≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Završen KSW Epic spektakl u Gljivicama! Stošić brutalno došao do pobede, moćno slavio i hrvatski borac Erslan

S. T.
S. J.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Pratite tekstualni prenos događaja uz našeg izveštača sa lica mesta na Telegraf Sportu

  • 2
Darko Stošić  Michal Martínek Foto: KSW

Gotov je veliki borilački spektakl u poljskim Gljivicama! KSW Epic opravdao je sva očekivanja, a ono što je najvažnije - podario nam je pobedu našeg Darka Stošića nad Mateusom Šefelom tehničkim nokautom već u prvoj rundi.

Pored toga smo videli i sjajnu pobedu hrvatskog borca, Ivana Erslana, koji je takođe tehničkim nokautom u prvoj rundi bio bolji od Bogdana Gnjidika iz Ukrajine.

Za kraj smo videli i borbu dve legende, Mameda Kalidova i Tomaša Adameka, a koja je pripala Adameku, jer je Kalidov doživeo povredu ruke.

U nastavku ste tokom cele večeri mogli zajedno sa našim izveštačem Stefanom Jocićem sa lica mesta da ispratite najzanimljivija dešavanja.

UŽIVO KOMENTAR

23.46 - Dugačka poslednja boks borba pripala Tomašu Adameku! 

Za sam kraj, ono najbolje. U poslednjoj borbi ovog spektakularnog događaja, gledali smo okršaj dve legende, Mameda Kalidova i Tomaša Adameka. Na kraju, pobedu je odneo Tomaš Adamek, prekidom meča. Između druge i treće runde, Kalidov je bio primoran da preda meč, s obizorm na tešku povredu desne šake. Ipak, oba borca su zaista pokazala zašto su istinske legende borilačkih sportova, čime je stavljena tačka, na još jedan fenomenalan događaj u režiji KSW-a.

22.59 - Finalna borba turnira za polutešku kategoriju pripala je Rafalu Haratiku!

Pravi spektakl videli smo u finalnoj borbi turnira za titulu u poluteškoj kategoriji. Publika je gledala odličan meč u tri runde, a na kraju je pobedu, ujedno i titulu odneo Rafal Haratik, pobedom protiv Damjana Pivovarčika, podeljenom sudijskom odlukom. Uspeo je Haratik da dobije dve od tri runde, može se reći i potpuni zasluženo, i na kraju postao novi šampion poluteške kategorije.


22.30 - U međuvremenu, pogledajte i neke od najboljih kadrova sa borbe našeg Darka Stošića, koje je uhvatio reporter sa lica mesta, Stefan Jocić.

22.15 - Nova pauza, sačekaćemo malo na sledeću borbu! 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

22.08 - Nerešeno u okršaju De Frisa i Barneta, niko nije mogao da pobedi submisijom

Zaista interesantan meč mogli su da vide pristuni između Fila De Frisa i Džoša Barneta. Bio je ovo okršaj dva itekako poznata, i legendarna borca, po pravilima "greplinga". Samim tim, nije bilo udaranja, a moglo se pobediti samo submisijama. Ipak, kako nijedan borac to nije uspeo da uradi za 10 minuta, koliko je trajao meč, sudije su proglasile nerešen rezultat.

21.58 - Da vas ne uskratimo za informaciju da je Vaclav Sivak pobedio Mihala Krolika u tajlandskom boksu. Ta borba se odigrala u međuvremenu, a daleko bolji je bio Sivak.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

21.55 - Pogledajte i kako je Stošić uspeo da nokautira Šefela. Udarao ga je kao čekićem, morao je da reaguje i sudija: 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

Više o svemu možete pročitati i u odvojenoj vesti.

21.43 - Poslušajte i ekskluzivnu izjavu Darka Stošića za Telegraf posle velike pobede u poljskim Gljivicama.

Više o tome u posebnoj vesti.

21.26 - POBEDA ZA DARKA STOŠIĆA! Sjajnim nokautom poslao Brazilca "na spavanje"! 

Najbolji srpski teškaš, Darko Stošić slavio je tehničkim nokautom protiv Mateusa Šefela u prvoj rundi, na pripredbi "KSW Epic" u Gljivicama.

Pročitajte više u izveštaju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

21.18 - Ovako je poljska publika dočekala Stošića: 

21.13 - Vreme je za Darka Stošića! Pogledajte kako se naš borac zagrevao za borbu koja je upravo počela u ekskluzivnim snimcima iz svlačionice:

21.10 - Rafal Haratik je uspeo da slavi takođe nokautom, a sve pred borbu našeg Darka Stošića, pogledajte i kako: 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

21.08 - Emotivni Erslan ekskluzivno u suzama za Telegraf: "Ne vidi se na meni, ali duša peva"

- Nismo tako planirali, planirali smo da ga umorimo u prvoj rundi, ali je selo i hvala Bogu da je selo i baš sam srećan. Ne vidi se na meni, ali duša peva - rekao je Erslan.

Pročitajte celu njegovu izjavu u posebnoj vesti.

20.54 - Još jedan nokaut! Damjan Pivovarčuk savladao Klebera Silvu već u prvoj rundi! 

Nastavljaju da se nižu nokauti! Damjan Pivovarčuk savladao je Klebera Silvu nokautom u prvoj rundi! Ovo je bio uvodni polufinalni meč turnira u poluteškoj kategoriji. Bolje je Damjan počeo, a potom iskoristio prvu priliku, i poslao protivnika na pod, i zasluženo trijumfovao.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

20.35 - Erslan pobedio "uprkos" kvotama! Bukmejkeri ga stavili kao autsajdera, a on pobedio sjajnim tehničkim nokautom!

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca, Ivan Erslan slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Bogdana Gnjidka, na priredbi "KSW Epic" u Gljivicama.

Bio je Hrvat silno motivisan i pre meča, a takav je ostao i po ulasku u oktagon. Bio je ubeđen u pobedu, i to je na kraju i uradio.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSW (@ksw_mma)

20.05 - Sledi oko 20 minuta pauze, posle čega nas očekuje spektakularna borba između Erslana iz Hrvatske i Gnjidka iz Ukrajine!

19.58 - Tulšaev pobedio Rusinskog tehničkim nokautom, viđeno nekoliko jezivih udaraca na kraju borbe

Spektakl je nastavljen borbom Konrada Rusinskog i Musima Tulšaeva, u kojoj je na kraju Tulšaev odneo pobedu tehničkim nokautom. U trećoj rundi je pogodio rivala u bradu, a kada je Rusinski pao na pod, Tulšaev ga je šutirao i gazio, dok sudija nije prekinuo meč. Podsetimo, u ovom meču je gotovo sve bilo dozvoljeno, i rađen je po "uličnim" pravilima.

19.40 - Pobeda Pjotra Kačpržaka na početku "KSW Epica"!

Fenomenalan početak večeri videli smo na KSW-u Epic, gde je u prvoj borbi, Pjotr Kačpržak je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Adama Briša. Bolje je Pjotr otvorio borbu, i iskoristio priliku koja mu se otvorila do protivnikovog lica, i sa nekoliko razornih udaraca došao do pobede.

Arena Gljivice, KSW Foto: Telegraf.rs

19.35 - Spremite se, jer polećemo! Događaj je najavljen na spektakularan način i "KSW Epic" može da počne pred odlično popunjenim gledalištem u Areni Gljivice. Poljaci inače mnogo vole MMA sport.

Arena Gljivice, KSW Foto: Telegraf.rs

KOMENTAR PRE POČETKA DOGAĐAJA

Pre toga nas očekuje nekoliko drugih spektakularnih borbi. Pre svega ćemo ispratiti dvoboj između Ivana Erslana iz Hrvatske sa Bogdanom Gnjidkom iz Ukrajine. I taj okršaj može da bude vrlo zanimljiv, a to će biti i jedini klasičan MMA meč. Ukrajinac je blagi favorit da odnese pobedu.

Sa druge strane, Stošić će se sa Šefelom boriti po specijalnim, starim "Prajdovim" pravilima, a to znači da će tokom borbe biti legalni "soker kikovi", kao i udaranje kolenima u parteru i gaženje, što nam donosi još veći nivo brutalnosti. A to očigledno odgovara našem borcu, jer je po kvotama favorit i na njega se tipuje sa 1,35, dok je Brazilac na 3,20.

U poluteškoj kategoriji, imamo priliku da gledamo turnir sa četiri borca za šampionski pojas. Tu ćemo gledati Rafala Haratika, Klebera Silvu, Damjana Pivovarčuka i Marčina Vojčika.

Prvo gledamo polufinala, Haratik - Vojčik i Silva - Pivovarčuk, a onda i finale. Mečevi će biti rađeni u dve runde po pet minuta. Finale će trajati tri runde po pet minuta.

U teškoj kategoriji, imaćemo priliku da gledamo zaista epski okršaj, između aktuelnog šampiona Fila De Frisa i legendarnog Džoša Barneta. Ipak, neće to biti MMA meč, već "sabmišn" borba.

U kategoriji do 99 kilograma, imaćemo priliku da gledamo pravi okršaj legendi, s obzirom na to da će se u oktagonu naći Mamed Kalidov i Tomaš Adamek. Ipak, ni ovo neće biti MMA meč, već je reč o borbi koja će biti rađena u boksu.

Imaćemo priliku da gledamo i tajlandski boks u kavezu, u meču koji će raditi Mihal Krolik i Vaclav Sivak. Meč će biti rađen sa MMA rukavicama, i trajaće tri runde od po tri minuta.

Takođe, biće viđena i jedna prava "ulična" borba u kavezu, a u njoj će se susresti Konrad Rusinski i Muslim Tulšaev. Reč je o MMA meču, koji će biti gotovo bez pravila, s obzirom na to da će biti legalni "soker kikovi", gaženja, udaranje kolenima protivnika na podu, i laktovi.

Ono što je mnogima posebno interesantno, jeste i borba u kimonima, koju će raditi Pjotr Kačpržak i Adam Briš. Reč je o susretu BJJ-a i džudoa, u MMA meču.

Pratićete sve ovo uz izveštača Stefana Jocića sa lica mesta iz poljskih Gljivica.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Stošić ekskluzivno za Telegraf pred KSW Epic

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA