Sportisti se masovno odriču Habiba zbog sporne objave: Zvezda PSŽ-a umalo izbačena iz reprezentacije

Lajkovanje na Instagramu nekad može da bude pogubno

  • 4
Habib Nurmagomedov Printskrin: Youtube/UFC - Ultimate Fighting Championship

Poruka Habiba Nurmagomedova predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, odjeknula je u svetu, jer je najpopularniji UFC borac današnjice poručio prvom čoveku ove zemlje da "Alah unakazi njegovo lice".

Habib je ovo uradio iznerviran zbog izjave Makrona da su "islamisti napali Francusku", povodom ubistva profesora Samjuela Patija, kojeg je usmrtio musliman iz Čečenije, nakon što je učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

- Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vređaju osećaje više od jedne i po milijarde muslimanskih vernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete videti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov za njega) više nego svoje majke, očeve, decu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Verujte mi, ove provokacije će im se vratiti - napisao je Habib.

Njegovu objavu lajkovali su mnogi sportisti. Nije isključeno da su mnogi od njih to uradili nesvesni onoga što piše, ili onoga što je na slici, a to je bilo lice Emanuela Makrona sa otiskom đona od cipele preko njega.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Pošto Habiba prate milioni ljudi, među kojima su i mnogi popularni sportisti, mnogi od njih su je lajkovali, a onda upali u probleme. Među sportistima iz Srbije,

Tako je Presnel Kimpembe, fudbaler PSŽ-a, umalo izbačen iz reprezentacije Francuske zbog lajkovanja Habibove objave. Mnogi političari u Francuskoj nazvali su ga idiotom i zatražili da se izbaci iz nacionalnog tima. Habibu je objavu lajkovao i Karim Benzema, jedan od najboljih francuskih fudbalera, koji nekoliko godina već ne igra za reprezentaciju, pa ne mora da strahuje od toga.

Od poznatih sportista, objavu su lajkovali i Dejvid Bekam i Antonio Rudiger, a upravo je reprezentativac Nemačke bio na udaru nemačkih medija zbog svog lajka.

- Naravno da niko ne bi trebalo da lajkuje objave na stranim jezicima ako ih ne razume. Protivim se svakoj vrsti nasilja i osuđujem ga, želim da budem jasan oko toga - rekao je Rudiger za "Sportschau" i uputio izvinjenje svima koje je povredio.

- Izvinjavam se svima koje sam povredio, video sam da je taj lajk dobio puno pažnje. Naravno da ne podržavam ništa što piše u toj objavi - istakao je fudbaler Čelsija.

Video: Habib dolazi u Srbiju: Nurmagomedov nam je poslao poruku u video pozivu Borovčanina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    11. novembar 2020 | 11:23

    Svet je poludeo. Verski ratovi nam tek predstoje.

  • Nikola

    11. novembar 2020 | 12:08

    Imam dosta godina, ali nisam uspeo da razumem potrebu ljudi da vređaju nekoga na verskoj osnovi i da vode ratove zasnovane na verskoj mržnji. Kako ne shvataju da je Bog jedan kako god ga ko zvao?!

  • Dzo Bajden

    11. novembar 2020 | 18:34

    Habibe legendo... a stomse tive verskih ratova,ne razumem kako to ‘tek predstoje’? Zar oduvek svi ratovi nisu bili zasnovani na veri? O cemu vi pricate??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA