"Orao" se vraća u oktagon: Nurmagomedov protiv Gejdžija pre kraja godine

Čeka nas spektakl

  • 1
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov boriće se pre kraja ove godine protiv Džastina Gejdžija, potvrdio je Habibov menadžer Ali Abdelaziz.

Šampionu lake kategorije UFC iz Dagestana je nedavno preminuo otac Abdulmanap Nurmagomedov od posledica koje je izazvao korona virus.

Zbog toga je Dejna Vajt, prvi čovek UFC organizacije rekao da će ona ostaviti Nurmagomedova na miru bar neko vreme, ali je šampion već odredio kada će natrag u oktagon.

Potpuno suprotno tome, mediji su čak prethodnih dana prenosili informacije da će se Habib penzionisati.

- Habib se ne povlači. On ima neke ciljeve i neke stvari da postigne. Siguran sam da će Dejna Vajt svima staviti do znanja kada će se Habib boriti. Imamo blokbaster glavni događaj između Habiba i Džastina Gejdžija. Dvojica najboljih u lakoj kategoriji i skorijoj istoriji. Videli smo šta je Džastin uradio svom prethodnom protivniku. Rašrafio je Tonija Fergusona i učinio da izgleda kao potpuni amater - rekao je Abdelaziz za TMZ sport.

On je inače menadžer i Gejdžiju, ali na konkretno pitanje o datumu borbe nije hteo da odgovori već je odgovornost prebacio na Vajta.

- To je posao Dejne Vajta, da proglašava borbe jer je on promoter, pa neću da pričam u njegovo ime, ali je ćete videti Habiba i pre kraja ove godine - rekao je Abdelaziz.

Da podsetimo, Nurmagomedov je poslednji put ušao u oktagon da bi branio titulu u lakoj kategoriji još septembra 2019. godine. Tada je Dastin Poarije bio rival i nije uspeo da savlada neporaženog Rusa.

On je imao zakazanu žestoku i dugo čekanu borbu sa Tonijem Fergusonom, ali je taj okršaj otkazan zbog korona virusa i otežanog kretanja i karantina proletos.

Umesto Nurmagomedova, sa Fergusonom se borio Gejdži i prebio inače ozbiljnog udarača u lakoj kategoriji.

Video: Sledeći je Habib: Sprema se novi istorijski okršaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA