≫ 

Stošić se vratio posle izgubljene prve runde i pobedio Poljaka sudijskom odlukom

Novi trijumf Srbina u najboljoj evropskoj MMA organizaciji

  • 5
Darko Stošić, MMA Foto: Profimedia.rs

Srpski borac Darko Stošić zabeležio je još jednu pobedu u KSW organizaciji. Beograđanin je savladao Poljaka Mihala Andrižaka i to posle sudijske odluke posle 15 minuta iscrpljujuće i naporne borbe.

Dva vrlo čvrsta, srčana i uporna borca našli su se jedan naspram drugog. Stošić, koji se dobro pripremio, uz odlično osmišljenu taktiku i Poljak koji nije imao nameru da se preda.

Kao niži borac Srbin je morao da traži kraću distancu i u početku mu to nije išlo pa se tako potrošio na nekoliko promašenih krošea. Sredinom runde Stošić postaje agresivniji, na što Poljak odgovara prvim pokušajem rušenja, ali Darko uspešno odbija taj napad.

Drugi pokušaj dolazi posle tri minuta, ali sada je Andrižak uspeo da ga obori. Sve do kraja runde napadao je iz gornje pozicije, ali je Stošić odgovorio na sve pokušaje jačih udaraca iako je izgubio ubedljivo rundu.

Problem distance i veličine protivnika video se takođe i na početku druge runde. Međutim, posle minut i po druge runde napokon je Stošić napao udarcima u telo i to serijom njih, koju je kvalitetno pogodio.

Tu je počeo da se javlja i umor kod Poljaka, dok je Srbin izgledao sve dominantnije pa je Andrižaka nokauta spasio samo kraj druge runde.

Koliko je Andrižak bio umoran moglo je da se primeti i prilikom pokušaja rušenja odmah na početku poslednje runde, ali se Stošić lako odbranio. Nastavio je Darko strpljivo da kruži i traži udarce, a svakim je nanosio sve veću štetu Poljaku koji više gotovo da ništa nije pokušavao.

Dobio je priliku Poljak dva minuta pre kraja runde, kada je došao do klinča, ali je darko uspešno odbranio najveću opasnost unutar druge dve runde. Do kraja borbe uspešno je bez srljanja odradio posao, što su sudije i potvrdile glasanjem.

Video: Stošić mora da pobedi njega da bi mogao da se bori za šampionski pojas: Bivši izazivač je prepreka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA