≫ 

Nikolić sačuvao WBC pojas: Učinio sam to u srpskom stilu, završena je bajka o vatrogascu i policajcu

Marko Nikolić bolji od Francuza Boe jednoglasnom odlukom sudije

  • 2
Marko Nikolić - Patrik Boa

Foto: ATA Images

Srpski bokser Marko Nikolić odbranio šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji. Vatrogascu i šampionu iz Srbije, Nikoliću suprotstavio, se policajac i šampion iz Francuske Patrik Boa koji je odmah po dolasku u Beograd najavio žestoku borbu i jedini cilj - savladati našeg takmičara i odneti pojas u Francusku.

U strahovitom boju koji su u ringu vodili Marko i Patrik svih 10 rundi, publika preko malih TV ekrana mogla je da uživa i vidi trijumf našeg asa. Meč je održan bez prisustva publike usled mera sprečavanja i zaštite od virusa korona na celokupnoj teritoriji naše zemlje.

Najbolji bokser Srbije, 31- godišnji Marko nakon velike borbe sa Francuzom u deset rundi stigao je do pobede jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Bila je ovo 26 uzastopna pobeda Nikolića na profi sceni, bez poraza. Srpski as je potvrdio ono što je govorio pre meča, da se odlično kreće, da je spremam sto odsto i da je samopouzdanje na najvišem mogućem nivou.

- Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam i branim, tuđe ne želim i nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenurajući, misleći kada će doći do ovog trenutka usled otkaza i pomeranja meča zbog COVID situacije, kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržai. Konačno, bajka o vatrogascu i policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske - rekao je Nikolić i dodao:

- Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. Smatram da sam mnogo uradio na pripremama koje su se zbog korone i čitave situacije oko toga odužile na skoro celu godinu. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe.

Marko ističe da ga Francuz nije iznenadio otporom koji je pružio.

- Brz, nepredvidiv i istrajan. To je dokazao odmah u prvim rundama našeg susreta, kada sam mu zadao udarce od kojih je trebao biti slomljen, ali on je ustajao i vraćao se. Bilo mi je jako važno da ostanem smiren i koncentrisan na moj plan, rasporedio sam snagu i čekao pravi trenutak da završim ovaj susret. Bio sam spreman na najjači tempo svih deset rundi, jer boks je takav nikada se ne može predvideti koliko će borba trajati i kojim će putem ići, uvek su sve opcije u igri, pa ko više izdrži.

Iz bataljona SAJ-a Republike Srpske Marko je dobio beretku sa kojom je izašao na meč sa Francuzom.

- Velika čast, beretka je lično rađena za mene i dostavljena mi uoči mog ulaska u ring – ponosno kaže Nikolić.

Video: Šta se krije iza tetoviranja Vučića: Srpski bokser otkrio zašto je to uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    19. septembar 2020 | 11:08

    Ne pratim boks, ali podržavam sport uvek. Bravo za povedu i lepe reči za svoju otadžbinu. Aj sad 1:1 sa Ražnatovićem da vidimo u kakvoj je zaista formi mladi momak...

  • Lazo

    19. septembar 2020 | 11:19

    A dje je tu ovaj Raznatovic?! Pocjepao bi sve tu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA