kad zivis zivot a ni neznas za svoje poreklo, ko razume shvatice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA