"Nikad bliže nisam bio smrti": Ovako je Stalone opisao jačinu udarca preminule bokserske legende

Malo je poznato da je Šejvers bio blizu toga da glumi u Rokiju 3

  • 1
Silvester Stalone Printskrin: Youtube/ Boxing Memories

Smrt Ernija Šejversa, legendarnog američkog boskera, duboko je potresla svetsku javnost, te otuda i ne čudi što je većina medija posvetila svoj prostor čoveku koji je 1970-ih imao važnu ulogu u ringu!

Šejvers je život izgubio samo dan nakon svog 78. rođendana (uzrok smrti nije poznat), a ostaće upamćen po tome da je imao definitivno najjači udarac od svih boksera.

To su čak potvrdili i Muhamed Ali i Leri Holms, s kojima je Šejvers boksovao, te Džordž Forman koji je javno zahvaljivao Bogu što se nikada nisu sreli u ringu.

Erni Šejvers Legendarni Šejvers, levo, u društvu Holifilda Foto: Eugene Gologursky / Getty images / Profimedia

Koliko je Ševjers bio jak, svojevremeno je slikovito opisao i poznati holivudski glumac Silvester Stalone koji je nekadašnjeg boskera angažovao u filmu Roki 3.

Šejvers na kraju nije dobio ulogu tamnoputog Klabera Langa, ali  će ostati upamćeno da je sparingovao sa Staloneom. Tom prilikom glumac mu je viknuo: "Hajde, daj mi pravi udarac", te je vrlo brzo "video zvezde."

Šejversa ga je udario slabijom levom rukom,  a Stalonea su moralid a odnesu u kupatilo kako bi se oporavio. Taj "doživljaj" kasnije je opisao u jednoj rečenici: "To je najbliže što sam ikada bio smrti."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA