≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dlanovi mu krvare, ali ne odustaje: Neverovatni Rus u 59. godini postavio novi Ginisov rekord!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši padobranac je poslao snimak rušenja rekorda i svu potrebnu dokumentaciju

  • 1

Nikolaj Kaklimov još čeka na zvaničnu potvrdu da je postavio novi svetski rekord u zgibovima.

Pedesetdevetogodišnjak iz Krasnojarska odradio je 4.098 zgibova u vremenu od 6 sati što je 213 zgibova više od sadašnjeg rekorda koji je u vlasništvu Jana Kareša iz Češke.

Bivši padobranac je i pre nekoliko godina držao svetski rekord u ovoj kategoriji sa 3.465 zgibova za šest sati, ali ga je bio nadmašio Andrej Šapiro iz SAD sa 3.515 zgibova koga je dve godine kasnije prestigao pomenuti Čeh.

Sportista iz Rusije ima iskustva i u dužim vremenskim periodima sa rađenjem zgibova, pa je tako 2015. godine za 12 sati uradio 4.989 zgibova, dok se okušao i da radi zgibove tokom 24 sata i tada je uspeo ukupno da 7.345 puta dodirne svojom bradom šipku.

- Dlanovi su mi bili krvavi, pa sam poslednja četiri sata se podizao samo prstima. Radim svoje podlaktive vežbama sa tegovima. Svaki teg sam dizao 500 puta da bih stekao izdržljivost - ispričao je Kaklimov deo svojih treninga.

Pravila Ginisove knjige rekorda su takva da svih stariji od 16 godina se takmiče u istoj kategoriji. tako da je recimo Šapiro kada je srušio prvi rekord Kaklimova imao svega 17 godina. S druge strane Jan Kareš je postavio još neko vreme aktuelni svetski rekord sa punom 41 godinom.

Kaklimov sada čeka odgovor i zvaničnu potvrdu od strane Ginisove knjige rekorda da je on novi rekorde. Uredno je poslao i snimak svog rušenja rekorda, kao i svu potrebnu dokumentaciju.


On će i ovaj svoj uspeh posvetiti svom devetogodišnjem sinu Ignjatu.

Video: Pravilnom ishranom do savršenog tela u devetoj deceniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nekoizfrancuske

    2. april 2021 | 10:52

    Sve sve ali vezbanje i to snimanje u farmerkama znaci...........no comment !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA