≫ 

Prelepa bokserka postala medicinska sestra: Stavila hirurške rukavice i ušla u borbu protiv korone

Potez koji je oduševio ceo svet

  • 0
Kim Klavel Printskrin: Youtube/LE KING KONG URBAIN/Instagram.com/kimKlavel

Borba protiv korona virusa u punom je jeku širom sveta, a prvi na liniji fronta su doktori i medicinsko osoblje. Pošto su bolnice u svim zemljama sveta pretrpane, a lekari i medicinske sestre na izmaku snaga, u pomoć im je pritekla i jedna bokserka.

U pitanju je Kim Klavel, koja boksuje pod zastavom Kanade, a koja je školovana za medicinsku sestru.

Pošto je njen poziv za koji se školovala sada najpotrebniji čovečanstvu, ona je odlučila da bokserske rukavice zameni hirurškim, da obuče mantil i da pomogne svojim kolegama medicinarima.

- Neki ne razumeju situaciju sa korona virusom, i ne žele da ostanu u svojim sobama. To je veoma teško. Mi moramo da budemo i medicinske sestre i psiholozi u isto vreme.

- Nisam uplašena, znam kakav je rizik, ali ne bojim se. Želim da pomognem ljidma i ne razmišljam o sebi. Pratim pravila i štitim se, jerželim da zaštitim i ostale ljude.

- Imala sam izbor, mogla sam da ostanem kod kuće, da ne radim ništa i da čekam novac od vlade. Ne, imala sam dozvolu da pomognem i moram da pomognem, pa sam to učinila. Osećam da mogu da napravim razliku - rekla je ova 29-godišnja bokserka iz Kanade.

Pogledajte i neke od njenih fotografija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA