≫ 

Ne možete da vežbate? Evo 7 načina kako da jutarnjim hodanjem sagorite više kalorija!

Kretanje je izuzetno zdravo, a postoje metode uz pomoć kojih iz hodanja možete izvući mnogo benefita

  • 1
Hodanje Foto: pexels.com

Jedan od najlakših načina za početak vežbanja je hodanje. To je odlična kardio vežba u kojoj učestvuju mišići nogu, a srce kuca jaće, piše healthymummy.com.

Ali kako izvući maksimum iz hodanja, i sagoreti dodatne kalorije?

1. Povećajte tempo

Kao i kod drugih kardio treninga, rad sa više intenziteta topi i više kalorija. Pokušajte da ubrzate svoje hodanje. Još jedan benefit je i taj što ćete brže stići do svog odredišta!

2. Svakodnevno hodajte sat vremena

Pokušajte da hodate svakog dana.  Što više to radite, i vaše telo će se brže navići da koristi iste mišiće i postaće vam sve lakše.

Hodanje, trčanje, vežbanje Foto: Pixabay

3. Povećajte broj koraka

Pratite koliko koraka načinite svakog dana. Cilj bi trebalo da bude preko 15.000 koraka - što nije nemoguće učiniti. Idite stepenicama ili siđite ranije iz autobusa i ostatak puta do posla pešačite. Stići ćete za tren oka!

4. Potražite uzbrdicu

Postoji li ruta sa više brda ili uzbrdica? Hodanje uzbrdo pomaže vam da sagorite još više kalorija, a takođe oblikuje vaše kvadricepse, zadnjicu i listove.

Možda ćete u početku ostajati bez daha i brže se umarati, ali postajaće sve lakše i lakše iz dana u dan.

Trčanje, vežbanje, trening Shutterstock

5. Dodajte težinu

Pokušajte da nabavite tegove za noge, ili jednostavno ponesite teški ranac sa sobom. To će učniti da srce brže kuca i počećete da izgrađujete i oblikujete mišiće.

6. Hodajte po pesku

Naučnici kažu da je za hodanje po pesku potrebno 2,7 puta više energije nego za hodanje po tvrdoj podlozi. Pronađite najbližu plažu, ukoliko je imate, i šetajte!

Bugarski čučanj Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

7. Ubacite kratke sprinteve

Ako se osećate spremnije nego što ste bili u početku, uvek možete ubaciti neke kratke sprinteve u svoju svakodnevnu šetnju. Vremenom ćete moći da istrčite čitavu deonicu.

Hodanje je jedna od najboljih vežbi koje možete raditi

Jedna od najjednostavnijih vežbi koja se često zanemaruje u programu za mršavljenje nakon trudnoće je brzo hodanje. Jednostavno je i efikasno. Nije vam potreban lični trener i to je sjajan način da se ne zaglavite u zatvorenom prostoru u teretani ili kod kuće. Uz pravilnu formu i intenzitet, brzo hodanje je provereni način da sagorite kalorije, oblikujete telo i izgubite masti.

Dušica Topić Printskrin: Youtube

Dobra tehnika hodanja je presudna za gubitak kilograma

Tajna je u vizualizovanju cilja pet metara ispred, i hodanje prilično brzim tempom prema tom cilju. Podignite grudi i opustite ramena. Udahnite duboko i pretvarajte se da uvek hodate pravom linijom. Ne trudite se da produžite korake.

Trcanje Pixabay

Pronađite tempo koji vam prija

Najprirodniji i najprijatniji tempo je najbolji, jer je cilj da hodate najmanje 30 minuta dnevno. Brzina i pređena distanca će se vremenom povećati, pogotovo kada uđete u rutinu.

Postavite ciljeve i zadatke

Napravite plan i pridržavajte ga se! Za početak postavite plan od 30 minuta hodanja dnevno. Čim uspostavite tempo i tehniku koji vam odgovaraju, možete početi da merite udaljenost koju ste prešli.

Upoznajte svoju rutu za kretanje

Zdravstveni stručnjaci savetovali su nas da moramo napraviti 10.000 koraka dnevno da bismo ostali zdravi (a neki čak kažu da bi trebalo da težimo cifri od 12.000 koraka ako smo mlađi od 40 godina). To iznosi oko osam kilometara dnevno, pa je razumljivo ako ne uspete odmah da ispunite ovu kvotu.

Najbolje je da pronađete rutu dugu četiri kilometara, tako da možete hodati četiri kilometara do cilja, a zatim isto toliko nazad. Ispunićete svoj cilj dok ste trepnuli.

Video: Plavušu iz Amerike zovu Terminatorka i niko ne sme s njom da obara ruke

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    2. mart 2020 | 08:02

    Jos bolje se mrsavi svaki dan voznja biciklom od sat vremena 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA